BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
zawieszenie
Autor Wiadomo
wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-16, 23:26   zawieszenie

sluchajcie mam pytanie....mam do wymiany zawieszenie w e30 to znaczy drazki osiowe,silentbocki,sworznie srodkowy i zewnetrzny czy ktos z wa wymienail to sam...i czy to jest wykonalne w warunkach garazowych ?? ? jesli ktos to robil to prosze o jakies wskazowki podpowiedzi podona sa jaja ze sworzniami prosze o odpowiedz :)

bloto
[Usunity]

Wysany: 2005-06-16, 23:31   

Hehe sworznie nie wymawiaj tego słowa.

A zeby te tuleje gumowe zalozyc na wachacze to lewarkiem musialem o kanal sie opierac i jeszcze nie chcialo wejsc. Generalnie 2 dni stracone zeby te gumy zalozyc. No ale sie udalo choc nastepnym razem bym sie za to nie bral wogole.

Pozdro.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-06-16, 23:41   

powiem to tak tez sie chcialem za to sam brac ale pojechalem do warsztatu bez brudzenia rak i nerwic itd itp zaplacilem 140 zl! za wymiane 4 sworzni 2 lacznikow 2 tulei wahacza oczywiscie za sama robote

była E30 320i coupe

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-16, 23:50   zawieszenie

no mi gos krzyknal 300 zloty za robocizne....wiec hmm coz duzo mowic chyba go pogielo...

sebo 

Wysany: 2005-06-16, 23:53   

chyba trafiles na mocnego kosmite ja zaplacilem 140 w warsztacie specjalizujacym sie tylko zawieszeniami nie byl to tzw pan czesio

była E30 320i coupe

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-06-16, 23:55   

yo!
Jak masz w garazu dobre imadło to wymiana swozni to 45 minut na wachacz a silent blockow to 15 minut wystarczy stare wybic nowym silentblockiem i je wbic cała filozofia i wkrecic sruby 17 nastki(sztuk 2)
pozdro

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-16, 23:59   zawieszenie

hmmm a te silentblocki nei sa tylko wciskane hmmmm przymocowane sa srubami.....?????

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-17, 00:00   

te 45 min to razem ze sworzniami srodkowymi ?

sebo 

Wysany: 2005-06-17, 00:00   

hmm moje sworznie(wewnetrzne) chlopaki z trudem wycisneli na prasie 10t byly chyba bardzo dawno temu wymieniane(ale i tak nie mialy zauwazalnych luzow) wiec w moim przypadku imadlo moglo by sie troche spocic

była E30 320i coupe

Anonymous
Go
Wysany: 2005-06-17, 00:07   

kolega korzuch jest zdaje sie najszybszym mechaniorem w kraju

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-06-17, 00:13   

yo!
silentblocki zbilem młotkiem a to cos gumowe co zostało na wachaczu scielem kantówką pozniej stary silent block który został w takim uchu przykrecany na 2*17 wybiłem nowym i wbiłem go na miejsce starego imadlo mam kute jeszcze komunistyczne a nie jakies gówno z marketu z napisem jakies firmy i mi swoznie juz biegaly luzem w wachaczu :D i stad pewnie tak szybko mi poszło bo tez sie naczytałem o prasie hudralicznej i nacisku 10-15 ton jezeli te swoznie mocno siedza pewnie i uzycie prasy wchodzi w gre z tym niebede dyskutowac ale napisalem jak było w moim przypadku :D i niejestem mechanikiem mechanicy to takie gady którzy paska w m40 niepotrafia ustawic :!: wystrzegac sie takich typów :!: :!:
pozdrawiam

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-06-18, 08:27   

Zamaist płacić 150zł lepiej za tą kase kupić 3 ściagacze i jeśli nie jest zapieczone bardzo to można samemu wsyztsko zrobić, gorzej jak od nowści nie było nic robione i nie chce zejść, wtedy czeba warsztat. Ja wymieniłem mcpersony to na sworzniu było tak zapieczone że 2 ściągacze sie łamały, na szczęscie nie był mi już potrzbny wiec go pociąłem szlifierką (mcperson) i jakoś zszedł.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-19, 16:39   zawieszenie

hmm wymienialem ostatnio sprezynki :) i sworzen oraz galka wyszly z kolumny bez najmnieszgo problemu scigacz sobie poradzil ale jak sworzen siedzi w wachaczu ciezko powiediec sprobuje to zobacze :) pozdrawiam

ArtiBig 

Doczy: 10 Gru 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2005-06-19, 23:03   

to ja mam pytanko inne ile płaciliscie za części ?? ?
co jest najdroższe
i czy jak coś postukuje na na drodze typu żwirówka nawet przy jezdze jedynka bez gazu i przy hamowaniu też jest dyg dyg dyg dyg to końcówka drązka czy sworzeń
bo silentblocki wyglądaja na dobre tzn całe niepopękane i czyste :d

czy wyrobione gumki stabilizatora poprzecznego tez mogą stukać na dziurach ??

czy to wsio trzeba zmieniać stronami czy mozna tylko tam gdzie stuka a umnie stuka od pasażera ??

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-06-20, 00:38   zawieszenie

to znacyz tak jesli chodzi o czeci to cale zawieszenie kosztuje w granicach 450 zl bez koncowek drazkow to znaczy 2 drazki osiowe 4 sworznie i 2 silentblocki hmmmmm z tego co piszesz wydaje mi sie ze tlucze ci sie gala hmmmm a masz luz na kierownicy?? bo jesli tak to prawie 100% galka a jesli nie masz luzu no to hmmm sworzen...ciezko tak stwierdzic podjedz sobie na trzepaki na stacje diagnostyczna zaplacisz 20 zetal ale bedziesz wiedzial na 100% na czym stoisz i co masz do wymiany...jeslio jedna strona ci sie tlucze hmmm to mozesz wymienic tylko po jednej stronie...u mnie sie tlucze tylko strona pasazera....ale ja chyba wymienie calosc..i bede mial spokoj...pozdrawiam:)

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-07-09, 21:25   zawieszenie

u mnie prasa nie byla potrzebna wystarczyl dobry mlot i wszystko poszlo gladko :)

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-07-10, 20:22   

Kolego nie dałbym Tobie ani nikomu takiemu tknac samochodu jak do napraw uzywasz młotka, brechy imadła czy innego gówna.... to badziewiarstwo a nie wymiana....

Sa takie urzadzenia jak ściagacze do końcówek swożni, drążków, i prasy do wyciskania różnego rodzaju tuleji, swożni itp. rzeczy by nie uszkodzić innych elementów jak ty swożnie młotkiem wyciagasz to wachacz można uszkodzić wykrzywiajac go
zawsze używasz do naprawy MŁOTA kowalskiego....

ehhh

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-07-11, 16:55   

....jasne nic na siłe tylko większy młotek... :D jak sie nie zna praw mechaniki i podstaw fizyki :D

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-07-11, 17:10   

co jest lepsze od mniejszego młotka??
większy młotek :D
miłych napraw zyczę

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-07-11, 20:15   mlotek

podtawowe prawa fizyki i mechaniki buahhah chlopie na jakim swiecie ty zyjesz...jak sie ma lewe rece to wiadomo ze bez prasy sie nie obejdzie...jedno pozadne stukniecia mloteczka i sworzen wyskoczyl bez najmniszych oporow do twojej wiadomosci wachacz sie nie uszkodzil bo nie mial prawa...

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-07-11, 21:49   

Młotem to się gwoździe wbija albo BETON kruszy a tuleje i inne elementy zawiechy wciska się prasą . Młot daje silny udar punktowy który deformuje ( spęcza ) materiał a jego siła jest trudna do określenia a prasa daje nacisk rownomierny nie deformujący części i łatwo dozowalny. Potem nie ma co się dziwić że niby nowe założone a się szybko rozlecialo "bo takie polskie drogi". :!: :? :Zestaw wioch mechanika Mlotek i przecinak. :twisted:

m40
[Usunity]

Wysany: 2005-07-11, 23:29   

korzuch napisa/a:
yo!
... niejestem mechanikiem mechanicy to takie gady którzy paska w m40 niepotrafia ustawic :!: wystrzegac sie takich typów :!: :!:
pozdrawiam

Święte słowa korzuch :!:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: