To zależy od blacharza. Podjedź do jednego, drugiego, ale w Wawce to cię skasują jak cygan za matkę. Im dalej od centrum tym taniej. Może poszukaj jakiegoś blacharza dalej i podwieź auto do roboty. Jest chyba forum blacharskie, daj ogłoszenie, może ktoś wyceni i zrobi.
Ze zdjęć wnioskuje, że błotniki, drzwi (doły) czy też pas tylny nie jest w najlepszej kondycji...
jeśli tak, to generalnie jest to już odbudowa a nie naprawa.
Zasadnicze pytanie, do czego ma służyć to auto? Jako dupowóz? jak ma wyglądać optycznie? idealnie, nie najgorzej, czy "widać że jeździ siłą woli" ?
I na jak długo ?(wiem, że jak najdłużej, tak chcą wszyscy-tylko że są pewne realia)
Na dzień dobry liczyłbym się z kosztami rzędu 1300 wzwyż (bo wiem, że zakres prac jest znacznie większy niż zdjęcia przedstawiają...)
Gdyby jednak ( w co niewątpliwie wątpię ) tylko podłoga wymagała prac blacharskich, reszta tip top to jeszcze się opłaca, ale biorąc pod uwagę wymianę progów, pasa...etc to dochodzi malowanie, i w zasadzie przestaje się to opłacać.
Na co dzień zajmuję się odbudowami i wiem, że koszty są ogromne...
czasami lepiej poszukać bardzo ładnej budy za 2-4tysiące, przełożyć ( o ile dysponuje się w stanie igła) zawieszenia, silnik, środek...i cieszyć się kolejnym samochodem...
Ostatnio zmieniony przez makkus 2011-08-30, 23:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-08-30, 23:02
samochod i tak mial w całości byc lakierowany. Ale chyba odpuszczam temat tej budy, bo tak jak kolega napisal, to nie jedyne co trzeba zrobic. a nie ma sensu mnozyc kosztów jak taniej wyjdzie kupic zdrowa/zdrowszą bude i lekko ją odświeżyć i zakonserwować
Ogolnie auto ma byc baza do budowania samochodu do poruszania się na codzien z silnikiem m50b25 badź może v8, z dobrym (niefabrycznym) wyciszeniem, klima, skórzanymi stołkami itd. Czyli cywilny wóz z troche lepszym silnikiem
_________________ e30 studio - profesjonalne strony internetowe
www.e30studio.pl
dynamical [Usunięty]
Wysłany: 2015-06-16, 08:12
Dokładnie jeśli masz dobrego blacharz to może on zdziałać cuda. Ja swoje auto oddaje tylko w jedno miejsce i pomimo, że już parę razy miało poważniejsze rysy tudzież wgniecenie (moja zona niestety nie potrafi parkować;/) to w ogole tego nie widać.
Wysłany: 2015-06-18, 17:23
Ja też widzę problem ,niestety nie znam się i nie wiem czy jest jakaś opcja żeby takie typki w przyszłości tu nie śmieciły.Jak rozumiem samo usuwanie takich postów nic nie daje?
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...