BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Czeka mnie remoncik??
Autor Wiadomo
Szef_22

Doczy: 22 Lis 2004
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2005-05-14, 22:05   Czeka mnie remoncik??

Witam!Wreszcie po 6 miesiącach,wyjechałem swoim e 30.Poddałem je renowacji,zawiecha,blacharka.W silniku zmieniłem tylko olej,ten był ok,bardzo ladnie i równo pracował,osiągi niczego sobie.Zatankowałem,jadac do domu,na prostej przy ok 3 tys obrotów,nagle szarpneło auttem,silnik zaczał nierówno pracowć,ledwo wrucłem na warsztat.Obroty szaleja,auto zaraz po odpaleniu gaśnie.Dziś zdążyłem sprawdzić tylko swiece,moje podejrzenia padaja na pasek rozrządu,nie zdążyłem go wymienić.Kolega z kolei,radzi mi sprawdzić pompke paliwa,auto długo stało na warsztacie.Doradźcie coć panowie,moze ktos mial cos takiego.Jestem zdołowany na maxa,tyle pracy w nia włożyłem i czasu,że prawie dziewczyna mnie rzuciła.a efekt taki,że przejechałem ledwie 5km :cry: aha dodam,silnik 2.3,84 rok

Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-05-14, 23:15   

Gdyby to był pasek rozrządu to byś nie dojechał do warsztatu raczej. W sumie to dziwne, że dojechałeś a potem już kapa. A ile przejechałeś jeszcze potem po tym szarpnieciu?

Szef_22

Wysany: 2005-05-14, 23:20   e30

Jakies niecale 4km.Ale jak juz dotarlem to silnik coraz gorzej odpala,na wyzszych obrotach nie gasnie,ale slychac jak sie dusi.Nie chcem go dokończyć.Nie wiem jak sie silnik zachwuje jak rorząd przeskoczy.Czy to rzeczywiscie może byc pompka paliwa?A moze coś innego.Pliz help,jutro niedziela,poświece cały dzień na poszukiwaniu usterki.Dzieki za wszystkie rady

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2005-05-14, 23:59   

szef - wyslalem Ci priva

Anonymous
Go
Wysany: 2005-05-15, 00:12   

Hmm... ciezka sprawa ... w sumie to źle zrobiles wyjezdzajac tak odrazu. Niedobrze ze jechales nim po tym jak to sie stalo, mogles sobie cos wiecej rozwalic, jezeli jest to jakies uszkodzenie mechaniczne silnika. Rozrzad raczej na pewno nie przeszkoczyl, przynajmniej ja sie z tym nie spotkalem jeszcze. Jezeli jednak to powinno byc slychac stukanie zaworow o tlok. Sprawdz pompe paliwową, mogla sie przytkac i nie podaje wystarczajacej ilosci paliwa. Zwroc uwage na kolor spalin, lecz moze to byc zdradliwe jezeli samochod dlugo stal na polu (woda w tlumiku). Co do Paska to jezeli by pękł to najprawdopodobniej powykrzywialo by ci zawory, i w najgorszym wypadku rozwalajac glowice, noi na bank bys nie pojechal :)

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-05-15, 01:01   

yo!
Rozrząd mi przeskoczył w e30 i juz niedopaliła tylko naprawa kosztowna :shock:
pozdro

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-05-15, 01:30   

Jezeli to jest wtrysk to moze byc wina przeplywka ja tak mialem tylko po strzae sprezyna przeskoczyla i :cenzura: za przeproszeniem brak wolnych obrotow i nierowna praca. Albo tak jak koledzy pisali pompa paliwowaustawie rozrzadu terz przeciez mozesz sprawdzic.

Szef_22

Wysany: 2005-05-15, 10:47   e30

Gepard,gaz mi nie wystrzlil,nie jest zagazowana.Auto dlugo stalo,ale w garazu,woda w tlumiku raczej odpada,nic nie kopci.W jaki sposub moge sprawdzić ustawinie rorządu,nie jestem cąłkiem zielony,ale nigdy tego nie robiłem,(w moim e23 jest łańcuszek).Wlasnie od niej mam pompke paliwa,czy moge ja podłączyć do e30?Nie bedzie podawała za dużej ilosci paliwa?Pracowała przy silniku 2.8.I Z tego cowiem to chyba na listwie jest regulowana dawka,poprawcie mnie jesli się myle.Dodam,że odkreciłem jeszcze pokrywe zaworów,wizualnie wsio było ok,po zakręceniu rozrusznikiem wszystko pracowało równo beż żadnych anomalii.

Szef_22

Wysany: 2005-05-15, 17:31   e30

Usterka namierzona! :D Wszystkie podejrzenia były nie trafne.Od kolektora odkręciły się dwie śrubki,auto łapało lewe powietrze(zniszczone gwinty).Wielkie dzieki za wszystkie podpowiedzi.Wszystko zawdzięczam Arturowi C.nigdy wczesniej z nim nie rozmawiałem,a ten zadzwonił do mnie i przyjechał(50km).Jak miło wiedziec,że w naszym kraju są tacy ludzie,jak Artur :D Jeszcze raz wielkie dzięki

Gepard 

Pomg: 7 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa - Tarchomin
Wysany: 2005-05-15, 18:04   

no to cale szczescie ze obylo sie bez kosztow milej jazdy zycze :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: