Wysany: 2005-06-04, 21:36 Jak spuścić wahe z baku w E30???
Tak jak w temacie - na pewno nie przez tą srubkę w baku bo już próbowałem i się nie da odkręcić , może macie z tym jakieś doświadczenie , a muszę to zrobić bo bede gumówke używał , a benzyny troche jest bo nawet rezerwa się nie paliła jak zacząłem auto rozbierać
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
spróbuj bardzo dużo WD40 a jak nie pójdzie to rurke przez wlew lub pod kanapą i próbuj to wyciągać - ew. zciągnij wąż z pompki jeśli jest zanurzeniowa lub jak masz pod progiem to na krótko podłącz jedną lub drugą i do banieczki
kurcze ale jakoś przystępniej nie moge wytłumaczyć
ps. całej dokładnie i tak nie wyciagniesz chyba ze zdejmniesz zbiornik
Od silnika do baku są 2 przewody paliwowe, przez jedna płynie a przez drógą wraca nadmiar, wystarczy nadmiar odkręcić, doczepić szerszą rureczke, zapalasz auto i bez brudzenia rąk paliwko spływa do banieczki. Chyba najłatwiejszy sposób...
Od silnika do baku są 2 przewody paliwowe, przez jedna płynie a przez drógą wraca nadmiar, wystarczy nadmiar odkręcić, doczepić szerszą rureczke, zapalasz auto i bez brudzenia rąk paliwko spływa do banieczki. Chyba najłatwiejszy sposób...
a pompa zaciera sie az milo
(to chyba nie jest najlepszy sposob na spuszczenie wachy "do zera" ale jak chcesz tylko "troche odlac" np do motorynki to jest dobry !)
(to chyba nie jest najlepszy sposob na spuszczenie wachy "do zera" ale jak chcesz tylko "troche odlac" np do motorynki Laughing Laughing Laughing Laughing to jest dobry !)
Czy paliwo płynie do bańki obok auta czy spływa do baku spowrotem to chyba nie ma różnicy ? tak bynajmniej mi sie wydaje
tak ale jak juz pompka "wypije" wszystko z baku to sie zatrze,jest bardzo wrazliwa na prace na sucho i nawet kilka sekund pracy bez wachy moze ja wykonczyc !!!!!
Nie wiem jaką masz pompke czy w baku czy pod progiem. Ja mam tą pod progiem i jak zaczyna sie kończyć paliwo głośno chodzi a jak już sie skończy to nie słychać jej prawie wcale.