BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
wydech
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-14, 13:03   wydech

witam wszystkich....mam takie nietypowe pytanko...co zrobić z tłumikiem...no albo z całym układech wydechowym, żeby dżwięk R szóstki brzmiał jak jakbyśmy ścigacza wkrecali na obroty...no mniej więcej.. :wink: ......chodzi o to, aby na niższych obrotach nie zagłośno sobie mruczał, a po przekroczeniu pewnych...powiedzmy 4 tyś.....wył jak 360 modena....mniej więcej :wink: ....hehe.....wiem że jest cos takiego możliwe...w jaki spsób uzysakć taki dżwięk...?...pozdro

KWKPiotr 

Pomg: 5 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Radomsko
Wysany: 2005-06-14, 13:13   

Chmmm.... Jeśli Cię stać to: baranki + Supersprint.
nowy Supersprint dedykowany do silnika to około 2500 pln z tego co wiem.
Pozdro.

Tomek 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Wołomin/Warszawa
Wysany: 2005-06-14, 15:32   

Witam,
ja też zgłębiam teraz ten temat:)
i z tego co wiem to barany w serwisie kosztuja około 5000 koło + 2500 supersprint = 7500, czyli srednia wartośc beemki e30 :)
pozdrawiam

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-06-14, 15:39   

:shock: skąd ludzie biorą te ceny???
za dobre (używane) barany powinienes dać 8-10 stówek
więc olej serwis i kup we własnym zakresie

a tego supersprinta, to wydech?, a czy jest on jakis szczególny?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-14, 16:05   

No Piotrku z Europejskich firm to ta, pomimo że włoska, robi najlepsze pojedyncze tłumiki, jak i całe układy do silników wolnossących. Dlatego warto dać pozabaranami jeszcze za końcowy tłumik supersprinta ... z chęcia bym taki nabył jakbym miał większy budżecik. Kuba 325iX miał taki, sprzedał i ma go teraz Grzesiek z Lublina na przykład :wink:

A tak w ogóle to ktoś kiedyś pisał, że kolektory AcSchnitzera były robione przez supersprinta własnie :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-06-14, 16:23   

Te barany i tłumiki są robione przez Supersprinta specjalnie pod dany motor, daja optymalnie najlepsze rezultaty i dlatego są pożądane.

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-14, 16:35   

no a co z używanym remusem ..?...remus słaby..?....a co do pytania...więc supersprint tak właśnie chodzi ?....cichutki na początku..a póżniej wyje jak dziewica :lol: ...jeśli tak to poszukam może używanego raczej bo za nowego to moge miec kilka innych , fajniejszych gadżetów..pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-14, 16:38   

generalnie to to co chcesz uzyskać jest trudne do okreslenia, a jeśli chodzi o dźwięk jak DZIEWICA to kup japończyka.....

A jak Cię stać to zrób wydech na zamówienie, w Wawie da radę za 1500 pln(całośc)

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-14, 16:41   

a takie coś http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=53993463

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-14, 16:46   

Sam Końcowy nie za wiele ci da - niby coś , ale to nie to - musisz zrobić kompletny, cały z baranami najlepiej, albo chociaż wyciąć kata i pociągnąć przelot na 50mm przez całość i do tego taki tłumik jak pokazałeś - wtedy będzie dźwięk całkiem fajny, druga strona to osiagi, które w przypadku druciarstwa mogą znacznie spaść....

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-14, 16:54   

wiem wiem łukasz....o co chodzi...wiadomo cały układ = najlepsze możliwe osiągi + fajny dżwięk...tylko moje pytanie to...czy taka przeróbka daje taki dżwięk...niewiem jak ci to wytłumaczyc musiałbym bym chyba to nagrać...jedziłem ostatnio takim czymś i powiem ci że naprawde fajna sprawa, gdy jeżdzisz powoli do pewnych obrotów prawie wydechu nie słychać..wtedy podkreśla tylko dżwięk R-szóstki , ale gdy przekroczyłem to powiedzmy 4,5 tyś ...a jeżdziłem dopiero kilka minut i pierwszy raz go wkręciłem to dla mnie to było wielkie WOO.. :shock: hehe...pomyśałem sobie...( a taki niepozorny ten wydech ) i od tamtej pory tylko taki dżwięk mnie interesuje..dlatego pytam was..mechaniorów...jak coś takiego zrobić ..niedużym kosztem..pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2005-06-14, 16:57   

niedużym kosztem - tak jak pisałem przelot 50mm na całość od kolektora i przelotowy końcowy tłumik, najlepiej z nierdzewki.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: