Wysłany: 2007-04-16, 22:59 jakie były kolory tapicerek w E30 318IS
mam takie zapytanie, czy IS-y zawsze miały tylko i wyłącznie czarną tapicerkę drzwiową, czy zdarzały się IS-ki z szarą tapicerką(chodzi mi konkretnie o boczki) U siebie mam takie szare jak na tym zdjęciu
a wiele osób już mi zwróciło uwagę że w IS powinny być takie:
Chce mieć oryginał i nie wiem już czy mam oryginalnie ten kolor boczków w aucie od nowości jak na tym zdjęciu górnym czy ktoś kombinował i zmienił z tych ciemnych na jasne. W ogłoszeniach czasem się zdarza IS z jasną tapicerką ale może to tylko wyjątki potwierdzające regułę że tapicerka ma być ciemna
Jak chodzi o tapicerkę foteli to mam je w kolorze jasno szarym. Z góry dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez frantic 2007-04-17, 08:10, w całości zmieniany 1 raz
o widze wnetrze mojej bylej is e30 kilka lat temu po tym jak kupilem swoje e30 od 1 wlasciciela jako prezent dostalem gruby segregator ze wszystkimi prospektami e30 i wedlug oryginalnego prospektu IS byla dostepna tylko jedna wersja tapicerki tj taka jak na zdjeciu nr 2, u mnie bylo max czarno- ciemne boczki ciemne plastiki i czarna podsufitka, fotele i kanapa w kolorze zgnilej zieleni oczywiscie w kratke. u Ciebie tez diamantschwarz wiec powinno byc jak na 2im zdjeciu.. chociaz na 100% nie jestem pewny.
moja jest czerwona KLIK a to górne zdjęcie też sobie "pożyczyłem" bo nie mam zdjęć swojego środka. Podsufitkę mam czarną tylko nie wiem jak z tymi tapicerkami ma być tak do końca, spytam dziś w ASO czy po VIN można się dowiedzieć jaka powinna być tapicerka
W czerwonym is-ie mam tak samo jak Barabus - czarne boczki i podsufitka, fotele w kratke (tylko recaro). Tylko "persy" mam szare Z tego co pamietam to u Marasa jest identycznie (tez czerwony is).
Wysłany: 2007-04-17, 10:50
ale zauwazcie , ze wszedzie gdzie sa czarne boczki, czarne sa tez boki fotela, a u frantic-a sa szare tak jak boczki drzwi. Mnie sie wydaje, ze jest to oryginal, pewnie bylo pare takich egzemplarzy tylko a reszta byla czarna.
Wysłany: 2007-04-17, 11:49
BARABUS napisał/a:
Przynajmniej nie podarte Są oryginalne i jak nowe... drugich takich w kraju nie znajdziesz
Oj znajdziesz znajdziesz. Paru kolegów ma takie jak Ty w super stanie. Ja sam miałem całe wnętrze wyciągnięte z Is'a wraz ze Sportsitze. Jak po roku użytkowania sprzedawałem auto to kupcy prawie się zesikali jak zobaczyli idealne wnętrze jakby auto prosto z salonu wyjechało
Swoją drogą miałem wnętrze ze zdjęcia numer 2. Oryginał Is.
Wysłany: 2007-04-17, 11:55
Gasper napisał/a:
BARABUS napisał/a:
Przynajmniej nie podarte Są oryginalne i jak nowe... drugich takich w kraju nie znajdziesz
Oj znajdziesz znajdziesz. Paru kolegów ma takie jak Ty w super stanie. Ja sam miałem całe wnętrze wyciągnięte z Is'a wraz ze Sportsitze. Jak po roku użytkowania sprzedawałem auto to kupcy prawie się zesikali jak zobaczyli idealne wnętrze jakby auto prosto z salonu wyjechało
Swoją drogą miałem wnętrze ze zdjęcia numer 2. Oryginał Is.
.... oba są oryginalne, były dwie wersje, ciemna krata z czarnymi bokami i boczkami dzwi.... oraz jasna krata z jasnymi boczkami i bokami dzwi
_________________ ZŁOCENIE i CHROMOWANIE śrubek od felg !
w garażu też mam takie same fotele jak Barabus bez ani jednego przetarcia, jak mnie weźmie wena to założę je bo teraz mam z e36. Jak słusznie Sonny zauważył mam jasne boki foteli i może dlatego tapicerki boczne są jasne, z rozpiski VIN-u wynika coś takiego:
Upholstery UEBERKARO II SILBER (0380) dzisiaj pracownik powiedział mi w ASO że to kolor tapicerki niby, może ktoś to rozszyfrować?
dla porównania drucha, który ma czarną tapicerkę ma
Upholstery UEBERKARO II ANTHRAZIT (0379)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Gru 2004 Skąd: Poznan-Rataje/Czecha
Wysłany: 2007-04-17, 20:32
Elo dawno mnie tu nie bylo ale jakos nie mialem ochoty zagladac na fora BMW trza troche tez odpoczac od for samochodowych i od czasu posledzic inne fora hehehe . Dobra a teraz do rzeczy frantic tak jak Barabus mowi ja posiadam cale srebne wnetrze swojego iS'a mam nawet srodkowy tunel szary ,ale to juz byla ingerencja poprzedniego wlasciciela bo lakierek juz w niektorych miejscach poschodzil . Podsufitke mam tez czarna boczki z przodu i tylu natomiast cale szare i siedzenia tez cale szare tak jak to na 1 zdjeciu jest. Kolor iS'a to DiamantSchwarz. jutro jak sie uda to pstrykne fotke srodka jak wyglada. Z tego co mi wiadomo to byly wlasnie tylko i wylacznie 2 rodzaje tapicerki w iS'ie wlasnie szara albo zgnila zielen i tylko krate mial iS. Szara tapicera jest wg mnie WYRABISTA masakrycznie sie prezentuje samochod w srodku z ta tapicerka ale minus tej tapicerki jest jeden i to dosyc powazny BARDZO TRUDNO znalezc iS'a z ta tapicerka jakby bylo cos potrzeba . Wiem cos na ten temat bo szukalem 1.5 roku foteli do swojego iS'a.
oto obiecywane zdjecia, sorki za slaba jakosc ale foty robione telefonem i w garazu przy kiepskim oswietleniu stad na drugim zdjeciu kolor bardziej przypomina zielen niz szarosc
_________________ BMW E30 318 iS 90' Coupe Diamantschwarc metalic coraz blizej idealu (czyt oryginalu z lekkim upiekszeniem)