Wysłany: 2004-12-27, 18:47 Proszę o opinie o rozpórkach Wiechers
Planuję zakup rozpórek (przedniej i tylnej) do mojego e28 i w związku z tym prosze o konkretne opinie na temat w/w firmy Wiechers
Dzięki i pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Wysłany: 2004-12-28, 00:33
Panowie Wiechers to firma, ktora nie od dzis siedzi w interesie, ma swoja renome, wyposaza wiele aut sportowych wiec mysle, ze mozna spokonie jej zaufac. Na potwierdzenie dodam, ze sam kupilem rozporke do przodu Wiechers a teraz planuje kupic do tylu
Wysłany: 2004-12-28, 16:14
Już podjąłem decyzję i zamówiłem sobie przednią i tylną, także po założeniu podzielę się spostrzeżeniami, prawdopodobnie przyjdzie jeszcze komplet nowych Bilsteinów także spodziewam się znacznej poprawy prowadzenia mojego rekinka.
Dzięki i pozdrawiam
Sosen
Łukasz
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Mar 2004 Skąd: Warszawa Skorosze
Wysłany: 2005-07-15, 15:00
Sosen jestem zaiteresowany i znalazłem 2 dystrybutorów na polskę:
HTP ze szczecina i Speed tuning z Gdańska. Z tym że interesuje mnie rozpórka TYLNA do e30 oczywiście.
Jaki jest koszt takiej rozpórki do e30?
Czy to są nowe sprzety czy używane?
Jak wypada kwestia dostawy?
Dzięki pozdro
Wysłany: 2005-07-15, 15:12
SmasherE30 napisał/a:
HTP ze szczecina i Speed tuning z Gdańska. Z tym że interesuje mnie rozpórka TYLNA do e30 oczywiście.
Dzięki pozdro
podpinam sie do pytania
rowniez sie podpinam + koszt rozporki na przod...
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Wysłany: 2005-07-15, 21:17
no to dawaj ten namiar kurka no
Wysłany: 2005-07-15, 23:22
jeśli to firma dars tuning (właśnie z Sopotu), to zapomnijcie - oni sprzedają niby-wiechersy... i magnetyzery
wiem, bo kupiłem - generalnie rozpórka jest ok, ale to podróba (krzak)....więc nie wiem skąd na prawdęjest i czy długo wytrzyma....no i czy faktycznie spełnia warunki jakim powinna odpowiadać dobra rozpórka
proszę jednak wziąć pod uwagę fakt, iż jest to moje subiektywne zdanie
Wysłany: 2005-07-16, 11:00
właśnie chodziło mi o tą firmę, fakt nigdzie na rozpórkach nie było żadnej naklejki i też miałem wątpliwości co do pochodzenia tego produktu, z drugiej strony założyłem i chyba działają, nie wiem jak mogę sprawdzić czy są dobre i czy spełniają swoją rolę czy nie? Przez telefon koleś zapierał się że to Wiechers także widzicie jak ludzi robią w bambuko!
Łukasz
Wysłany: 2005-07-18, 15:37
w takim razie mam pytanie do kogoś kto ma orginał Weichersa:
gdzie powinny być firmowe oznaczenia? jakieś cechy charakterystyczne ?
dzięki
Wysłany: 2005-07-18, 21:19
ja co prawda nie mam.... ale widziałem - z reguły napis jest na tyle widoczny, że od razu wiesz co masz - większość tego typu firm nie ukrywa pochodzenia swoich produktów
Wysłany: 2005-07-18, 22:56
SmasherE30 napisał/a:
w takim razie mam pytanie do kogoś kto ma orginał Weichersa:
gdzie powinny być firmowe oznaczenia? jakieś cechy charakterystyczne ?
dzięki
Jest duza aluminiowa naklejka, na ktorej masz napisane Wiechers oraz na tej naklejce sa wytloczone numery seryjne rozporki oraz przeznaczenie (do jakiego modelu).
Nie piszą (już) że to Wiechers, nie podaja producenta...
Jak widzę po temacie ciężko chyab wyrazić opinie że jedna rozpórka jest lepsza od drugiej, a że lepeij się jeździ z niż bez to wiemy.
Pytanie więc moje jest takie:
Czy ktoś kupił u nich rozpórkę i nadal mu "działa" , tzn, nie pękła, nie wykrzywiła się, a może jest miękka i pracuje z autkiem, lub po prostu wzrokowo zmatowiała, lub zlazła farba, a może nie pasowała?
I drugie pytanie:
Czy warto je kupić? Czy może macie gdzieś tańsze opcje?
Wysłany: 2006-02-14, 07:28
Ja swoje rozpórki kupowałem właśnie u nich, nie wiem czy jeszcze żyją bo już sprzedałem to auto jakiś czas temu, zapytaj użytkownika forum: Czaja, on kupił moję etę.
Łukasz
Radek540v8 ma oryginalną rozpórkę wiechers'a, zobaczcie jego galerię. Dzwoniłem do firmy Dars tuning jakiś czas temu. Podobno sprowadzają oni rozpórki z niemiec w stanie surowym a w Polsce tylko polerują, ale nie chce mi się wierzyć. Można negocjować ceny, tzn można kupić rozpórkę nie wypolerowaną 50 zł taniej.