BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
STUKANIE Z TYŁU PRZY DELIKATNYM RUSZANIU NA PÓŁSPRZĘGLE!
Autor Wiadomo
SUCHY
[Usunity]

Wysany: 2005-04-21, 22:20   STUKANIE Z TYŁU PRZY DELIKATNYM RUSZANIU NA PÓŁSPRZĘGLE!

WITAM!
POTRZEBUJE !! POMOCY! MIANOWICIE!
KUPIŁEM BMW 320 E-36,WSZYCHO BYŁO OK!
WRÓCIŁEM DO DOMU I WYKONYWAŁEM MANEWR DO PRZODU I DO TYŁU!
PUSZCZAJĄC DELIKATNIE SPRZĘGŁO DODAWAŁEM LEKKO GAZU ,W TYM MOMENCIE ODCZUWALNE JEST JAKBY PRZESKAKIWANIE PÓŁOSI,CZY COŚ W TYM STYLU ,CZY RUSZAM POWOLI DO PRZODU CZY DO TYŁU JEST TEN SAM EFEKT TZN:MAM WRAŻENIE JAKBY COŚ PRZESKAKIWAŁO :P ÓŁOSIE ,WAŁ, NIE WIEM !
ALE KURDE JESTEM WKURZONY! A GDY RUSZE DYNAMICZNIEJ JEST WSZYSTKO OK!
PROSZE POMÓŻCIE!
CZY TO SPRZĘGŁO,CZY WAŁ, CZY DYFER! NIE WIEM CO MAM ROBIĆ! CZY JECHAĆ WŹIĄŚĆ GOŚCIA CO MI SPRZEDAŁ ZA ŁEB CZY MU ODPUŚĆIĆ!

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-21, 22:31   

A moze tuleja wybita??? Tez tak bedzie stukalo.

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-21, 22:52   

podpora wału

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-04-22, 00:23   

mam DOKŁADNIE to samo i to jest tylko przy rozgrzanej tarczy sprzęgła więc jest to wada tego własnie elementu.

Niekoniecznie musi być tak że zmuszony będziesz do wymiany podpory wału czy tam przegubów lub poduszki dyfra ... u mnie te elementy są OK. To okropne walenie w układ nepędowy występuje tylko i wyłącznie po dłuższej trasie lub niezłym katowanku i strzelaniu ze sprzęgła, gdy chcesz ruszyć z niewielkich obrotów delikatnie operując sprzęgłem ... na wstecznym wali jakby chciało cały dyfer wyrwać :? .

Sprzęgło może być albo stare i cienkie, albo z uszkodzona sprężyną. tak czy siak musisz staszczyć krzynię i wymienić lub zregenerowac tarczę :D

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

ScOOti
[Usunity]

Wysany: 2005-04-22, 09:44   

a moze poduszka dyfra? Defer lata poprostu teraz.

SUCHY
[Usunity]

Wysany: 2005-04-22, 17:55   

Dzięki!
Wam wszystkim!!!!
Ale najprawdopodobniej to będzie sprzęgło!
Bo jak sprawdzałem fure to nic nie pukało !
WRÓCIŁEM DO DOMU Z TRASY!
I SIĘ ZACZEŁO!
JAK NAPRWIE TO NAPISZE CZY TO NA BANK TO!
POZDRAWIAM!~

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-23, 21:19   

Witam wszystkich!

mam pytanko może nico podobne - jadąc ostatnio na trasie okolo 100 km wyczulem, ze galka od zmiany biegów jest ciepła. Wydaje mi sie, że tak nie powinno byc, bo w sumie skrzynia nie powinna generowac za duzo ciepla - jak sądzicie? Moze to poziom oleju w skrzyni? Musze to sprawdzic w tym tygodniu.
Poza tym mam rowniez wrazenie, ze po dluzszej jezdzie sprzeglo pracuje nieco inaczej - inaczej sie rusza a przy małym gazie lekko szarpie. Beemka to trójeczka E-36 316

pozdrawiam serdecznie

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-04-23, 21:31   

po pierwsze sprawdź olej w skrzyni a po drugie nie pomyślałeś że pod samochodem idzie również rura wydechowa?

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-04-24, 00:09   

... czyli innymi słowy - powodów może być tysiąc - jak się nie zobaczy, to nie będzie wiadomo... ale mamy spot niedaleko legionowa (chyba) więc wpadnij i się zobaczy

Anonymous
Go
Wysany: 2005-04-24, 01:44   

Generalnie to pod kazdym samochodem idzie rura wydechowa i niekoniecznie musze o tym myslec, skoro to po prostu wiem. Chcialem sie tylko zapytac, czy moze jest to typowe akurat dla bmw - bo wczesniej jakos sie z tym nie spotkalem,

sprawdze olej i pewnie to bedzie to

pozdrawiam

SUCHY
[Usunity]

Wysany: 2005-04-24, 13:11   

Panowie Bądzcie poważni !
Przecież nawet moja mała siostra wie że każdy samochód ma wydech!
Byłem po nią i co się okazało!
Nie ma żadnych luzów! I zauważyłem że to się dzieje na rozgrzanym bardzo silniku!
Na 99,9% to będzie sprzęgło tarcza i docisk!
Pozdrawiam!

jakub
[Usunity]

Wysany: 2005-04-25, 22:53   

Kafe napisa/a:
Generalnie to pod kazdym samochodem idzie rura wydechowa i niekoniecznie musze o tym myslec, skoro to po prostu wiem. Chcialem sie tylko zapytac, czy moze jest to typowe akurat dla bmw - bo wczesniej jakos sie z tym nie spotkalem,

sprawdze olej i pewnie to bedzie to

pozdrawiam

A ja bym sprawdził czy auto nie jest wyposażone w podgrzewaną dźwignię zmiany biegów :D

Skoro wszyscy wszystko wiecie to po co pytacie?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: