Czy nie wiecie jak zabezpieczyc wlew paliwa w BMW e36 ?Ponieważ jak ostatnio zamknąłem auto to sprawdziłęm klapkę i co sie okazało była otwarta ten metalowy pręt który ją blokuje po zamknięciu pojazdu jest tak zardzewiały,że po prostu odpadł i teraz nie wiem jak to zabezpieczyć cy idzie sie tam jakos dostać żeby wsadzic jakis inny pręt.Boję sie bo stoje pod blokiem a tam jest zerowe oświetlenie jakis koleś może mi tam dosypać cukru lub innego syfu.
Jak nie uda Ci sie wymienic tego preta, a nie chcesz korka na klucz, to kup za 30 zl zwykly silownik do drzwi. Pret bedzie trzeba prawdopodobnie wygiac i skrocic, ale da sie zrobic.
nie prosciej bedzie kupic cos takiego z jakiejs regionalnej gazety autogieldy z samochodu rozbitego albo niekoniecznie rozbitego i dac moze troszke drozej niz do drzwi ( nie wiem jak cenowo jedno do drugiego stoi) ewentualnie dac kilka groszy wiecej niz za ten do drzwi i ograniczyc sie od niepotrzebnego dlubania jesli jest tak jak w e28 to z tego co widzialem to chyba nie bylo by klopotu by we wlasnym zakresie dorobic ten pret a przynajmniej tak to wygladalo
_________________ BMW 520 e28 1984
wez qp sobie zamykanie na kluczyk to takie przejsciowe wyjscie .. albo zamykaj klapke przez bagarznik .. po prawej stronie masz ten caly silowniczek wlasnie z tym dynksem ktory to blokuje wiec wez go wyjmi z silowniczka i bedziesz go blokowal recznie kiedy tylko bedziesz chcial .. ja tak mam u siebie juz z 2 lata i jest okey:) a jak trafisz to gdzies na szrocie to sobie qp i po klopocie ale to jest na ten moment najlepsze rozwiazanie bo na zakretach nie otwiera sie klapka wlewu ! pozdro ...
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW