witam nabylen niedawno 325i z 87r. oczywiscie e30 i chcialbym dowiedziec sie o osiagach tego motoru jakie powinien mniec na poszczegolnych biegach czyli ile na 1 ile na 2 na 3..... ale chcialbym dowiedziec sie nie danych fabrycznych tylko relanych!! aha no i nie jakies podrasowane tylko normalne 325i POZDROWIONKA
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2004-05-10, 22:03
to zależy od przełożenia ... na trójce pod odcięciem powinienes mieć (zależnie od ogumienia) ok.:
140km/h dla dyfra 3,91
148 km/h dla dyfra 3,73
156 km/h dla dyfra 3,64
podlewaruj furę albo wjedź na kanał ... z tyłu dyfra będziesz miał przykręcona wąską tabliczkę, ostatnie 3 cyfry to przełożenie, miejmy nadzieję, że odczytasz...
Wysłany: 2004-05-11, 05:07
Siema
loko nie wiadomo hester może mieć nawet 171KM w zależności czy z KATem czy bez.
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Gość
Wysłany: 2004-05-11, 07:48
tak chyba jest tam katalizator przynajmniej w dowodzie:) a to lepiej czy gorzej? a z jakimi mostami orginalnie wychodzily 325i w 87r? z tego co wiem nie mam odciecia to dobrze czy nie? czyli jesli mam ponizej 8s do 100 to jest dobrze? dzis sprawdze i zobaczymy
jak masz poniżej 8s to jest gut... co do kata to różne dziwne rzeczy czasem wpisują w dowód rejestracyjny i nie należy na nie zwracać uwagi... ja np. mam wpisane 527 Kat.... a po pierwsze mam 525e, bo 527 jako takie wogóle nigdy nie istniało i po drugie mój samochód nigdy w życiu nie widział kata... nie było go seryjnie...
a skąd wiesz że nie masz odcięcia? czy może boisz się tak wysoko zakręcić silnikiem...?
Gość
Wysłany: 2004-05-12, 20:31
wlasciwie to tak powiedzial kient od ktorego kupowalem! a przy ilu sie wlacza odciciecie? i jak to poznac??
jak dociśniesz gaz do dechy a obroty dojdą do prawie końca to tuż przed końcem obrotomierza powinien zacząć ci przerywać silnik... jesli nie zacznie i wskazówka dojdzie dalej niż obroty na obrotomierzu to znaczy że nie masz odcięcia... i wtedy lepiej żeby to był ostatni raz kiedy tak wysoko zakręciłeś silnik...
kaprys Gość
Wysłany: 2004-05-12, 22:14
korzuch e30 napisał/a:
hi!!
mi jak wejdzie wskazówka obrotomierza na czerwone pole to mi odcina dopływ paliwa ja tam sie nie znam ale czy to jest to odcięcie?
Pozdro