BEEMKA - KLUB Strona Główna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Oszust z allegro, GOSTYŃ- Tomek M-5 !!
Autor Wiadomość
makkus 

Wysłany: 2014-06-23, 22:08   Oszust z allegro, GOSTYŃ- Tomek M-5 !!

Witam wszystkich,
Chciałbym wszystkich ostrzec przez wyjątkowym maminsynkiem, bajkopisarzem, prostakiem...
Kupiłem od ów osobnika (na moje nieszczęście) zbiornik paliwa+listewki na tylne słupki do sedana, i pokrywę szyberdachu do E30. Kasę dostał, a ja mam zagięty zbiornik paliwa, listewki prawdopodonie do touringa i złamaną pokrywę szyberdachu. Jak można wszystkie rzeczy do kupy owinąć samym streczem i wysłać? Na samym początku było nawet nieźle, "ależ oczywiście, moja wina, nie ma problemu wyślę po raz drugi, zapakuję itp" niby wszystko ok, ale...
ten przygłup przez pierwsze 4 może 5 miesięcy nie raczył wysłać paczki, jak dzwoniłem słyszałem tak tak oczywiście, jest zapakowana, leży i czeka, jutro będzie kurier bo jest codziennie itd, później zmienił tekst, 'nie dostałeś' ?wysłałem przecież... no kurde, nie wiem, zadzwoń jutro sprawdzę, bo to brat, wujek, szwagier, mama, babcia, dziadek czy inny stryjek wysyłał itp, ja nie wiem, ale na pewno poszła paczka bo tu jej nie ma. Później zmiana wymysłów, ze poszła, ale nie do mnie, bo ktoś inny potrzebował i kumpel 'se wziął'. mijały dni, tygodnie...nadeszła zima, wiosna, ja z uporem maniaka dzwoniłem (czasami z nudów-bo wymówki tego ćwoka były naprawdę przekonujące, i czasami nawet śmieszne-pożal się boże), w ciągu długiego majowego weekendu były teksty, ze ma auto do rozebrania, że już wyciąga, będzie inny szyberdach, też super i w ogóle, ze 3tygodnie później podobno był nawet zapakowany :D , mniej więcej od 10-13czerwca były teksty że poszedł kurierem, że nawet sprawdzał na stronie, i jest leży czeka na dostarczenie itp. (oczywiście nie podając numeru przesyłki), niestety ta ciepła kluseczka nie jest w stanie odebrać ode mnie telefonu od półtora tygodnia, ale za to umie wystawić negatywa na allegro :D widać tę sztukę opanował do perfekcji jak również przywłaszczenie sobie czyiś pieniędzy, może ma alzheimera, i nie wie w jakim świecie się znajduje, proponowałbym mu zmienić na pewno lekarza bo ten go okłamuje, zrobienie z siebie krętacza za uwaga, uwaga... 100zł słownie sto polskich złotych to już trzeba być po prostu spier%&%^ genetycznie.

P.S. zakupów dokonałem w zeszłym roku, tak, tak... w czerwcu 2013!! i do połowy tego miesiesiąca (czerwiec 2014) odbierał telefony, ale niestety po tym jak brakło mu wymówek (bo paczka podobno leży na magazynie KEX) zaprzestał...

Dane kontaktowe Sprzedającego tomek-m5 (129):

Tomasz W.
Gostyń

http://allegro.pl/sklep/22520838_tomi

Klinika Doktora Samochodzika

788 057 194
Ostatnio zmieniony przez makkus 2014-06-25, 11:49, w całości zmieniany 3 razy  

maaaad 

Wysłany: 2014-06-24, 14:28   

Gratuluję i szczerze zazdroszczę cierpliwości :prosze:
Daj cynk policji, oszustwo nawet na 100 zł nie jest wykroczeniem, tylko przestępstwem (w przeciwieństwie do kradzieży).

makkus 

Wysłany: 2014-06-24, 22:25   

cierpliwość, cierpliwością... w zeszłym roku jak malowałem auto zależało mi na czasie, a później to już... ehh, wkurza mnie moja pokrywa, bo ze względu na jej stan, poszła w czarny mat, a chciałbym już mieć podsufitkę nad głową, bo jak długo można widzieć piankę ?:D

z policją się wstrzymam, mam inny pomysł, zobaczymy co z niego wyjdzie, nie lubię być oszukiwany, a ten głąb teoretycznie na allegro prowadzi 'sklep', ani paragonu, ani faktury nie dostałem... :roll:

788 057 194

lysy174 
vel. MUMINEK

Wysłany: 2014-06-25, 06:29   

makkus,
Z całego serca współczuję i również gratuluje wytrwałości.

Było: E34 520iA rok 1989
.........E30 320i rok 1988
.........E36 318is COUPE '92 mit sperre
.........żona miała Forda Focusa
.........E46 323 rok '98
.........E46 330Xi rok '00
.........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04
.........E46 320D rok '05
.........E46 318i rok '99
.........E46 316i Compact rok '03
.........E46 330xi Touring 2002

Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2014-06-26, 06:22, w całości zmieniany 1 raz  

pajak2444 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Wysłany: 2014-08-20, 15:53   

Jako, że ja mam do Tomka bliżej, to zawsze do niego jeździłem osobiście lub brat przy okazji go odwiedzał.

Jeśli jest się tam osobiście to problemu niema, ale na wysyłkę od Tomka zawsze czekaliśmy bardzo długo.
Dobry to chłopak ale niestety zalatany, jednak rok czasu to przegięcie jakiego nie da się zapomnieć.

makkus 

Wysłany: 2014-08-23, 23:07   

czas to pojęcie względne, ale jeśli daje słowo to co innego, po ostatnim kontakcie dał wyraźnie do zrozumienia, że nie mam co liczyć na dach który zapakował streczem i wygląda jak wyjęty z auta po dachowaniu, teraz ani nie odbiera telefonu... wnioski można wyciągnąć bardzo łatwo...

P.S. sprzedawanie na allegro-zobowiązuje.

788 057 194

miczu111 

Wysłany: 2014-09-01, 09:43   

Ale dziwne, że wciąż ma status Super Sprzedawcy...

kat 

Wysłany: 2014-10-30, 14:22   

sprawdź ten jego sklep czy naprawdę zarejestrowany?

Odpowiedz do tematu