BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Może nowy!
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2004-05-01, 03:00   

yoshi napisa/a:
od dzis czyli 1 maja :D mozna sprowadzac fury bez ograniczen :D max akcyzy 65% od umowy
czyli np. umowa na 300Euro E30 '86 + 65%*300Euro i czego chciec wiecej :D :D :D
bo tera podobno mozna sprowadzac znowu fury bez Euro2 byle by u nas przeglad przeszla :D
niech ktos sprostuje jesli sie myle

...tylko że pierwsza rejestracja w polsce to podobno ogromne pieniądze (w tysiącach złotych!!!!!).... ale niech ktoś mnie poprawi jak ma takie info z PEWNEGO źródła

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2004-05-03, 12:15   

pierwsza rejestracja kosztuje chyba normalnie tyle ile normalna rejestracja.. tyleże trzeba mieć wszystkie papiery, jedyne co wydaje mi się że może być droższe to może przegląd rejestacyjny...

co do sprowadzania to nie liczą oni akcyzy od umowy tylko od tego co mają w tabelach... nawet jak masz umowę na 1E to i tak onie sobie sprawdzą...

Lokop - miałem na myśli samochód w którym oryginalnie od produkcji siedziała eta.... to mogę spokojnie powiedziać że moja jest najszybsza. mówię tak dlatego że jak ktoś wstawia etę do innego auta to grzecham by było mając silnik na wierzchu nie dłubnąć go trochę, tym bardziej że przy niskich kosztach można uzyskać niesamowite efekty.

i koniecznie szukajcie super ety... nie tej sprzed 87 roku tylko tej nowszej, jest lepsza i bardziej podatna na modyfikacje... jak ktoś będzie chciał kupić to chętnie powiem po czym poznać... :)

Vikuś
Go
Wysany: 2004-05-05, 12:22   

No i teraz to już nic nie wiem! hahahah
Bardzo kuszaca ta propozycja z Eta lub 325 ale chyba wygra ekonomia. Jeszcze nie kupiłem a więc wszystko przedemną. Ja chyba już kocham to auto!
Pozdro...
Wiktor

loko

Wysany: 2004-05-05, 15:19   

co do ekonomii to wszyscy wiedzą że mam leko dłubnięty silnik a spalanie miałem teraz na wyjazdach na poziomie 9-10l na 100km... co uważam za super wynik

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2004-05-05, 15:55   

Moje 2,5 na trasie z Mińska do Torunia spaliło 9,7 litra.
W drodze powrotnej z Torunia do Mińska sapliła 8,3 litra.
Średnio na 554km jakie przjechałem w niedziele spaliła mi 9,07 litra :D
Też uważam to za dobry wynik :D

PS. Ja niemam nic dłubniętego :(

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

loko

Wysany: 2004-05-05, 16:00   

a wszyscy mówią że bmw dużo pali itp... że wolą sobie kupić 1,8 bo będzie mniej wciągało... bzdura totalna!!!! jak się ma olej w głowie to i kasy będzie więcej w portfelu...

Go

Wysany: 2004-05-05, 17:53   

loko napisa/a:
a wszyscy mówią że bmw dużo pali itp... że wolą sobie kupić 1,8 bo będzie mniej wciągało... bzdura totalna!!!! jak się ma olej w głowie to i kasy będzie więcej w portfelu...

no sorki loko ale 9-10 po trasie to nie jest mało :evil:

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-05-05, 20:51   

Lokuś... trochę spaliłeś, bo po trasie to każde (przynamniej 6cio garowe) BMW pali ok. 8-10l i to jest spoko, ale w mieście takim jak Warsawa te cyferki potrafią się podwoić :evil: i to jest nie do uniknięcia :idea: :!:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-05-05, 21:20   

łosiek napisa/a:
nokerman apropo punktu trzeciego. moje 320 na 2 idzie zajebiscie, zero problemow z wkrecaniem na obroty !jednak przy jezdzie z wiekszymi obrotami powyzej 4tys obrotow musze czesciej dolewac oleju czy to normalne????????? no i mam do wymiany juz uszczelke pod klawiatura moze to tez od tego?

Z tym olejem to potwierdzam, przy jeździe po mieście wogóle nie pali oleju, za to na trasie jak się jedzie pow. 3500obr to zaczyna brać olej, może nie mało ale do max. dopuszczalnego zużycia oleju jeszcze mu daleko.
W tym poradniku pisali, że 6R powinno chodzić równo, moje nie spełnia tego punktu, szczególnie jak silnik jest zimny, mimo to wkręca się na obroty równo i mocy mu nie brakuje pow. 4tyś. :idea: Więc moim zdaniem nie musi być to usterka dyskfalifikująca auto.

Co do ekonomiki, to nauczyłem się tak jeździć, że pali mniej niż podaje fabryka :wink:

Moim zdaniem jeśli chodzi o auto używane to ważniejsza jest buda niż silnik, i tym ja się kierowałem przy kupnie, jak będzie za co, to kupię M20B25 i już :wink:

Go

Wysany: 2004-05-05, 21:39   

postrach napisa/a:
Moim zdaniem jeśli chodzi o auto używane to ważniejsza jest buda niż silnik

...i to są właśnie święte słowa :!: :!: :!:

loko

Wysany: 2004-05-05, 21:49   

i ja się pod tym podpisuję.... 8)

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-05-05, 22:50   

własnie dla tego jakoś jeżdżę :wink: 8)

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

loko

Wysany: 2004-05-06, 15:50   

dokładnie smasche.... co jak co ale budę to masz pierwsza klasa....

Vikuś
Go
Wysany: 2004-05-07, 09:04   

Co racja to racja!
Silnik to zawsze można naprawić albo drugi wrzucić hihihi!
Pozdro...
Wiktor
3 majcie się :!: :!: :!:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku