Wysany: 2005-07-11, 21:49 el. szybki, el. szyber - chodzą tylko przy otw. drzwiach
jest sobie oryg. instalacja elektrycznych szybek oraz el. szyberdachu i problem jest taki że chodzą tylko przy otwartych drzwiach
wpiąłem wszystkie kostki od przekaźnika w dużą złączkę pod deską i został jeden mały kabelek z w/w przkaźnika i pasował mi tylko do włącznika w drzwiach 8) - gdzie on powinien być podłączony żeby szybki i szyber śmigały po stacyjce
nie podłączałem go pod "plusa" żeby nic nie popsuć
macie jakieś rady
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-07-11, 22:57
Podłącz go normalnie pod plusa. Ja właśnie zakładałem elektryczne szyby i tak mam zrobione. Podłączone pod plusa w stacyjce.
podłączyłem pod plusa po stacyjce ale w oryginale jest jaoks inaczej podłączone
_________________ BMW e39 - arktissilber metalic
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-07-13, 22:57
kurde - skoro chodzą tylko przy otwartych drzwiach, to może coś jest nie tak w wiązce przechodzącej ze słupka do drzwi....może kabelek jest przetarty lub zaśnuiedziały - pamiętaj, że tam lubi sie zbierać wilgoć.... zwłaszcza jeśli uszczelka przy drzwiach jest juz wyeksploatowana
ja w każdym bądź razie zacząłbym poszukiwania w tamtym rejonie
U kumpla w E30 elektryka bez kluczyka w stacyjce chodzi tylko przy otwartych dżwiach. U mojego ojca w E36 jest tak samo, szybki smigają tylko gdy dżwi są otwarte, jeśli kluczyka nie ma w stacyjce...
Tak poprostu jest. Osobiście jesli miałbym elektryke szyb, to przerobiłbym ją tak żeby szyby śmigały niezależnie od stacyjki...
PZDR!
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...