łoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ale cacko powiedzcie gdzie take cóś da sie zrobić to moje bedzie identyczne:) MASAKRA świeci sie jak psu ja..a
gratulacje dla właściciela za tak swietną robote:) POZDRO
U mnie nikluja i chromuja.Postaram sie dowiedziec ile taka operacja kosztuje i jakie temp wytrzymuje.Na pierwszy rzut pojdzie alternator i zobacze efekty normalnie sie napalilem
Poczekajcie troszke to niedługo pewne M20 bedzie tam wygladało.No moze oprócz baranków.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Powiecie, że się czepiam, ale kolektor dolotowy jest wypolerowany tylko od góry . Widać to na drugim zdjęciu. Mimo to i tak wyrazy szacunku dla faceta (a może kobiety), ktory(a) to zrobił(a). 8)
Wysłany: 2005-02-24, 11:25
Nic nowego ! ! ! Jeżeli widzieliście słynną niebieską E30 z Poznania albo brązowego cabrio E30 tez z Poznania to widok jest dokladnie taki sam a może i nawet lepszy , szykuje się więcej takich aut zwłaszcza E30 . Trzeba czekać do majówki bo narazie wszyscy pracują nad swoimi niuniami no i wtedy będzie można podziwiać efekty . POZDRO .
P.S. Zdjęcia są z e30.de !
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
planuje tak u siebie + jesczze ładny dolot polerowany do dyfuzorka w dokładce zderzaka a'la ALPIN. Boje sie tylko zdjąc kolektor - boje się ze potem nie złoże:P
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
Odgrzewamy temacik.
Wpadla mi w rece zbedna pokrywa (nie od bmw), wiec chcialbym na niej potrenowac i zobaczyc jaki bedzie efekt, a potem moze zrobie cos takiego u siebie. Problem w tym ze nigdy nie bawilem sie w polerowanie i nie mam pojecia jak to sie robi. Moze mnie ktos oswiecic, co, jak i czym, zeby byl taki efekt jak na zdjeciach ktore zapodal Slawo?
Mój m10 po wczorajszym myciu wygląda prawie tak samo
Podziwiam ludzi co robią takie rzeczy, widział ktoś gazete maxtuning czy coś podobnego, jest tam E30 takie czerwone, silnik wygląda jak by dopiero wyjechał z salonu, auto zresztą podobnie (dodam że blachy miała PL ) Sam bym sie w to pobawił ale wiem że koszty takiego czegoś są gigantyczne....
Juz sie dowiedzialem co i jak, tylko jeszcze jedno male pytanko: warto po polerce potraktowac aluminium jakims srodkiem, albo lakierem bezbarwnym zeby nie zmatowialo? Jesli zostawie bez niczego to po jakim czasie bedzie trzeba poprawiac?
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2005-07-10, 11:00
należy utrzymywac w czystości powierzchnie po polerce, wszelkie wyschłe plamy z wody będa nie do usunięcia. Zasada jak przy felgach więc po prostu co jakiś czas trzeba przetrzeć czymś agresywniejszym
Hmm słuchajcie , przecież felgi fabrycznie polerowane są w lakierze bezbarwnym... nie ma może takiego aż efektu ale jest to trwałe. Z drugiej strony podobno marnie się trzyma lakier na polerowanym elemencie. Trzecia sprawa to może polerka a potem chromik? Mam dekiel od M10 i w wolnym czasie się nim zajmę, dopiero po sesji jestem , lipiec zawalony pracą...więc pewnie początek września...
Witam! Trochę "ćwiczyłem" tak jak Smasher polerowanie elementów stalowych i aluminiowych.Ponieważ da sie pochromowac elementy z aluminium to napewno zabezpieczy je ta operacja przed dalszym utlenianiem.Lakier bezbarwny "przetestowałem" na wypolerowanych felgach - niestety jego nałożenie powoduje przytłumienie tego "blasku" po polerowaniu , ale zabezpiecza na 100%, i w przypadku felg nie ma zjawiska odpadania lakieru , chociaż jak wiadomo "felga pracuje" (zgina się ,napręża itp.).To co podlega działaniu wyższych temperatur po polerowaniu nie musi być dodatkowo zabezpieczane ,tylko jak pisze Smasher ,okolicznościowo przecierane dla utrzymania efektu po polerce - Pzdr - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2005-07-10, 21:57
musze się podpytać kto robi w Wawie chromowanie, bo ten proces powoli wymiera bo opary jakie się wydzielają sa rakotwórcze ale efekt jest zajefajny i trwały
Wysłany: 2005-07-11, 08:38
Bruner napisał/a:
Odgrzewamy temacik.
Wpadla mi w rece chcialbym na niej potrenowac i zobaczyc jaki bedzie efekt, . Problem w tym ze nigdy nie bawilem sie w polerowanie i nie mam pojecia jak to sie robi. Moze mnie ktos oswiecic, co, jak i czym, taki efekt
Bruner no nie gadaj nie wierze ze jeszcze nigdy nie polerowałes
jak? jak chcesz to napisze ci na PW bo na ogólnym może zniknąc