panowie probloem dotyczy silnika 2.3 polega on na tym ze kiedys powyzej 3tys szedl ja szalony czuc bylo to przyspieszenie ladnie sie wkrecal a teraz jest jakis mulowaty cos sie dzieje tylko niewiem co dodam ze sa nowe kable swiece,filtr pow pozdro
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-06-13, 22:24
może wałek sie wytarł
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-13, 22:27
a masz instalacje LPG?? i czy czasem auto chodzi nierowno lub tak jakby kaszlało? moze wtryski? z tego co wiem w starszych silnikach w e30 to czeste.
gg 4521730
tel 607254606
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-13, 22:51
wiec w pierwszej kolejnosci sprawdzilbym silnik krokowy od gazu,jesli nie to sprawdz przeplywomierz jak tu ktos chyba pisał a jesil sprawedzisz wtryski to tez sie nic nie stanie. ja stawiam na ktoras z tych rzeczy
ale jest mulowaty na gazie czy na Pb bo jak na gazie to moze cos sie zmienilo z ustawieniem mieszanki albo po prostu parownik juz jest stary i trzeba go zregenerowac ? Moze tez byc filterek od gazu zapchany.
Pudzian uwierz mi ze czasmi sa straszne róznice pomiedzy stacjami gdzie lejesz gaz.Spróbuj wyjezdzic ten zapas i zaopatrz ie w gaz na innej stacji, moze pomoze.
moze trochę nie na temat ale moim zdaniem odpowiedź na pytanie kogoś mającego gaz o to dlaczego muli mu samochod brzmi: wywal gaz to przestanie....
a poza tym przepływka ma i to wiele... przecież jest to jeden z elementów układu elektronicznego sterujcego silnikiem... a komputer steruje również zapłonem... no chyba ze w 2.3 jest inaczej...
i jeszcze jedno... jeżdżenie na gazie z suchym bakiem benzyny to - bez obrazy - kwintesencja głupoty... zabijasz tylko swój silnik.... powinien przynajmniej raz dziennie jak jeździsz na gazie dać mu chwilkę popracować na benzynie...
panowie ta 2.3 to nie jest moja ja mam 1.6 niestety tak wiec wiecie mnie to itak nie obchodzi i tak ta bmka wyglada lepiej nie mowic nawet niewiedzialem ze tak mozna samochod zapuscic i to syn mechanika ma taki samochod
gg 4521730
tel 607254606
oki... zrób tak żebyś mnie objechał na gazie to stawiam ci skrzynkę piwa... 8) to wyzwanie... i pamiętaj ze ja też nie będę spał ze swoim samochodem do czesu kiedy ty wymyslisz zeby na gazie miec tyle samo koni co w serii... bo to juz jest trudne. a ja serię objeżdżam spokojnie.
pudzian, sorki nie wiedzialem ze to nie twoja
a swoją drogą to smutne że akurat 323 jeździ tak roz... bo to jakby nie patrzeć jest w pewnym sensie rodzynek...
nie szkodzi ja sie niegniewam no szkoda ze tacy ludzie marnuja bmki ale nic nie poradzimy najgorsze jest to ze to syn mechanika pozdro
gg 4521730
tel 607254606
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-06-15, 20:19
no tak to bywa szewc bez butów...
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-15, 21:29
Wiecie co niekiedy jak male dzieci(sory ale jesli sie ktos obrazie to pretensje do samego siebie) sluchajcie jasne ze bmw z gazem moze zostawic w tyle beznynke....wystarczy silnik przerobic na spalanie paliwa 102oktanowego czyli gaz...jazda wtedy na bezynie odpada na dluzsza mete.
A co kosztow to wiesz ja sie ludzia nie dziwie ze maja gaz...bo jak ja jade nap do mojego ojca rodziny to musze zatankowac w dwie strony za 300zl...a wolno nie jezdze...a to samo moj woj robi za 120zl (dokladnie nie wiem)...to wiecie co wole miec auto z silnikem 3 litry na gazie niz np.1.6 na benzynie:)