Wysany: 2005-06-24, 19:05 stukanie na wale , moście
witam wszystkich...mam problem, chodzi dokładnie o stuki dobiegajace z okolic połączenia wału z mostem, dosyć hałaśliwe , nasilające sie ze wzrostem prędkości niezależnie od tego czy jade na luzie czy na biegu, są dosyć uciążliwe że nie da się jechać ze względu na hałas, strach przed dalszymi uszkodzeniami i oczywiście WSTYD ..że taka maszyna kuleje ...mam nadzieje że może jakaś blacha ociera, ale nawet niemam możliwości tego sprawdzić, byłem pod samochodem na chwile ale w takich warunkach to sobie moge...............no i niewiem..lipa straszna...wiecie co to moze być....szukałem na forum ,chłopaki mieli podobne problemy, ale nieznalazłem dokładnej odpowiedzi..pozdrawiam
yo!
wjedz na kanał zaprzyj sie o wał i ruszaj nim jak sa ogromne luzy to odp napisał kolega wyzej koszt naprawy 120 zł(1,6m40-silnik ) czas wymiany 40 minut
pozdro
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-24, 19:52
a może...bardzo możliwe....tylko że ja w tym akurat kierunku nigdy nic niegrzebałem ...i tak szcze mówiąc to sam nic pewnie nie zrobie...tylko spytam ..po czym to stwierdzic że to rzeczywiście to ?....zobacze na oko ?..pozdro
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-25, 15:32
a propo luzów.......wiem że są...skok około 2 cm.....
Anonymous Go
Wysany: 2005-06-26, 00:37
No i jest tak jak kolega powiedział, podpora wału..czy znajde nową..?...czy może lepiej i taniej będzie kupic używke...