1. Czy ktoś moze cos powiedziec o oleju MIDLAND ponoć obecny Quaker,
2. Jakiego powinienem uzyc, M40, troszke klepie, 200 000 przebiegu, jest syntetyk castrol mozliwe ze byl kiedyś polsyntetyk
(wiem ze o olejach bylo wiele ale nie o tym)
Dzieki wielkie i pozdrowionka
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
zalej sobie castrola mineralnego i nie kombinuj powinno pomoc pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-08, 22:31
Ad 2 - zalej castrol półsyntetyk - w M40 masz hydroregulatory i mineral ci je pozapycha.... ale o tym też było
a swoją drogą - jak napisał pudzian - nie kombinuj - poważnie, to zalewasz olej 1x/ 10-12 tys km, więc oszczędność może być pozorna - m40 lubi dgbre oleje
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2005-06-09, 08:47, w caoci zmieniany 1 raz
FELIPE [Usunity]
Wysany: 2005-06-09, 00:11
z tym ze akurat MIDLAND (były QUAKER STATE ale Shell wykupil fabryke w Szwajcarii i zakazal uzywania nazwy QUAKER) to bardzo dobre oleje!!
tylko kupowane w opakowaniach a nie z beczki
jakoscia dorownuja Mobil1 i najwyzszym Castrolom
tak wiec jesli ktos ma dostep (wbrew pozorom ciezko dostac) to jak najbardziej polecam
ja mam wlany mineral do M20, do skrzyni syntetyk, do mostu mineral i do wspomagania zcerwony ATF wszystko produkcji MIDLANDA i furka smiga jak nalezy
Ad 2 - zalej castrol półsyntetyk - w M40 masz hydroregulatory i mineral ci je pozapycha.... ale o tym też było
a swoją drogą - jak napisał pudzian - nie kombinuj - poważnie, to zalewasz olej 1x/ 10-12 tys km, więc oszczędność może być pozorna - m40 lubi dobre oleje
co co pioter niemozna zalac m40 mineralnym bo ja mam wlasnie mineralny i teraz tez szykuje sie do wymiany isie zastanawiam wiec napisz cos o tym zapychaniu jakie beda tego skutki pozdro
gg 4521730
tel 607254606
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-06-09, 08:52
skutki będą takie, że pozapychają się regulatory i będą do wymiany.... parafrazując - to akurat nie jest tylko moja opinia - poczytaj forum, gdyż ja z zapchanymi hydroregulatorami nie miałem nigdy do czynienia (zawsze zalewałem półsyntetyk )
ta ja juz rok jezdze na minerealnym i narazie mam spokoj wiec niewiem jak zaleje polsyntetyk to moze sie silnik rozszczelnic i zaczac braj olej wiec jednak zostane przy mineralntym pozdro
gg 4521730
tel 607254606
Sporo tu bylo takich co rok jezdzili i bylo spoko. A potem bociany nadlecialy... Pioter zapomniales jeszcze o tej slynnej rurce z otworkami nad walkiem - tez lubi sie przytkac. Zreszta na temat olejow bylo tu naprawde duzo. Nie rozpoczynajmy nowej wojny
Rurka jest pod pokrywa zaworow, nad walkiem rozrzadu. Wyciagasz, pluczesz, dmuchasz i zakladasz. Tu bylo cos na ten temat:
http://slave.e-edukacja.p...=rurka&start=45
A jesli chodzi o olej, to ja proponowal bym polsyntetyk, ale moze niech sie lepiej obeznani ode mnie wypowiedza.