BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
gaz e30 320i '89
Autor Wiadomo
kondeusz
[Usunity]

Wysany: 2005-07-25, 11:47   gaz e30 320i '89

Czy to prawda,że w każdym BMW po założeniu gazu pada przepływomierz ?? ??
Jak jest naprawdę?,gdzie nie zadzwonie mówią co innego...
Jaki założyć gaz i za ile???

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-07-25, 12:13   Re: gaz e30 320i '89

kondeusz napisa/a:
Czy to prawda,że w każdym BMW po założeniu gazu pada przepływomierz ?? ??

tak to prawda :lol: i schodzi powietrze z tylnego lewego koła :lol: :lol:

kondeusz napisa/a:

Jak jest naprawdę?,gdzie nie zadzwonie mówią co innego...

dzwoń tam, gdzie mówią TO CO CHCESZ USŁYSZEĆ :lol: :lol:

kondeusz napisa/a:
Jaki założyć gaz i za ile???

załóż instalkę 2 generacji z kompem, silniczkiem krokowym i emulatorem wtrysków, (autronic AL700, Bingo ..) dobrzebybyło żeby zamiast zwykłego mixera założyli BLOSSA (jak nie to potem możesz sobie doposażyć instalację) pilnuj gaziarzy coby dali ci parownik odpowiedniej mocy (mnie oszwabili na parowniku na 40 koni :( )
i załóż w jakimś DOBRYM zakładzie najlepiej popytaj o opinie klientów i nie żałuj tej stówki czy dwóch więcej ( bo naprawde zejdzie ci powietrze z tylnego lewego koła) :lol: :lol:

pozdro

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-07-26, 11:49   

Najlepiej w ogóle nie zakładaj gazu bo ten silnik na gazie chodzi wg mnie gorzej niż m40 z 1,8 na pokładzie. Jeżeli chcesz bardzo zamulić swój silnik to załuż gaz.

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2005-07-26, 18:09   

--==maly==-- napisa/a:
Najlepiej w ogóle nie zakładaj gazu bo ten silnik na gazie chodzi wg mnie gorzej niż m40 z 1,8 na pokładzie. Jeżeli chcesz bardzo zamulić swój silnik to załuż gaz.

drogi kolego zachowaj swe cenne uwagi na inna okolicznisc !!
( bo znow sie zacznie wojna )

--==maly==-- 

Wysany: 2005-07-26, 19:33   

To nie uwagi to dobre rady ja właśnie popełniłem ten błąd i teraz żałuje.

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-07-26, 19:37   

told ya...
a tak serio to zakladaj cokolwiek lepszego niz srubka, przynajmniej odpadna Ci problemy zwiazane z przeplywkami...
jak juz chcesz sie bawic w gazociag to lepiej w to wladowac wiecej kasy i miec spokoj niz potem sie denerwowac ze nie jedzie kolejny raz...
to ma byc radosc z jazdy i niech taka pozostanie... 8)

mgr inż. Jędrek ;)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-07-26, 21:36   

Ja gdybym tyle nie śmigał to bym nie zakładał ale przez rok jazdy zaoszczedze na dwie takie bmki jak mam więc gra warta świeczki. Na gazie generalnie nie jest źle mi nic nigdy nie strzelilo przepływka cąła raz strzelilo jak sobie regulowałem i przesadzileł ale klapka uratowała przepływke więc narzekać nie moge tylko spalanie mam duże. Jedyne co jest straszne to to,że tak bardzo się zamulił ale już wymyśliłem coś na to dół silnika 2,7 tylko czekam na fundusze i z takim czymś będe jeździł i taniej i szybciej niż 2.0 na benzynce.

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Wysany: 2005-07-26, 22:44   

--==maly==-- napisa/a:

Przeciez na poczatku byles bardzo zadowolony, mowiles, ze poprawila sie elastycznosc itd. Wiec jak jest?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-07-26, 22:51   

Cinek, jakbyć małemu odkręcił korek i zajrzał w głowicę i rozrząd to byś przełknął gęsto ślinę :? silnik ma chyba 400tys bez remontu ... wszystko czarne, wszędzie przypalenia :? :(

swoją droga włąściciel rzeczywiście zachwalał poprawe elastyki ... proszę o wypowiedź :D

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

--==maly==-- 

Wysany: 2005-07-26, 22:55   

Cały czas jest poprawa elestyczności ale jednak na górze nie ma tego co było więc do codziennej jazdy jest fajnie ale jak ktoś stanie na światłach to lipa. Z tym,że jeżeli chce się,żeby mało palił to przestaje być równierz elastyczny i w tym problem. Pozatym predkość max spadła z 220 przed gazem do 200 niezależnie czy benzyna czy gaz.

--==maly==-- 

Wysany: 2005-07-26, 22:59   

Heh smasher jeżeli ty stwierdzasz przebieg po tym,że olej jest czarny to mechanikiem nie zostaniesz. Zrób 15tyś zajrzyj do oleju i właśnie taki będzie :lol: Wyobraź sobie ,że silnik ma dopiero 190tyś a do samochodu mam książke serwisową. Ostatni przegląd jak dobrze pamiętam w grudniu 2004 a w styczniu 2005 wyrejestrowany.

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-07-26, 23:18   

ok nieważne :lol: mój olej nie zostawia ani trochę ciemnego śladu na szmatce ... jest koloru świeżego oleju ...
może u Ciebie to wynik tego przegrzewania, ale zaufaj mi nie widziałem jeszcze tak przypalonego oleju :roll:

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2005-07-26, 23:44   

--==maly==-- napisa/a:
silnik ma dopiero 190tyś a do samochodu mam książke serwisową.

nie chce Ci podpasc ale niejeden ma ksiazke na sto kilkadzioesiat tysiecy a auto faktycznie ma z 300 :twisted:

niktun 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: warszawka
Wysany: 2005-07-26, 23:52   

--==maly==-- napisa/a:
Heh smasher jeżeli ty stwierdzasz przebieg po tym,że olej jest czarny to mechanikiem nie zostaniesz. Zrób 15tyś zajrzyj do oleju i właśnie taki będzie :lol:

z doświadczenia :( ...
te czarne osady nie zbyt dobrze wróżą - jak najlepiej życzę...
a swoją droga to marna to oszczedność dopuszczać przy wymianach oleju do takiego stanu :cry:

:) a ta "elastyczność" 8) to "gumowy pedał" - standardowy objaw na gazie (nawet śrubce wzbogaconej o silnik krokowy)

no offens :wink:
RASTA

--==maly==-- 

Wysany: 2005-07-29, 11:58   

Samochód kupiłem faktycznie ze szrotu ale prowadził go niemiec a nie jakiś turek. Pełna dokumentacja na każdą duperele typu zawieszenie kierownica sportowa. tlumik poprostu do wszystkiego są papiery z przebiegiem. Np zawieszenie spax -40mm z wpisem o zamontowaniu w grudniu 2003 i przebieg jest tam wpisany 165tyś.
Waszym zdaniem od czego olej mógł zrobić się taki czarny? Fakt to nic rewelacyjnego bo Lotos Semisyntetic ale przy tym ile ja jeżdze i tak wymieniam olej co 2 - 3 miesiące i nie chce wydawać na niego 200zł. Smasher nie każdy ma samochód do zabawy tak jak ty a na codzień śmiga autobusem. Może dlatego twój olej jest czyściutki bo od wlania go jeszcze nie jeździłeś samochodem :wink:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-07-29, 12:22   

To może jakiś SWAP :wink: ?

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-07-29, 13:09   

JA doradzam tylko i wyłącznie instalkę wtrysku gazu. Da radę założyć obecnie już za ok 3-3,2 tys zł. Moc nie spadnie , spalanie podobne... Chłopaki tu opisuję instalki poprzedniej generacji, ale ta o której pisze obecnie już jest tania i coraz łatwiej dzięki temu osiągalna;)

Jak skoczy paliwo do 5zeta to i ja jadę do najlepszego gazownika na montaż. (Najlepszy to podobno popełnił smaobójstwo pod koniec II WŚ... )

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-07-29, 13:11   

Moc spadnie, nawet na wtrysku, widziałem wykresy z hamowni, na gazie zawsze spada.

KotSylwester 

Wysany: 2005-07-29, 13:20   

Spada spada... ale nie bardzo... Dlatego nie zakładam gazu, a jak skoczy paliwo to mam plan, SWAP i wtrysk LPG, suma sumarum, moc wzrośnie i to znacząco. SWAPik to może jakieś 3.5.... a może diesla:P

SmasherE30 
Coś tam wiem

Wysany: 2005-07-29, 15:48   

dizla możesz zrobić na nieoclony olej rzepakowy :idea:

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Wysany: 2005-07-29, 15:51   

dokladnie tak, na rzepaku calkiem niezle jezdzi, moj kumpel terenowka w terenie zapycha :)
frytki bo frytki ale jak tanio :lol:

mgr inż. Jędrek ;)

KotSylwester 

Wysany: 2005-07-29, 17:03   

Acha jak zwykle pomyliłem ceny wtrysku LPG, cnea do 6cyl to od 3,8 do 4,2 tysie... No diesla to moyslalme o 3.0 od e39... Co jest cenowo nierealne...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: