Wysłany: 2004-05-10, 17:31 Schemat instlacji elektryczne e-28 524TD - nie działa mi obr
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem cudownej 5 i szlak mnie trafia ze nie chodzi mi obrotomierz i pali sie inspekcja. Na poczatku chodzil i cos sie mu odwidzialo i wyedy zapalila sie inspekcja POMOCY, moze ktos juz to przerabial. Z gory wielkie dzieki i pozdrowienia
adamgosk@wp.pl
Jeśli mówimy już o niedziałających zegarach, to mnie czasem nie działa wskaźnik poziomu paliwa w baku. Częściej działą niż nie, ale to jest z deka wkurzające
To co Loko, mówisz że takie zachowanie zegarów może być spowodowane bezpiecznikiem Ale chodzi Ci o taki w skrzynce w komorze silnika, czy o jakiś z tych co znajdują się we wnętrzu pod dechą
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
no u mnie było tak dziwnie że stawął np. na jakiś obrotach i ani drgnął... czasem drgał, czasem nie.... chodzi o te bezpieczniki pod maską... przeczyściłem i jest oki.. też byłem w
yoshi Gość
Wysłany: 2004-05-10, 23:58
ja tera mam jazz w sowojej desce bo mi wskazowka temp. lata od lewa do prawa z duza czestoscia a czasem wogole nie dziala, a czasem dziala dobrze (zadko )
a nie mam czasu wymienic tego wskaznika
czym moze byc spowodowane uszkodzenia wskaznika temp
Wysłany: 2004-05-11, 09:22
albo przekrec z innej deski - ja tak zrobilem i wreszcie wiem ze auto wcale sie nie grzalo tylko wskaznik zglupial - sa deski MotoMeter i VDO ale wskazniki pasuja.
Deggial Gość
Wysłany: 2004-05-11, 11:52
Mam to samo (524 td '83 r) u siebie tylko u mnie czasami obrotomierz zalapuje (ostatnio nawet dosyc czesto) a inspekcja jak przywalilem w deche porzadnie to w ogole umarła. Kiedys ktos madry napisal mi ze to wina tych akumulatorkow co sa w desce i ze je trzeba chyba co 5 lat wymieniac na nowe, albo czujnika na kole zamachowym - probowalem go wyciagnac - po godzinie sie poddalem - nawet nie drgnał. A deske rozbieralem juz pare razy i juz mi sie nie chce. Ale zawsze moge sie mylic.
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 14:43
każdy ze wskaźników w desce jest wsunięty w taką jakby wielostykową kostkę... ja bym zaczął od tego.
Żeby do tego się dostać trzeba wyci ągnąć i rozebrać "szafe"
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 14:45
yoshi napisał/a:
ja tera mam jazz w sowojej desce bo mi wskazowka temp. lata od lewa do prawa z duza czestoscia a czasem wogole nie dziala, a czasem dziala dobrze (zadko )
a nie mam czasu wymienic tego wskaznika
czym moze byc spowodowane uszkodzenia wskaznika temp
sprawdź czy kabelek dochodzący do czujnika temperatury nie jest naderwany albo styk tej wsuwki z czujnikiem temperatury jest prawidłowy