Zapewne niewielu z was o tym wie (ja do wczoraj nie wiedziałem) ale dokładnie wczoraj BMW obchodziło 100 rocznicę istnienia. Dokładnie 100 lat temu firma została oficjalnie zarejestrowana i rozpoczęła swoją działalność.
Z tejże okazji wyprawiono w Niemczech wielką fetę transmitowaną na żywo na cały świat. Niestety dostęp do transmisji LIVE miały tylko punkty bezpośrednio związane z BMW (fabryki, punkty sprzedaży/serwisy, itp) ale tak się złożyło że mnie dane było w tym uczestniczyć i powiem wam że na prawdę zrobili to z niezłą pompą.
Faktem jest że na samym początku dali trochę ciała bo na scenę wjechały stare MINI z początku produkcji czyli z czasów kiedy MINI nie należało jeszcze do BMW i nie maczało palców w ich produkcji. Potem na scenę wjechały "Stare" Rolce Royce z początku 20 wieku a więc po raz kolejny z okresu kiedy firma nie należała jeszcze do BMW ale później było już tylko lepiej.
Bardzo ciekawa prezentacja, bardzo widowiskowe efekty specjalne - słowem impreza jak się patrzy.
Z mojej strony składam najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najlepszego z okazji tych skończonych 100 lat i życzę powodzenia na kolejną "100-kę"
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Wysłany: 2016-03-08, 21:18
BMW schodzi na psy.Nowe modele to tylko ekologia i pogoń za zyskiem ze sprzedaży.Wygląd ? Zwyklaki nie mające charakteru,pełno przetłoczeń na bokach karoserii i masce,małe okna,grube słupki i pełno elektonicznych drogich wspomagaczy -bo przecież nic nie widać do tyłu .Spróbujcie kupić nowe BMW do czerpania czystej przyjemności z jazdy...bez ekranu multimedialnego,z mocno wyprofilowanymi fotelami,lekkie zwrotne,szpera itd,no i żeby dźwięk produkował silnik -nie głosniki !Reklamy na torach saneczkowych zamiast beemek na torach wyścigowych(no ok jest DTM-ale to wydumka nie mająca wiele wspólnego z samochodem ulicznym).Eh trzeba było wybrać Porsche
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Ostatnio zmieniony przez ChriS 2016-03-09, 21:14, w całości zmieniany 1 raz