Wysłany: 2005-06-11, 21:37 OgólnopolskiZlot kabrioletów i starych samochodów-Tor Kielce
Właśnie wróciłem do domu z Kielc, a dokładniej z toru w Miedzianej Górze i chciałbym się pochwalić wynikami
Zająłem pierwsze miejsce w klasie "weteran" Konkurencja była dość mocna, zwłaszcza kolega Rafał z bardzo dobrze przygotowanej Alfy Romeo.
Cały czas padało, tak na piątkowym treningu jak i w sobotę.
Muszę przyznać że piątkowy trening na którym zrobiłem w sumie ponad 50km bardzo dużo mi dał i pozwolił wyczuć tor
Tak czy inaczej Beemka jest poprostu stworzona do jazdy po torze wyścigowym
Po paru okrążeniach jak zaczyna się wyczówać auto, można z nim zrobić niemal wszystko ...
Cześć Łukasz!!!
Do twarzy Ci z tym pucharem. Wielkie gratulacje! Mam nadzieję, że połknąłeś "bakcyla" i to był Twój pierwszy raz, ale nie ostatni.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów - M.
Jeeeeeeezzzzz jak ja zazdroszcze Lukasowi, ze mogl sobie poszalec na torze. Moja BMW dopiero sie odbudowuje ale takze z mysla o wyscigach youngtimerow.
Jeszcze troche cierpliwosci i bedziemy Lukas razem smigac. Mysle, ze walka bedzie wyrownana poniewaz planuje kilka modyfikacji, ktore pozwola 323i godnie walczyc z 325i. Wtedy bedzie ciekawie jak dwie fury z Beemka Klub beda walczyc o kazdy ulamek sekundy na torze
No Lukas wielkie jołłłł.Szczere gratulacje.No i do twarzy ci było w tym kasku Ekstra reklama dla naszego klubu,bo naklejki chyba każdy zauważył.A czemu Henry nie startowal swoim Fiacikiem?Pozdro.
_________________ B-ardzo M-iłe W-spomnienia
DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38
Lucas, jak oceniasz konkurencję ? Jaką przewagę czasową miałeś nad Alfą ?
Konkurencja była zróżnicowana, byli kierowcy którzy naprawdę dobrze jeździli, ale byli również tacy którzy traktowali imprezę na "luzaku" poprostu jako dobrą zabawe, zapominając nieco o sportowej rywalizacji.
W mojej klasie (weteran) dobrze jeździli Rafał z Alfy i Grzesiek z Fiata.
Poza tym bardzo dobry poziom reprezentowali kierowcy Miniaków. Jesli dokładnie przejżałeś tabele z czasami, to zauważyłeś że w niektórych próbach Miniaki miały lepsze czasy odemnie ... hehe
Pod tym linkiem:
http://www.automobilklub..../kabrio0501.htm
są wyniki, nie są to punkty, lecz czasy przejazdu prób liczone w sekundach, "SUMA" to łączny czas przejazdu wszystkich prób, wygrywał ten kierowca który miał lepszy czas, na stronie chyba tylko przez pomyłkę jest napisane "PKT".
Na piątkowym treningu, byłem tylko Ja, Rafał z Alfy i Artur Miernik z Miniaka.
Muszę się przyznać że na treningu niemogłem dotrzymać tempa Rafałowi i Arturowi. Na trening założyłem opony firmy krzak, żeby niebyło mi ich szkoda to było głównym powodem moich problemów z trakcją Bejki. Lecz na wyścig w sobotę założyłyliśmy z Heńkiem Dunlopy, na których jeżdżę na codzień, trzymały o niebo lepiej i auto zachowywało się poprostu fantastycznie w porównaniu do opon użytych na treningu.
Jesli chodzi o przewagę nad Alfą, to proponuję przejżeć tabelę z wynikami
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...