BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
jakies fatum!!!
Autor Wiadomo
HAMANN E30 
German-Style

Doczy: 26 Sie 2004
Skd: BYDGOSZCZ
Wysany: 2005-06-08, 02:47   jakies fatum!!!

nie to juz przegiecie-wracalem z Niedzieli na Poniedzialek w nocy z pracy moją czarnulką i staje przy sklepie po piwko az tu znowu podjezdzają tajniacy i trzepanko na maxa-zabrali juz drugi raz mi dowod w przeciagu 1.5tygodnia ,doczepili sie do peknietego klosza od tylnej lampy....co za pech!!!!!!!!!!nie mają co robic ! ! !

Gasper 
Powered by BMW

Pomg: 13 razy
Doczy: 14 Pa 2004
Skd: Berlin&Kargowa
Wysany: 2005-06-08, 02:53   

To już zaczyna być śmieszne :lol: Naprawdę współczuję! A mnie denerwowało, że za każdym razem jak spotykałem panów policjantów, to się tylko przyglądali autku... Widzę, że masz dużo większe problemy :?

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-06-08, 07:12   

yo!
Ta jak mam pękniętą tylną lampe to zabierają dowód? O boshe :shock:
pozdro

Skorpionka 

Pomoga: 1 raz
Doczya: 27 Pa 2004
Skd: Tarnów
Wysany: 2005-06-08, 07:45   

Fatum to za mało powiedziane. To jest gigantyczne fatum.

Daniel 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Sokołów Podlaski
Wysany: 2005-06-08, 08:20   

Wiem, że to niemiłe uczucie jak Ci zabieraja dowód z byle powodu. Współczuję i życzę powodzenia w tej nierównej walce dobra ze złem :twisted:
Ciekawe czy oni mają autka w nienagannym stanie bez żadych zastrzeżeń. :twisted: :twisted:

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-06-08, 11:58   

Daniel napisa/a:
Ciekawe czy oni mają autka w nienagannym stanie bez żadych zastrzeżeń. :twisted: :twisted:

Jasne... :? wczoraj jechalem za "pałami" nie mieli lewego światła i stopu!!! ... ciekawe jak ja bym to miał... jak się tak dooowalają do wszystkiego niech zaczną od siebie!!!

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-06-08, 13:59   

Trzepanko? To znaczy co przeszukanie samochodu? To oni tak mogą wogole? Nie no daj pan spokoj to jest jakas paranoja.

To co za porysowana szybe tez? Bo rysy odbija swiatlo i oslepiaja kierowcow?

PS. A te "tajniaki" to czym przyjechały?
LOL.

Domel 

Pomg: 1 raz
Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2005-06-08, 14:16   

No własnie jak to jest? Czy bez nakazu mają prawo przeszukać Ci samochód??

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-06-08, 15:27   

maja prawo, to nie stany zjednoczone..
na legitymacje robie sie wszystko, a potem jak sobie zyczysz to moga Ci doniesc nakaz(ale to tylko w przypadku mieszkania)..
podejrzenie jest ze w samochodzie mozesz przewozic prochy, bron czy cokolwiek innego wiec trzepia...

mgr inż. Jędrek ;)

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2005-06-08, 17:58   

center napisa/a:

podejrzenie jest ze w samochodzie mozesz przewozic prochy, bron czy cokolwiek innego wiec trzepia...

... kiedyś wracałem z dyski z kumplami (tatusia e34 bo nie miałem jeszcze swojej ) zdążyliśmy wyjechać z jakieś 100 m od niej a radiowóz mało w rów nie wpadł tak nas zajechali... i taki bylo trzepanie...ze niby prochy wieziemy :lol: dziwi mnie jedynie fakt, że nie zauważyli moich pasażerów... wszyscy byli sssss lub ppppp :lol: no ale cóż chyba ważniejsze było to, że jedzie czarna beta z (jeszcze wtedy) "łysolkami" w środku...

Arczi 

Doczy: 22 Sie 2004
Skd: WAWka
Wysany: 2005-06-08, 18:33   

no to ładnie
mnie w przeciagu 2 miesiecy kilka razy krymynalna zatrzymywala
ale wczoraj jak im powiedzialem ze w bagazniku mam trupa, tylko ze musialem go pokroic bo sie w calosci nie zmiescil bo mam bajzel to zaczeli sie smiac i nawet papierow nie chcieli :)
ale chyba kogos szukaja bo to nie mozliwe jest
a tka przy okazji tez mam czarna e30
e30 324td i e36 316i - niestety sprzedane
obecnie bez autka :(

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-06-08, 19:26   

Haha dobre. Trzeba to zastosowac :lol:

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2005-06-08, 21:33   

Hamann a jak z nimi rozmawiałeś?Spokojnie czy poszło na ostro?
Czasami warto się powstrzymać.Kiedyś w Poznaniu chcieli mi zabrać dowód za lekko pękniętą szybę z przodu.Spokojnie wytłumaczyłem,że stało się to w drodze do Poznania,mówili coś że mogę wymienić szybę w Poznaniu-ja na to że w Chojnicach dużo taniej itd.Skończyło się dobrze dowodu nie zabrali i jeszcze życzyli udanego wieczoru(jechałem na mecz Lecha). :)

Marcin 
Nurburgring Fan

Doczy: 10 Sie 2004
Wysany: 2005-06-08, 21:51   

center napisa/a:
maja prawo, to nie stany zjednoczone..
na legitymacje robie sie wszystko, a potem jak sobie zyczysz to moga Ci doniesc nakaz(ale to tylko w przypadku mieszkania)..

Jak juz wam przeszukaja auto to mozecie sie troche zemscic. Najpierw poproscie o sporzadzenie protokolu a przeszukania ( aco niech grzebia w papierach) a potem zgloscie rzadanie doreczenia postanowienia wydanego przez sad lub prokuratora (tu sie center mylisz, taki obowiazek dotyczy rowniez samochodu).

Z drugiej strony kiedys mnie zatrzymano w nocy, pan Policjant poprosil o otworzenie bagaznika, popatrzyl sobie i mnie puscili. Przeciez mi korona z glowy nie spadnie jak sobie tam zagladna, a co mi to przeszkadza, ale jakby mi nabalaganili w srodku przeszukujac to wtedy protokol i nakaz, a co!!!

Ale najwaznijesze jest jedno: Z POLICJANTAMI TRZEBA UMIEC GADAC!!! Jak opanowalem ta sztuke to od przeszlo 2 lat nie dostalem mandatu (ani nie dalem w lape) pomimo, ze kilka razy mnie zatrzymywano (raz mnie zatrzymali BMW i mialem grozbe 450pln przed oczami a skonczylo sie na "niech pan jedzie panie Marcinie" :D Policjanci sa ogolnie OK tylko trzeba umiec z nimi postepowac.

PZDR

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-06-08, 21:59   

Mcinek napisa/a:
Najpierw poproscie o sporzadzenie protokolu a przeszukania ( aco niech grzebia w papierach) a potem zgloscie rzadanie doreczenia postanowienia wydanego przez sad lub prokuratora

Mozesz podac jaki to konkretnie przepis i gdzie sie znajduje? Jak znam zycie to beda palic glupa jak wyczaja ze ktos nie do konca zorientowany, wiec znajomosc paragrafu moze sie przydac :)
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-06-08, 22:31   

Bruner napisa/a:
Mcinek napisa/a:
Najpierw poproscie o sporzadzenie protokolu a przeszukania ( aco niech grzebia w papierach) a potem zgloscie rzadanie doreczenia postanowienia wydanego przez sad lub prokuratora

Mozesz podac jaki to konkretnie przepis i gdzie sie znajduje? Jak znam zycie to beda palic glupa jak wyczaja ze ktos nie do konca zorientowany, wiec znajomosc paragrafu moze sie przydac :)

USTAWA

z dnia 6 czerwca 1997 r.

Kodeks postępowania karnego

Przeszukanie:

Art. 220.
§ 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ.

§ 2. Postanowienie sądu lub prokuratora (czesto okreslane jako nakaz) należy okazać osobie, u której przeszukanie ma być przeprowadzone.

§ 3. W wypadkach niecierpiacych zwłoki , jeżeli postanowienie sadu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymacje służbową a następnie zwraca się niezwłocznie do sadu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sadu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie u której dokonano przeszukania w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu zadanie tej osoby. O prawie zgłoszenia zadania należy ja pouczyć
(heheh o tym panowie Policjanci często zapominają)

Protokół czynnosci:

Art. 229. Protokół zatrzymania rzeczy lub przeszukania powinien, oprócz wymagań wymienionych w art. 148, zawierać oznaczenie sprawy, z którą zatrzymanie rzeczy lub przeszukanie ma związek, oraz podanie dokładnej godziny rozpoczęcia i zakończenia czynności, dokładną listę zatrzymanych rzeczy i w miarę potrzeby ich opis, a nadto wskazanie polecenia sądu lub prokuratora. Jeżeli polecenie nie zostało uprzednio wydane, zamieszcza się w protokole wzmiankę o poinformowaniu osoby, u której czynność przeprowadzono, że na jej wniosek otrzyma postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia czynności.

Poza tym wazny przepis to:

Art. 227. Przeszukanie lub zatrzymanie rzeczy powinno być dokonane zgodnie z celem tej czynności, z zachowaniem umiaru i poszanowania godności osób, których ta czynność dotyczy, oraz bez wyrządzania niepotrzebnych szkód i dolegliwości.

Mam nadzieje, ze pomoglem.

PZDR :D

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-06-08, 23:22   

Dzieki, przyda sie. Chociaz wlasciwie wolalbym zeby sie nie przydalo :wink:
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-06-09, 11:01   

dzieki za pomoc

wszystko fajnie tylko czy aby napewno przeszukanie jest równe przeszukaniu tzn. czy napewno ten paragraf jest dedykowany do czynnosci drogowych tj przeszukania samochodu a nie np. przeszukania mieszkania??

Wiesz lepiej to sprawdzic na 100% bo jesli tak jest to drukuje tą stronę i wkładam do schowka i w razie potrzeby przeczytam im moje prawa :D

Ps.W tym tygodniu już 2 razy mnie czepali i co najsmieszniejsze ci sami panowie, a w tamtym też 2 razy oczywiscie ten sam skład

uwzieli się na moje autko i na mnie .

Może ktos mi wytłumaczy:

Oczywiscie nigdy nie mialem zatargów z prawem no moze oprócz paru mandacików, nie jestem łysy :D , nie mam karku :D , nie cwaniakuje przy nich , nie szaleje a jednak jest cos co ich przyciąga w moją stronę:

4 kontrole wraz z trzepaniem w ciągu 2 tygodni:(

Marcin 
Nurburgring Fan

Wysany: 2005-06-09, 12:35   

Piotrek napisa/a:

wszystko fajnie tylko czy aby napewno przeszukanie jest równe przeszukaniu tzn. czy napewno ten paragraf jest dedykowany do czynnosci drogowych tj przeszukania samochodu a nie np. przeszukania mieszkania??

Przepis ten nie ogranicza sie do przeszuaknia tylko mieszkania lecz traktuje o przeszukaniu ogolnie a zatem mozna go stosowac zarowno do przeszukania nieruchomosci jak i ruchomosci oraz przeszukania osoby.

malvbmw 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 14 Cze 2005
Skd: Kikół/Toruń
Wysany: 2005-06-16, 15:11   

Mnie tez ostatnio dwa razy w ciagu tygodnia trzepali i dowod zrobil bye bye. Policja chyba lubi nasz smigielka

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-16, 22:20   

Kumplowi od malucha chcieli dowod zabrac ale po 40pln w rece zmienili zdanie i stwierdzili ze w sumie to za opony to by mogli sobie sami od vento dowod zabrac :lol: Mozna gdzies zglosic zly stan techniczny radiowozu :> albo jak to jest z tym ze policja lamie przepisy ruchu drogowego nie musi miec do tego wlaczonego sygnalu??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: