3 miejsce w klasie B2000+ i trzecie w generalce B2000+ Tor Poznań - Puchar Youngtimer Party 2013
[ Dodano: 2014-03-18, 20:09 ]
Czarnulka otrzymała nowe hebelki na przód i tył wraz z kompletem klocków
Dodatkowo zostały zamontowane regulowane stabi H&R + nowe łączniki i tuleje acentryczne
Pierwsze kilka kilometrów pokonane i wrażenia meeeeega, ale to meeeeeega pozytywne.
Samochód stał się twardszy, taki bardziej zbity i odnoszę wrażenie, że zrobił się z niego taki mini "ping pong"
Po rozgrzaniu motorowni i szperunku, zacząłem szybciej jeździć po zakrętach...i tutaj kopara mi opadła, nie ten samochód, zupełnie inaczej się zachowuje. Tylni stabi został połączony w pozycji najmocniejszej i tutaj braciszek miał racje...czarna stała się taka bardziej nadsterowna, ale po rozgrzaniu gum jest meeeeeega
Prawda jest taka, że mój samochód zaczął inaczej pokonywać zakręty, nieporównywalnie lepiej reaguje na energiczne ruchy kierownicą i daje dużo większy fun z jazdy, no a BMW Serii 3 to radość z jazdy i pokonywania zakrętów pełnym ogniem
Chętnie podzielę się z Wami moimi odczuciami po pokonaniu większej ilości km, oraz jak znajdę optymalne ustawienia regulacji
Pozdrawiam
Tymek
[ Dodano: 2014-03-27, 06:54 ]
E30-stki wzięły udział w I edycji pucharu youngtimer party na torze w Poznaniu
Tegoroczna I edycja była fantastyczna, bo w przeciwieństwie do zeszłego roku.....nie było śniegu
Autka spisały się na medal, poza małym incydentem, ale o tym może wypowie się właściciel wąskiej, ja nie lubię takich tematów opisywać.
Co do czarnej, to mogę bezapelacyjnie polecić każdemu regulowane stabi H&R do śmigania po torze i do sprawdzania możliwości E30 na niemieckich autostradach nie ten samochód
oki.tychy, zgadza się, czarna zawitała i otrzymała nie lada prezencik
W aucie wykonano:
- pełną renowację lakieru z powłoką kwarcową Gyeon Mohs + Gyeon Booster
- detailing felg z powłoką kwarcową Gyeon Rim
- detailing wydechu z powłoką kwarcową Gyeon Rim
- detailing szyb z powłoką hydrofobową Gtechniq G1
- full detailing wnętrza
- detailing komory silnika
- detailing bagażnika
- detailing nadkoli
Ciorna wczoraj odwiedziła Tor Jastrząb
Było mega fajnie...wyjeździłem się na maxa....upał był przeokropny ale E30 dała radę Ponad 100km na torze
TOR JASTRZĄB