BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dziwny objaw przy jezdzie 535i ???
Autor Wiadomo
duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-05-09, 20:00   Dziwny objaw przy jezdzie 535i ???

Jak jade sobie np. 80km/h caly czas to czuje jak autko lekko szarpie i na ekonomizerze widze lekko drgajaca wskazowke to w prawo to w lewo .......jak odpuszcze na biegu gaz to tez lekko szarpie no i problem z odpalaniem autka trzeba dlugo krecic z noga na gazie jak juz odpali to przez 3 sek. chodzi nierowno potem jest ok podpowiedzcie mi co to moze byc dzieki

PS.

Ja stawiam na czujnik polozenia przepustnicy ale nie wiem czy to jest trafne podpowiedzcie mi dzieki

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-05-09, 22:02   

czyujnik polozenia przepustnicy latwo sprawdzic
majac zwykly miernik elektryczny. Czujnik jest trzy pinowy, przy zamknietej przepustnicy nie ma przejscia miedzy pinami. Gdy troszke uchylisz przepustnice powinienes uslyszec klikniecie i powinno sie pojawic przejscie miedzi srodkowym i jednym z pozostalych(jutro moge napisac dokladnie miedzy ktorym bo z glowy nie pamietam :( ) oraz prz pelnym otwarciu przepustnicy powinno zniknac przejscie miedzy tymi dwoma i powinno sie pojawic miedzy srodkowym a tym drugim. Troche to zakrecilem ale mam nadzieje ze zrozumiesz :) . Na wolnych obrotach pracuje rowniutko i stabilnie?? Jakiego masz Motronica??

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-05-10, 09:48   

tak na wolnych pracuje idealnie ale czy napewno tak dziala czujnik polozenia przepustnicy bo w e30 mam tak jak mowisz ze po lekkim dodaniu gazu pyknie i jest przejscie ale to jest wlacznik przepustnicy mnie sie wydaje ale moge sie mylic ze czujnik ten w 5 jest podobnie zbodowany jak przeplywomierz czyli slizgaja sie po sciezce oporowej saneczki ?? ???

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-11, 17:25   

W E34 535i (M30, Motronic 1.3) jest dokładnie tak jak pisze Gepard. Czujnik położenia przepustnicy ma trzy stany
1) Przepustnica zamknięta całkowicie (Idle)
2) Przepustnica otwarta całkowicie (Full)
3) Przepustnica częściowo otwarta

W przypadku częściowo otwartej przepustnicy nie jest podawany żaden
sygnał do komputera. Czujniki z rezystorem ślizgowym reagujące na każdą zmianę położenia przepustnicy były montowane w silnikach z Motronic 3.1 i 3.3, m.in. w M50 i M60.

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-05-13, 19:29   

OK zgadza sie przepraszam .... :oops:

wiec powiedzcie mi na czym polega moj problem odnosnie lekkiego szarpania obrotami podczas jazdy i problemu z zapalaniem czy jest mozliwe ze istnieje potrzeba naciagniecia o 1 zabek sprezyny na przeplywomierzu ?? ???

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: