Wysany: 2005-07-20, 00:47 Co powiecie na takie felgi ?
Jak wam sie podobają takie felgi
mam możliwość kupienia po okazyjnej cenie tylko że rozstaw jest 4x98 i ET 55 - w komplecie są dystanse po 20 mm na stronę
felga oczywiście 16" RH i dystanse też oryg RH
zawias narazie mam oryg ale planuję obniżyć
opona na zdjęciu to 215/40 i chyba raczej trzeba wyższy profil
Znajdz sobie jakies inne felgi co bedziesz miał et ponizej 25 i nie baw sie w dystanse bo z tym zawsze są jakieś jaja a to ci drzy kierownica a o ci szybciej łozysko poleci itd...
Ps. Sam przez to przechodziłęm [/url][/quote][/code][/list]
_________________ Pomoc Drogowa 24h.
665-29-29-01
Ostatnio zmieniony przez Pawel-e30 2005-07-20, 01:12, w caoci zmieniany 1 raz
ja bym nie kupił , widze ze sam nie jestes zdecydowany bo prosisz o sugestie, nie przypalaj sie , okazje są co chwilę , znajdziesz ładniejsze no chyba ze te kosztują z 500 to wtedy jest okazja
Tak jak pisze Pawel, ET 55 to tragedia. Do tego jeszcze dystans, zmiana rozstawu srub, odpusc sobie. Poza tym felgi sa dla mnie zbyt nowoczesne w rysunku jak na E30.
te w e21 wyglądają na wzór Hartge (mam juz zboczenie ) i są bardzo ładne, ale w e21 ładnie wyglądają nawet 15, ewentualnie 16, nie wiecej, a co do e30 to na polskie drogi max. 16, 17 to juz ciut przyduzo....
Bo RH robi czesto podrobki felg znanych tunerow. Moj kumpel mial E36 na RH, ktore do zludzenia przypominaly fele AC Schnitzer a teraz widze te podrobki Hartge
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-07-20, 23:16
tak jak wspomnial pawel e30
daj sobie spokoj z taki et.felgi.dystanse na przod wkladac? porazka.zawsze bedzie ci drgala kierownica.na tyl to jeszcze przejdzie ale tylko jak jezdzisz lansem tzn 60 km/h...jak szybciej to padna ci lozyska z przodu i z tylu.
ogolnie odradzam..dodaj pare zl i poszukaj z odpowiednim et i sr piasty.teraz sa wakacje i tanio kolesie alu puszczaja.
zobacz jakie kozackie alu ma do sprzedania lord lukasz..i za jakie psie pieniadze jak na 17stki..
pzdr
_________________ Airbrush Studio
Łukasz Łukasik
ul. Witosa 18
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60
# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA
Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i
bartek [Usunity]
Wysany: 2005-07-29, 23:49
sa za jasne, i stylistyką nie będą współgrały z linią E30, podsumowując 'nie bardzo'
Aczkolwiek, w innym aucie moga sie prezentować duzo lepiej.. Nie wyklucazam takiej opcji..
A co myślicie o takich 16"
Może ktos wsadzi je virtualnie do jakiejś e30? Chiałbym to zobaczyć na aucie, bo mam takie do kupienia w dobrych pieniążkach
To co zapodał GRZESIO to padaka nie ta epoka!!!Wg mnie do E30 to tak na 4x100 :
- BORBET : A, T, BS, B, EXLUSIVE, E
- AZEV : A
- KESKIN : KT1 CLASSIC
- DEZENT : A, C
- BBS : RS
- BROCK : B1
- KERSCHER
- WRD MESH
- CR7
i oczywiście w rozmiarach 9Jx16 albo 8,5J i 10Jx17!!! Jak mnie się coś jeszcze przypomni to dopisze, POZDRO.
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!