BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Na co zwrocic uwage przy kupnie E-30???
Autor Wiadomo
kubawojcik 

Doczy: 21 Kwi 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-04-22, 07:23   Na co zwrocic uwage przy kupnie E-30???

Witam.
Mam na oku E-30 z 90r z silnikiem 2.5
Mam takie pytanko na co radzicie zwrocic uwage przy sprawdzaniu tego autka ?? ?
Pozdrawiam.

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-04-22, 07:34   

witaj bylo tego troche na forum :wink: praktycznie na wszystko musisz zwrocic uwage jak sie orjrntujesz ciezko znales una w polsce nie zajezdzona 2.5 :wink: tak wiec poszukaj na forum dlaszych informacji :twisted:

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-04-22, 07:37   

Hmm wg mnie to w BMW najważniejsza blacha, reszte da się zrobić.

Przedwszystkim stań sobie za samochodem i spojrzyj wzdłuż, zobcz jak linia, czy jest prosta, czy są fałdki na lakierze, jak cały jest w fałdkach to znaczy ze nie byl TYLKO lakierowany. :)

widzisz tu jest ładnie, równo się światło odbija...

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 07:42   

oglądaj krawędzie elemntów lakierowanych, ślady czy nie kończy się lakier wraz z krawędzią np. drzwi. Progi od dołu, spawana czy była od dołu, bagażnik w środku, kielichy pod maską itp, generalnie czy buda jest z jednego kawałka a jak tak to czy nie szykuje się że może po pierwszej chopie byc z dwóch.
Pudzian ma rację większość była po przejściach (szczególnie 2.5), ale jak już to szukaj "ładnie" zrobionej a nie garażowo, bo chyba z całej zabawy z BMW to lakiernia z blacharnią i silnik , najdroższe... Całą resztę naprawisz za maks kilkaset zł,
Mam rację?

kubawojcik 

Wysany: 2005-04-22, 07:56   

silnik chodzi w niej ladnie i rowno
po polsce jezdzi pare miesiecy mam nadzieje ze niemiec jej nie katowal za bardzo
jade nia dzis do jakiegos warsztatu zeby obejrzec spod i zeby silnik sprawdzili
cena jest w miare dobra wiec jak silnik ok to ja biore raczej

dzieki za odpowiedzi
pozdrawiam

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 07:58   

Wrzuć link jakiś, może być na priw.

kubawojcik 

Wysany: 2005-04-22, 08:17   

na email moge przeslac 3 fotki tej betki

kubawojcik 

Wysany: 2005-04-22, 08:32   

i co myslicie? wiem ze to tylko foto ale zawsze cos widac mniej wiecej...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-22, 08:51   

zagazowana - sprawdź kompresję, bo nei wiadomo jak traaktował ją Twój poprzednik

nie ma znaczka - możliwe, że była bita - sprawdź czy jest równa - może warto sprawdzić jej geometrię

widać też, że jest obniżana - sprawdź czy się nie łamie w okolicy kielichów, na dachu - tuż za szyberkiem (postukaj - poszukaj szpachli) i w okolicach gdzie tylna szyba dochodzi do bagażnika
ostatnio sam szukałem i wiele egzemplarzy miało tę (dyskwalifikującą) wade

sprawdź też pod tymi progami - tam się często syf zbiera, łapie wilgoć... i rdzę - resztę trudno ocenić

... i nie wierz w to, że ktoś nią jeździł jak emeryt - od razu widać, że zrobił ją ktoś, kto lubi prędkość... ale one po to są, więc to że ją ktoś pokatował, to nie problem - ważne żeby jej nie zakatował

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-22, 10:57   

a ja na twoim miejscu kupił bym kompletnie fabryczną....z kołpakami.. :wink: ..to po cześci bedzie dowód na to że nie była katowana, chociaż różnie może być...ja takiej bede szukał....całkowicie orginalnej...pozdrawiam....

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-04-22, 11:05   

Kucyfir -idealisto -powodzenia :wink:
Najlepiej niech jeszcze będzie na 175tkach, a na siedzeniach drewniane kulki lub pokrowce w tygrysa lub misie 8)

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 11:08   

Zdecydowanie im mniej robione tym lepiej.
Moje spostrzeżenia są takie. Sprowadzona z niemiec niedawno i już gość sprzedaje, a szybki zrobione, światełka pomalowane... Ciekawe kto to robił. Może znalazł niezłą wadę i się pozbywa?

Czarne myśli ale sam wiem jak to jest się napalić... Ja notorycznie zapominam sprawdzić numerów przy kupnie samochodu... A to mój szósty samochód... W tym sprawdziłem po zapłaceniu... w Mazdzie 323F dopiero przy ubezpieczaniu... hahaha :roll: :D

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 11:29   

Tu jest taka 100% oryniał nie wiem czy ma koraliki:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48290235

albo ta, ale sedan:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=48148069

Tu jest nawet na stalaczkach ale 320
http://www.otomoto.pl/ind...show&id=C209464

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-22, 11:29   

znalezienie kompletnej serji jestmożliwe ..moja taka bedzie 8) stalówki kołpaki orginalne żadnych nakładek spoilerów przyciemnianych szyb ani koncówek wydechu :D

pozdrawiam

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 11:47   

Homer... ja w swojej mam nakładkę na koniec tłumika seryjną :)
Wogole tłumik jest oryginał i katalizator tez BMW:)

KotSylwester 

Wysany: 2005-04-22, 11:49   

Tak wogole to mam poza serią antene ,akumulator i radio :) co do felg to nie wiem wydaje mi sie ze sprzedawali je jakos do bmw nazywaj sie BMW nuevo

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-04-22, 12:28   

Także jestem zwolennikiem serii, choć przy 325 to juz nie takie oczywiste, wiadomo, ze folia odklejająca się na szybach wygląda festyniarsko, ale lekkie progi(ta na zdjeciach ma nie za ciekawe -mała wioska, sory...), oryginalne szprychowe alufelgi BMW(co Wy sie tak uczepiliście tych stalówek i kołpaków???), firmowy mały spojler na klapie(ten malutki)...i jest GIT - wtedy Betka jest piękna....Wydech(nie nakładka) tez moze dodać uroku...Więc nie udajcie takich konserwatystów :wink:
Najważniejsze jest wyczucie, zeby nie przegiąć....

pudzian 
upalacz

Doczy: 09 Gru 2004
Skd: Nałeczów
Wysany: 2005-04-22, 13:17   

chlopaki nieodbiegajcie od tematu bo tu sie robi jakies plotkowanie o tym kto co ma seryjne jest konkretny temat i pisze konkrety a nie chwalcie sie co wym macie seryjne w swoich smigielkach :wink: pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-04-22, 14:11   

Przy kupnie E30 najlepiej sprawdzić, czy to napewno E30, zdarzają się E30, które nie są E30, E30 charakteryzuje się tym, ze jest E30, a nie jest tylko z pozoru E30.
Zdarzają się fiaty 125p stylizowane na E30 tzw. kwadraty(patrz podwójne światła z przodu)

:lol: :lol: :wink: :wink: 8) :lol: :lol: :D :twisted:

Sory, ale nie mogłem sie powstrzymać :twisted:

A tak serio to jeśli buda jest zdrowa, to z reszta jakoś sobie poradzisz.
Większość rzeczy została już napisana...Co tu jeszcze dodawać?????

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-22, 17:56   

a swoją drogą, to podsunąłeś mi Łukasz jeszcze jedną ważną sprawę - MUSISZ SPRAWDZIĆ PODSZYBIE!!!! - czy napewno kupujesz ten samochód, który myślisz, że kupujesz :twisted: :!: :!: :!:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-04-22, 21:39   

Piotrze szanowny podszybie jest pod szybą, co znaczy, ze jest pod, co znaczy, ze nie jest nad, co znaczy, ze się nie liczy, więc w takim razie podszybie nie jest ważne przy kupnie samochodu, bo jest PODrzędne jak sama nazwa mówi, etymologia słowa z miejsca eliminuje dalsze dociekiwania na temat tego elementu automobilu..... :wink: :wink:

Jeżeli samochód nie jest tzw."rogalem", czyli jeżeli nie był walnięty z boku i wygięty to nie jest źle - tego się już po prostu nie da naprostować, wiele betek było walniętych przodem i w dupkę :wink: , ale to jeszcze nie tragedia, sprawdzić trzeba geometrię i podłogę w miarę dokładnie, mogła być walnięta i dobrz zrobiona, wtedy warto może zaryzykować, generalnie większa szansa na wyrwanie badziewia przy 325 niż przy 316...

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-23, 00:27   

nie wiem dlaczego tak zależy Ci na omijaniu tematu PODSZYBIA (który ja osobiście uważam za pierwszorzędny, bo zbywca też nie zawsze wie co ma... i działając w dobrej wierze może nas na minę wsadzić), ale skoro powołałeś się aż na historyczne uwarunkowania językowe... i to w tak pokrętny sposób,... znaczy, że pewnie masz rację, bo i kto by był w stanie dyskutować z tak rzeczowym argumentem :lol:

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2005-04-23, 22:39   

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hahahahahahahaha

dobre panowie!! dobre

już nie Mczy.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-24, 00:44   

spoko, spoko...tylko nie chodzi mi o to żeby latać seryjną fabryczną e30 325i, tylko mieć dobrą baze do dalszych według swoich upodobań przeróbek, bo ciężko jest kupić dobry " zrobiony " samochód, przeważnie takie egzemplarze były i są " lekko " zajechane...i po co nam takie auto...hmm?..niewiem czy tylko ja tak mam, może to i śmieszne ale jak widze zestaw maksymalnych spojlerów to myśle że dobrze dostała po :cenzura:...a jeśli chodzi o ta " fabryke " to można spotkać...tylko trzeba wiedziec gdzie szukać....i dobrze sie zastanowic przed kupnem..niepodniecac sie "wydechem" i wyposażeniem tylko pomyśleć o tym co jest najważniejsze w samochodzie...pozdro..

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-04-24, 07:06   

"Przy kupnie E30 najlepiej sprawdzić, czy to napewno E30, zdarzają się E30, które nie są E30, E30 charakteryzuje się tym, ze jest E30, a nie jest tylko z pozoru E30. "

Łukasz (nie zlosliwie ) przepraszam ze odbiegam od tematu NIGDY nie slyszalem bardziej precyzyjnej uwagi na temat kupowania autka i zwracania uwagi na to co nabywamy :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: