sluchajcie moje betkam a strasznie nieskie wolne obroty....nie wiem gdzie je sie reguluje bylbym bardzo wdzieczny za pomoc jakies foty czy cus albo dokladny opis gdzie mam szukac regulacji....jest to bmw 320i z pazdziernika 1987 wedlug ksiazki na LU-jetronicu bo to niby wersja z katalizatorem...ktory u mnie i tak jest wypruty dzieki z gory za pomoc..
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-06-25, 09:46
no właśnie kurczę nie jestem pewien. nie wiem czym się różni LUjet od motronika tak z zewnątrz i czy są jakieś różnice. Standardowa regulacja obrotów jest przy przepustnicy. Jest to śrubka która się wkręca aby zwiększyć lub zmniejszyć jałowy prześwit klapki w przepustnicy, a co za tym idzie obroty
Ja mam m10 i na przepływomierzu jest śróbka na imbusowy klucz, żeby sie dostać do niej czeba zaślepke zdjąć, ale przepływomierz nie jest chyba od obrotów, moze sie myle ale sonda ustawia wolne obroty, jak jej nie ma to starownik automatycznie powinien ustawić obroty na okolo 800obr/min, odepnij sąde i zobacz. W sumie też zapłon jak jest przestawiony to może dziwnie chodzi. Tlko cały czas mówie o silniku m10, nie wiem jak w twoim
w przeplywce tez mozna, ale tam kolo przpeustnicy jest taka sruba, ja odkrecach i dokrecasz i to reguluje obroty..
z niego wychodzi taki trzpien ktor pcha przepustnice,tym sie sprobuj pobawic..
oki dzieki za pomoc bede cos nie cos probowal popsuc
wilczy1985 [Usunity]
Wysany: 2005-06-27, 23:40 obroty
hmmm chlopaki ale ja nie widze zadnej srobki od wolnych na przepustnicy ma ktos mozliwosc wyslania foty z lokazlizacja tego wedlug ksiaki tak jak napisalem wychodzi na to ze mam lu-jetronic...a jak wpisywalem dane nadwozia itd na takiej dtronce bmw to wyszlo mi ze mam wtrysk l-jetronik....a ta srubka co kolega wspominal pod zaslepka jesy od mieszanki i zawartosci CO a nie od wolnych obrotow...
wilczy1985 [Usunity]
Wysany: 2005-06-27, 23:42 oboroty
moge poslac komus foty silnika i powiecie mi jaki ma wtrysk hmmm tylko podajcie maila....
hmmm chlopaki ale ja nie widze zadnej srobki od wolnych na przepustnicy ma ktos mozliwosc wyslania foty z lokazlizacja tego wedlug ksiaki tak jak napisalem wychodzi na to ze mam lu-jetronic...a jak wpisywalem dane nadwozia itd na takiej dtronce bmw to wyszlo mi ze mam wtrysk l-jetronik....a ta srubka co kolega wspominal pod zaslepka jesy od mieszanki i zawartosci CO a nie od wolnych obrotow...
Tylko ta sróbka jest i tak jak mówiłem nie jest ona od regulacji obrotów