pisze nowy temat..gdyz jeden taki juz byl..ale dawno i zostal zamkniety
sprawa wyglada tak...ze sa dwa typy pomp do m20...roznia sie z tego co sie dowiadywalem tym ze ta "starsza" ma jakby dodatkowe wyj/wejscie wody na tym duzym kroccu...a ta nowsza nie ma tego...
mam takie pytanko...czy aby na 100% roznia sie tylko i wylacznie tym dodatkowym kroccem czy moze czyms jeszcze? np iloscia lopatek na wirniku
jesli potrzebuje pompe starego typu..z dwoma kroccami..a mam nowke "nowsza" z pojedynczym kroccem...to lepiej zaopatryzc sie w starszy typ..czy moge zamontowac te nowsza i dorobic na przewodzie "trojnik??
Pompy powinny byc takie same (Niech ktoś jeszcze się wypowie czy napewno)mocowane na trzy śróbki M6 a pozatym możesz zamontować trójnik bo co nówka to nówka i bedziesz mósiał też jeden wąż przedłużyć.
Robiłem u siebie takie coś, od starej pompy odciąłem ten trójnik i przyspawałem go do nowej pompy, ale miałem potem problem z założeniem kopułki także jeśli będziesz robił to w ten sposób to sobie dobrze przymierz żeby wszystko pasowało tak jak należy, no chyba że wykminisz coś innego.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz