witam od dwóch dni rano bembenka nie dość że nie chce zapalić to jak wkońcu się to uda to strasznie dymi na czarno no i mocy tak jakos niewiele mam wrażenie ze pali tylko na 3 cylindry (silnik 1,8 m40). Pytanie czy pasek rozrządu mógł np przeskoczyc?? Mam odciecie zapłonu i kumpel któremu pożyczyłem autko zapomnial wprowadzic kod i... odcięło w trakcie jazdy. podpowiedzcie cos bo juz mnie szalg trafia czy to jest przyczyną czy moze macie inne pomysly dodam że diagnostyka silnika na komputerze nic nie wykazala
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-06-19, 09:19
jest zalewany przez benzyne powiedz mi czy po nagrzaniu wraqca wszystko do normy czy nie
wlasnie chodzi o to ze nie wczoraj wieczorem wymienilem kopulke i palec swiece sa nowe podmieniale tez przewody od kumpla i wszystko na nic dalej kuleje i dymi na czarno
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-06-19, 17:20
sprawdz czyjnik temepratury cieczy a jak to nic nie da to przeplywka
albo regulator paliwa
Zdecydowanie za dużo paliwa a za mało powietrza, jestem za sprawdzeniem przepływomierza.Brak wprowadzonego kodu zaplonu moim zdaniem nie mial żadnego znaczenia
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!