Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2014-05-14, 20:09 Szpera w E36 z ASC+T
Witam. Pytanie do osob ktore sprawdzily to rozwiazanie w praktyce bo zdania teoretykow sa podzielone. Czy to wspolgra? Czy da sie jezdzic? Czy Asc dziala prawidlowo? Nie glupieje? Samochod nie gubi dziwnie przyczepnosci? Cos sie zuzywa? Przegrzewa? Dzieki za wszelkie info
nie ma żadnych przeciwwskazań nic się nie dzieje wszystko działa poprawnie. Jak zerwiesz przyczepność szperą to system zadziała tak samo jak w przypadku mostu otwartego.
Do zabawy wyłączamy system i tyle. W zimie żadnych efektów ubocznych nie ma.
Zrobiłem w takim zestawie ponad 150tys.
Co do 328i z 97 ze szperą to z fabryki mogła wyjść jako INDYWIDUAL lub mechanizm dołożono w serwisie. Po 95r nie montowano szper jako opcja do każdego seryjnego BMW, poza indywidal - auta całkowicie pod kogoś. A możesz to zweryfikować Vinem?