Wysany: 2005-07-04, 22:09 co sie dzieje zglupialem..
na poczatek cos o mojej betce silniczek 1,8m40.ostatnio wyminiaona uszczelak pod glowiaca pompa wody oraz wisko.. brak tunelu na chlodnicy klei sie po spotkaniu z poprzednim smigielkiem:/
otoz wszystko bylo ok do wczoraj..jade wieczorkiem odwiezc dziewczyne a tu mi temp.za polowe wyskakuje i zatrzymuje sie miedze srodkowa a przed ostatnia kreska..jade dalej jakis wertepek autko podskoczylo a wskaznik na polowo zeby po chwili spasc znowu moedzy kreski..
dzisiaj rano odpowietrzylem ukladzik ale tylko na termostacie bo na chlodnicy urwalem odpowietrznik..
pojechalem do pracy sytuacja powtorzyla sie z wierczora to samo tylko przy wiekszych wertepachy wskazowka skacze przed polowa i znowy opada miedzy kreski..jade z pracy i o dziwo jest ok temp przed polowa..
przed chwila wrocilem z miasta i znowu jest tak samo;/ bylem u mechanika to powiedzial ze to moze byc elektryka..ale JA czuje ze autku jest za cieplo..
a jeszcze przed chwila przeczytalem na forum ze to moze byc glowica i teraz to juz wogole nie wiem co miesiac cos nowego..
prosze pomozcie bo nie wiem co mam robic..
pozdrawiam i z gory dziekuje..
_________________ "DO NIEBA SIE NIE NADAJE,A W PIEKLE SIE GO BOJA"-JAKUB WENDROWYCZ
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
bloto [Usunity]
Wysany: 2005-07-05, 09:38
Cały czas może być zapowietrzony. Weź śrubokręt krzyżowy i wykręć urawny odpowietrznik ale na zimnym silniku boinaczej nie da rady. Wkręć tam jakąś śrube albo kup nowy i odpowietrz.
Tak jak mowi Bloto, najpierw porządnie musisz odpowietrzyć układ, bo będzie Ci wskazówka szaleć. Przynajmniej u mnie różnie pokazywała dopóki sam dobrze sobie nie odpowietrzyłem.
Wysany: 2005-07-05, 19:59
tak naprawde to nie ma to nic wspolnego z odpowietrzaniem bmw ma uklad chlodzenia ktory potrafi sie sam odpowietrzyc tylko trwa to dosc dlugo i dla tego jest srubka ktora ma w tym pomodz ale nie ma nic wspolnego zapowietrzenia z wariacjami wskazowki pozdrawiam i milego wylewania plynu chlodzacego lub wody