Witam jestem w czwartek na 17:30 umowiony na rozmowe w sprawie wykupienia pakieru ochrony prawnej na Rekina koszt 242zł rocznie, nie majatek, ale zawsze to jest 50l Pb95
Czy ktos z was kiedys wspolpracowal z nimi
Jak dziłają
I czy to wogole się sprawdzaw w praktyce
O co ich pytac:?:
No bo sami wiecie jak jest z autami powyzej 20lat ja w niego wloze 5k zł a mi jakis gosc polonezem wjedzie i wyplaci mi PZU 400zł bo to stara auto
Z gory dzieki za pomoc:)
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Niestety nie znam tego towarzystwa ubezpieczeniowego. Ciekaw jestem na czym dokładnie polega całe ubezpieczanie. Trzeba by było wgłębić się w status prawny tejże firmy.
Nie lepiej zarejestrować samochód jako zabytek ?;-) I potem w razie uszkodzenia auta ciągnąć z ubezpieczenia czy coś ?:)
yoshi sluchaj! ja mam egzamin z matmy w czwartek wiec mozemy sei umowic ze ty bedziesz trzymal kciuki za moja matme a ja za twoje dobre zalatwienie sprawy 8)
teraz tak firma zajmuje sie ofrona cywilno prawną ciebie i twojego auta w razie nieszczescia z twojej winy lub nie a także w sprawach takich jak zabranie dowodu rej. itd.
druga sprawa auto w wieku 23 lat nie kwalifikuje sie jako zabytek po za tym nie wiem czy wiecie ale gdy rejestrujesz auto na "zolte" to wspolwlascicelem staje sie PANSTWO POLSHE i w momencie gdy ty rozwalisz takie auto to wtedy moga Ci nawet zalozyc sprawe o odszkodowanie (PANSTWO) - wiec dla auta na codzien raczej sie to nie nadaje
wnioskujac po waszych wypowiedziach wiecie tyle co ja albo mniej no dobra juto po 17 wszystko sie wyjasni - to napisze
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Jawor [Usunity]
Wysany: 2005-06-22, 10:15
tak Yorschi do tego autem nie mozna przejechac wiecej niz 20tys km rocznie...ogolnie moim zdaniem przepisy rejestracji zabytkowych pojazdów w Polsce sa odstraszajacego i dlatego jest ich w sumie mało..., co do ubezpieczenia z tego co piszesz to oni własnie beda walczyc o jak najwyzsze odszkodowanie dla ciebie..tylko z tego co wiem rekin e21 jest wyceniany na 2000zł...takze w razie szkody max tyl bys dostał i oni nic na to nieporadza..nie wiem mi sie wydaje ze ta firma jest raczej nie dla ciebie...choc w sumie cena tej umowy jest wspołmierna do korzysci jakie wyciagniesz..koszt mały a korzysci jeszcze mniejsze..no chyba ze notorycznie sie rozbijasz lub zabieraja ci dowod...ale patrzac na twoje auta watpie ze tak jest...
hehe w mojej karierze udalo mi sie raz walnac beemka z mojej winy w znak drogowy wiec nikt nie uciepial, ale niestety przynajmniej raz w roku mam zonka z innymi kierowcami typu polonez czy lanos
i strasznie mnie to irytuje bo kurde ile mozna, mam dosc walki o swoje z ubezpieczalnia
a ja czytalem posta o dzwonie E21 z Polonezem w Toruniu to az mi sie cieplo zrobilo a nie chce by sie okazalo ze rekisa ktorego mam z '82 wjedzie mi jakis dupek i przesunie slupkia a ubezp. powie pozostalos - szkoda 500zl
P.S. Wiem, ze glupio zakladam iz ktos mi rozwali auto, ale wole dmuchac na zimne
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86