Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-06-13, 11:15
A JAK CISNIENIE NA CYLINDRACH? gaz masz?, i czy wogole jest cos takiego jak wtryskiwacz rozruchowy???? bo ja chyba nie wiedzialemu siebie. moze przeplywka sie zacina moze czujnik temperatury.
andrew21 [Usunity]
Wysany: 2005-06-13, 17:12
gazu brak,ciśnienia na cylindrach nie mierzyłem a co do reszty sprawdzę,a wtryskiwacz rozruchowy jest napewno
Pomg: 3 razy Doczy: 18 Pa 2004 Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-06-13, 20:40
no to gdzie ten wtryskiwacz???? moge ci powiedzec ze na 99% nie ma rozruchowego wtryskiwacza, sprawdz cisnienie na cylindrach!!!!!
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-13, 22:35
ale moze dokladniej zdiagnozowac problem? rozrusznik kreci jak powinien czy sie "zawiesza" i musisz wylaczyc zaplon i probowac odpalic jeszcze raz? bo mzoe to poprostu visco?
sory za pomyłke faktycznie nie ma wtryskiwacza rozruchowego,dzisiaj
jadę do mechanika zobaczymy co powie ,jeszcze jedna ciekawostka
teraz zaczeła zapalać od pierwszego przekręcenia kluczyka na zimnym i na ciepłym silniku,dodam tylko że zatankowałem prawie pół zbiornika wachy,może to pompa
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-06-14, 10:22
A może to dziura w przewodach paliwowych.
Jak dluzej postoi to paliwo ucieknie sobie w glebe z węży. A potem musisz pokrecic zeby doszlo do wtrysku. Zobacz czy po zgaszeniu silnika jest tak samo jak po postoju np pol godzinnym.
andrew21 [Usunity]
Wysany: 2005-06-14, 11:08
wacha nie ucieka pod autem i w komorze silnika sucho,po krótkim czy długim postoju zawsze to samo