Czy skrzynie GETRAG do m20 to tylko i wylacznie te z jedynka wybierana "do tylu" (tak jak ma Skala) czy niekoniecznie?
Jak rozpoznac taka skrzynie (lezaca na ziemi a nie w aucie oczywiscie )?
Pzdr,
dUSk
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 11:27
nie, nie tylko.... GETRAG to firma która robi skrzynie biegów pewnie nie tylko do BMW... ja też mam getraga i to normalna skrzynia...
Jak rozróżnić? nie mam pojęcia , może Skała coś wie na ten temat i się odezwie
skała323 [Usunięty]
Wysłany: 2004-05-22, 12:15
sprawdzenie to chyba nic prostrzego,wystarczy popróbowac zmieniac biegi,w inne połorzenia niz w te w której powinny w mojej skrzyni niewejdą
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-22, 13:00
ok, ale nie mam fizycznego dostepu do tej skrzyni...
sprawdzenie to chyba nic prostrzego,wystarczy popróbowac zmieniac biegi,w inne połorzenia niz w te w której powinny w mojej skrzyni niewejdą
nie kumam
Przecież i w normalnej skrzyni i w Twojej biegi są w tych samych miejscach z tym że ty Ty w miejscu jedynki masz dwójkę itd.... ale sam schemat jest zachowany.
Czyli mając wyciągniętą skrzynie biegów... powiedzmy sportową wrzucając jedynkę to wbijasz naprawdę dwójkę.... no ale jak to sprawdzić że to akurat jest dwójka?
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-22, 14:50
Albo jestem durny, albo nijak mi nie wychodzi zeby mogly miec taki sam rozklad...
Gdzie ta sportowa ma wsteczny?
Tam gdzie jest normalnie jedynka,układ jest taki WSTECZNY W LEWO I NA GÓRE,JEDYNKA W LEWO I NA DÓŁ,DWÓJKA DO GORY,TRÓJKA NA DOŁ,CZWÓRKA PRAWO I DO GÓRY,PIATKA PRAWO I NA DOŁ.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 14:57
dUSk napisał/a:
Albo jestem durny, albo nijak mi nie wychodzi zeby mogly miec taki sam rozklad...
Gdzie ta sportowa ma wsteczny?
Pzdr,
dUSk
Wsteczny jest tak samo jak w zwykłej skrzyni... do siebie na maxa i do przodu
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-22, 15:08
O tak?
I to jest podobne, Daniel?
Pzdr,
dUSk
Gość
Wysłany: 2004-05-22, 15:24
czwórka jest na przeciwko piątki?
...no tego nie wiedziałem
Anonymous Gość
Wysłany: 2004-05-22, 16:00
Ja chce zakumac jak jedna i druga odroznic od siebie po wygladzie (po numerze czesci, obudowie, czymkolwiek).
Wlasnie ja nie pamietam jakie sa oznaczenia tych skrzyn
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
skała323 [Usunięty]
Wysłany: 2004-05-22, 17:30
w tej skrzyni to chodzi przede wszystkim o to ze ma krótkie przełorzenia,to jest jej podstawowe zadanie wizualnie jest nie do odróznienia bo jak lezy obok normalnej to jest identyczna.ps dusk dał dobry wzorek na którym widac jak powinny wchodzic tam biegi wiec cwicząc na sucho mozna spokojnie wyłapac jaka akurat to jest.ps dusk jaka cene ktos ci za to powiedział?o ile niejest to tajemnica
Wejdz sobie na forum www.streetracing.pl tam dział BMW i w kórym watku było opisane dokładnie jak rozróznic te skrzynie i czym sie charakteryzowały.
Gość
Wysłany: 2004-05-23, 00:09
dziś sobie sprawdziłem na żywca jak idą biegi w sportowej skrzyni w reksiu Skały.... o ja biedny, cały czas żyłem w nieświadomości