BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
pomocy!!!!!!!zawory
Autor Wiadomo
wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-05, 23:14   pomocy!!!!!!!zawory

sluchajcie mam bemeczke 320i silniczek 6 cylindrowy zawori nie klepaly hmm mialem troszke malo oleju to znaczy jeszcze nie zeszlo po nizej minimum kontrolka oleju gala prz yodpalaniu silnika jak gasnac powinna i dzisiaj uslyszalem lekki klekot zaworow...hmmm dolelem oleju i dalej klepie...olej mam dow wymiany a gosc od ktrego kupilem jezdzil na orlenlubro gas....czy to wina oleju czy potrzebna regulacja zaworow ?? ? a mzoe jeszcze cos innego??? hmmm na jaki olej zminic myslame o castrolu mineralnym gtx???

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-06-05, 23:48   

siemka

o olejach bylo sporo poszukaj, zawory wryreguluj i jak jezdzisz na gazie to rob to co 10 tys.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-06, 00:21   

i koniecznie napisz nam czy po regulacji zaworów klekot ustał :!: :wink:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-06, 23:28   naich

oki :) juz po wymianei oleju slysze roznice..:) a pojezdze triooszke i zobacze co sie bedzie dzialo...:)

funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-06-07, 10:20   

podepne sie ;) jakis miesiac temu mialem regulacje zaworkow...bylo oki..ale ostatnio jak odpale (zimna) to slychac lekki klekot (chyba norma) ale pozniej tak powyzej 70 kmh przy cieplym silniku znowu slychac cykanie...czyzby zle wyregulowane zaworki czy olej lipka?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-06-07, 13:52   

a może jeszcze kolega powie co za silniczek? :wink:

funnaki
[Usunity]

Wysany: 2005-06-07, 15:47   

sorki zapomnialem.. m20b20 ..168 tysiakow zrobione...i odrazu moze zapytam ile moze kosztowac zdjecie glowicy i wymiana uszczelniaczy....pozdro

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-06-07, 16:32   

staszczenie czapki i wymiana gumek to koszt między 300 a 400zł i nie warto robić wymiany samych gum, tylko jak głowica idzie do remontu to od razu szlif zaworków (60zł) i gniazd (120zł) oraz wymiana simeringu wałka rozrzadu no i nowy pasek rozrzadu z rolką :roll: jak chcesz zaoszczędzić 100zł na wymianie gumek to sam je kup ... sa od 2 do 5zł za sztukę, a w zakłądzie każą Ci zabulic 20 za jedną :idea:

dźwięk wydobywający sie spod maski nie ma prawa zalezec od prędkości jazdy. jeśli tak jest to nie silnik tylko ... koła :roll:

jesli słychac jakiś klekot na zimno lub przy lekkim pałowaniu to prędzej panewki. Posadź kogoś za kierownicę, a sam posłuchaj z której części silnika się ten lekot wydobywa. Jeśli to głowica to albo źle wyregulowane luzy zaworowe, albo tak jak u mnie zużyty wałek, przez który luzy szybko sie rozregulowują :roll:

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-07, 22:02   zawory

sluchajcie u mnie klekot nie ustal jeszcze nie rgulowalem zaworow zminilem tylko olej hmmm w usmie wydaje mi sie ze raz klepia a raz nie hmm tak pozatym to ja wracalem autem z poznania nic nie klepalo wszystko gitesik dopiero od paru dni tak mi sie dzieje hmm czy waszym zadniem regulacja pomoze??? hmmm uszczelnialem korek od misy teflonem przed wymaina oleju bo mi gwint dobrze nie trzymal czy teflon mogl pojsc w silnik...bo mnie ydaje sie ze nie...poniewaz na tym dzynksie co zasysa sobie olej z misy jest przeciez taka siateczki "filterek" hmmm martwie sie czy nic zlego nie dzieje sie z moim silnikiem

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-06-07, 22:54   

a moze byś po prostu wyregulowal te zawory zamiast gdybac isię martwić :?

Kimbek 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Molde/Świdnik
Wysany: 2005-06-08, 12:32   

Czy możliwe że przy ustawieniu szczeliny 0,20 klepią a przy 0,25 mogą przestać, mowa o zimnym. Wiem że niektórzy ustawiają 0,20 czy to może być przyczyną, jaka wartość według was najlepsza?

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-06-08, 15:47   

Ostatnio też miałem regulować ale okazało się że zaczeły mi strasznie klepać wtryski walą niemiłośiernie jak rozjechany rozżąd a jak pracuje na LPG do cisza .

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-08, 20:55   zawory

no u mnie po dzisiejszej regulacji cisza :) :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: