Wysany: 2005-07-16, 15:40 Prosze o pomoc,zacisk w E34!
Witam
Zdjąlem dzisiaj koło i zauważyłem ze mam luzny zacisk,niejestem pewien ale brakuje chyba jakiegos zabezpieczenia???
Gdy ruszam zaciskiem to jest luzny a sruby są dokręcone-sprawdzałem,gdy jade po jakiejsc brukowej drodze to słysze jak mi hałasuje cos w przednich kołąch-tak jakbym miał kołpaczki od poloneza Zamieszczam fotke tego zacisku,z drugiej strony tak samo wygląda i jest luzny,co to moze byc????
prosze o info w tym temacie
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Wysany: 2005-07-16, 16:02 Re: Prosze o pomoc,zacisk w E34!
HAMANN E30 napisa/a:
Witam
Zdjąlem dzisiaj koło i zauważyłem ze mam luzny zacisk,niejestem pewien ale brakuje chyba jakiegos zabezpieczenia???
Gdy ruszam zaciskiem to jest luzny a sruby są dokręcone-sprawdzałem,gdy jade po jakiejsc brukowej drodze to słysze jak mi hałasuje cos w przednich kołąch-tak jakbym miał kołpaczki od poloneza Zamieszczam fotke tego zacisku,z drugiej strony tak samo wygląda i jest luzny,co to moze byc????
prosze o info w tym temacie
Oczywiscie ze ci brakuje BLASZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!odrazu widac blaszka zabezpiaczajacy czy jakas tam.Wchodzi w te dwa otwory oraz opiera sie o górne i dolny zacisk.Nie wiem czy dobrze tłumacze ale to tak samo jak z tyłu jest taka blaszka oczywiscie mówie o hamulcach tarczowych.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.