Wysany: 2005-06-02, 14:57 Byłem u gazownika i troche mnie zmartwił :-(
A więc dziś pojechałem do gazownika gościa,który montowął mi gaz w dwóch poprzednich samochodach i uważam,że ma o tym pojęcie.
Powiedział mi,że co bym nie zrobił to gaz w tym silniku od czasu do czasu będzie strzelał Wynika to podobno z budowy kolektora dolotowego itd Pozatym stwierdził,że po stronie filtra nie ma miejsca i parownik będzie trzeba zamontować po stronie kolektora wydechowego a tam znowu temperatura jest wysoka.
Mówił,że montował gaz już 3 razy do takiego silnika ale nie polecał mi tego. Podobno są tacy co wożą ze sową zapasowy przepływomierz razem z puszką a na codzień używają uszkodzonego i tylko jak potrzebują jeździć na benzynie zmieniają. Powiedział,że montuje klapke ale sam przyznał,że jest szansa 50/50 że przy strzale uszkodzi przepływke Podobno przy instalacji na śróbke strzały są częste a przy takiej z kompem już rzadsze ale zdarzają się i nie da się tego wyeliminować. Jedynym sposobem jest montarz wtrysku ale to w moim przypadku się nie opłaci. Samochód jest wart z 7 tyś a wtrysk to przynajmniej 4tys za to wolał bym kupić inny samochód. Co powiecie o tym czy on ma racje? Powiedział,że w bmw na gazie trzeba jeździć spokojnie bo przy ostrzejszej jeździe będzie problem zwłaszcza przy gwałtownym puszczaniu i wciskaniu gazu. Chyba jednak będe śmigał na benzynce.
yo!
Mam m40 przez 2 lata tylko 3 strzały i gumka spadła tylko instalka z komputerem ELPIGAZ strzały były spowodowane wadliwym gazem bo tankowałem gdzie indziej niż zawsze i to daje do myslenia
pozdro
PS a jezeli parwonik to to gówienko co sie wymienia filterek to mam od strony kolektora i sie czuje dobrze tam
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-02, 15:35
mam m40 i przez 1,5 romu nie miałem żadnego strzału.....ale ty chyba mówisz o czymś większym...jaki masz silnik..?
Ja mam m20b20 i właśnie w tym problem przy m40 jest dużo łatwiej.
Generalnie koleś mówił,że do spokojnej jazdy można założyć gaz ale jeżeli ktoś lubi agresywną jazde to nie poleca bo będzie więcej nerwów i wydatków niż korzyści.
z tego co widze jestes z wawy... jak mozesz to podjedz do Lublina tu polecam firme SOLAR CAR z ulicy lotniczej (namiary i telefon znajdziesz w necie) umow sie i napewno zrobia Ci to tak ze wszystko bedzie naprawde dobrze... polecam ta firme nie dlatego ze pracuje badz jest jej wlascicielem ktos z mojej rodziny/znajomych ale dlatego ze jak do tej pory byla to jedyna firma w ktorej zrobili cos dobrze z lpg w mojej M50... jesli bedziesz zakladal lpg z komputerem to pomysl zeby zamiast miksera zalozyc BLOSSa... powinno to tym bardziej zminimalizowac ryzyko strzalu.. blossa mozesz zalozyc z ustawieniem i pomiarami na hamowni w TECHMAXIE takze w lublinie ul. szancowa 4 (przedstawicielstwo Vtecha)...
a tak wogle to zeby myslec o lpg trzeba najpierw miec wszystko OKa z benzyna... silnik musi chodzic idealnie... bo kto Ci ustawi dobrze silnik na lpg skoro na benzynie nie chodzi dobrze...
mocry [Usunity]
Wysany: 2005-06-02, 16:39
Ja mam m20b20 z gazem. Instalacja na srubke i strzelil mi tylko 2 razy i to przy zapalaniu - jest to wina swiec i kabli. W czasie jazdy nigdy (odpukac) nic zlego sie nie wydarzylo. Auto ma gaz juz 3 lata, poprzedni wlasciciel tez nie narzekal. Natomiast prawda jest, ze nie szaleje na gazie, zawsze jak chce sobie pokrecic silnik wyzej to przerzucam na benzynke. Jest zmulony ale zadna przyjemnosc z jady na PB jak wiekszosc czasu spedza sie w korkach
PS Ja kupilem auto z gazem, ale jak bym mial teraz zakladac to mocno bym sie zastanowil. Strata mocy jest jednak duza. Chyba, ze robisz duzo km to niestety nie ma wyjscia. Pozdro
yo!!
ja kupilem moja e30 M20B25 z gazem prawie rocznym i ani razu nie miałem zadnego strzalu chociaz czesto krece silnik do 7000tys.
Na gazie jest wolniejsza ale jak trzeba to leje PB i wtedy z 3 mi zrywa przyczepnosc i to konkretnie. Gaz byl zakladany w jakiejs wioscew pod Radomiem. Fakt ze sporo pali gazu ale to normalne przy M20B25.
pozdro
no wg wszelkich info jakie ja zdobylem to wykonanie sekwencji w m20b20 jest bardzo mocno utrudnione ze wzgledu na grupowy wtrysk benzyny(1,3,5 oraz 2,4,6).
Co do strzalow to mam w planach zastosowac u siebie taki maly patencik narysowany przez Dominika.
Zmien gazownika!
Gaz w m20 to powinna byc dla niego bula z maslem
Znam 4 osoby z zagazowanymi m 20-stkami i strzaly to zadkosc i najczesciej na wlasne zyczenie. I normalnie ostro mozna jezdzic.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
Buła z masłem może i tak ja wole szczerość. On powiedział,że zamontuje nie ma problemu ale tak jak w większości silniku może zagwarantować,że strzelać nie będzie tak tu nie da gwarancjii. Wiele osób na tym forum mówilo,że miało problemy z tymi silnikai na gazie a ilu z was zmieniało już przepływki? Możecie polecić kogoś do montarzu takiej instalki? Ja bym chciał zamontować używke "na dziko" bez papierów jak będzie lipato wyjme i już.
ja srednio raz w miesiacu 'prostowalem' przeplywke
nie pytajcie przy uzyciu jakiego przedmiotu, ale wazne ze jezdzila...
ale po niecalym pol roku ruszany tak fantastycznym doswiadczeniem z gazem i tyloma pozytywnymi aspektami, postanowilem wymienic przeplywke, i przy okazji oproznic bagaznik...
ale moze to kwestia dobrego gazownika...
M20B25, gaz na śrubkę, montaż samodzielny, parownik schowany po lewej stronie na wysokości przepływonierza co daje efekt w postaci krótkiej drogi jaką przebywa gaz z reduktora. Regulacja samodzielna, zużycie gazu 10 trasa 13-14 miasto. Spadek mocy odczuwalny przy wysokich obrotach(niestety).
Nie zakładaj komputera do sterowania silnikiem krokowym, który obiera sygnał jedynie z sondy lambda. Silnik reaguje na wciśnięcie pedału gazu z opóźnieniem. Powodzenia
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-02, 23:31
lokop e30 320i napisa/a:
Zmien gazownika!
Gaz w m20 to powinna byc dla niego bula z maslem
Znam 4 osoby z zagazowanymi m 20-stkami i strzaly to zadkosc i najczesciej na wlasne zyczenie. I normalnie ostro mozna jezdzic.
ale 007 mówi o sekwencji
ja tam jeżdżę na LPG, instalacja jest w tym aucie od ponad 3 lat, dziś mierzyłem kompresję i nie jest najgorzej 2x12, 2x11 i 1x10,5 - wiadomo, że może być lepiej... a co do tych strzałów na własne życzenie - trzeba wymieniać częściej świece i KWN i można butować
Pialem w odniesieniu do tego co napisal maly a nie 007. Przy sekwencju moze i jakis problem bedzie z montazem ale nie ze strzalami.
_________________ Zabejcowac wszystkich!
"autosugestia ktora wyjatkowo silnie wplywa na zwiekszenie osiagow"! Truu!
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-03, 18:08
siemka u mnie siedzi sekwencja i nigdy nic nie strzelilo to co napisal jeden z kolegow o opoznieniu reakcji na wcisniecie gazu to prawda , ale przy ruszaniu prawidlowym technicznie to nic nie przeszkadza , gorzej jak ktos chcialby gaz wciskac dopiero w ostatnim momencie juz w koncowej fazie puszczania sprzegla wtedy silnik sie przydlawi pozdro dla wszystkich
myślę, że jednak powinieneś sobie odpuścić tego ... "specjalistę"
da się zrobić tak, żeby dość dobrze chodziła i nie strzelała (pod warunkiem, oczywiście że silnik i to co do niego poprzykrecane jest w ok stanie)
W-wa, ul. Pasymska bodajrze nr 7, tel 502-974-007 - zadzwoń do nich, ustwa się na regulacje/montaż/poprawki, co tam masz do zrobienia naprawde znają sie na gazie w beemkach i zrobili troche więcej niż 3.
Znajomy ma E34 525 z gazem i nigdy nic mu nie strzeliło nie ma wtrysku tylko mikser czy jaks tak (przepraszam ale sie nie znam)
Z kolji co do wtrysku - pisałes ze to wydatek ok 4tyś. Kiedys dowiadywałem się ile kosztowałoby w e30 320i z tryskiem powiedział ze ok 2200-2300pln dlatego ze jest sonda itp itd. Mówił tez ze musiałbym zapłacic za badanie cisnienia na cylindrach bu cos tam sprawdzic co jest konieczne przy montazu GAZu.
Gaz do szesciocylindrówki kosztuje obecnie ok 1700 pln w Słupsku (Kobylnica k.Słupska)
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i