Wysany: 2005-08-18, 09:19 urbi & poszukiwanie fura
jak niektorzy wiedza od ostatniego czasu szukam dla siebie E30
ma to byc dokladnie E30 coupe 318i lub 318is
wczoraj (sroda) pojechalem z Tarnobrzega do Kielc w celu zobaczenia jakiegos czerwonego iS znalezionego na www.gratka.pl - jak dojechalismy i zapytalismy o to wlasnie BMW koles sie troszke zdziwil i powiedzial "yyy nie ma jej tutaj" - wyobrazcie sobie nasze zdziwienie. Facet dzwoni gdzies po ludziach gdzie to bmw w ogole jest, zaraz przyjezdza jakis facet i mowi : "sprzedala sie godzine temu". 230 km w pałe ! objechalismyjeszcze komisy dookola kielc, na jednym stala 318i sedan - ogladamy dookola i odrazu w oczy rzucila sie spara w tylnych drzwiach i to nas odstraszylo. jedziemy dalej w strone lodzi jest natepny komis. Tam stala dosyc ladna e30 ale 324d ! a obok niedaleko niej jakis Touring - no co za niefarat. Z lekka poddenerwowani dalismy dluga na tarnobrzeg po drodze szukajac tez komisow a w nich e30 - znalezlismy kolejna 324d a w Opatowie dosyc ladnego sedana ale 316i.
Niedlugo ciag dalszy wypraw i przygod, w piatek lub sobote przewidywany jest wyjazd gdzies na poznan - tam co moze bedzie ?
Jesli czytasz tego posta i masz wolne popoludnie - wsiadz w auto i dla dobra ludzkosci przejedz sie po komisach, popytaj znajomych (to moesz zrobic bez wsiadania w auto ) czy aby nikt nie wie gdzie stoi jakies ladne 318 coupe.
POZDRO PINCET !
Wysany: 2005-08-18, 11:19
No niestety cięzko jest wyszukac fure w dobrym stanie Zastanawia mnie jedno... Dlaczego sie tak uparles na to 1.8 ?
Ja bym nie kupil juz nic ponizej 2.5 (uraz z m20b20 )
Wysany: 2005-08-18, 11:29 Re: urbi & poszukiwanie fura
urbi napisa/a:
jak niektorzy wiedza od ostatniego czasu szukam dla siebie E30
ma to byc dokladnie E30 coupe 318i lub 318is
wczoraj (sroda) pojechalem z Tarnobrzega do Kielc w celu zobaczenia jakiegos czerwonego iS znalezionego na www.gratka.pl - jak dojechalismy i zapytalismy o to wlasnie BMW koles sie troszke zdziwil i powiedzial "yyy nie ma jej tutaj" - wyobrazcie sobie nasze zdziwienie. Facet dzwoni gdzies po ludziach gdzie to bmw w ogole jest, zaraz przyjezdza jakis facet i mowi : "sprzedala sie godzine temu". 230 km w pałe ! objechalismyjeszcze komisy dookola kielc, na jednym stala 318i sedan - ogladamy dookola i odrazu w oczy rzucila sie spara w tylnych drzwiach i to nas odstraszylo. jedziemy dalej w strone lodzi jest natepny komis. Tam stala dosyc ladna e30 ale 324d ! a obok niedaleko niej jakis Touring - no co za niefarat. Z lekka poddenerwowani dalismy dluga na tarnobrzeg po drodze szukajac tez komisow a w nich e30 - znalezlismy kolejna 324d a w Opatowie dosyc ladnego sedana ale 316i.
Niedlugo ciag dalszy wypraw i przygod, w piatek lub sobote przewidywany jest wyjazd gdzies na poznan - tam co moze bedzie ?
Jesli czytasz tego posta i masz wolne popoludnie - wsiadz w auto i dla dobra ludzkosci przejedz sie po komisach, popytaj znajomych (to moesz zrobic bez wsiadania w auto ) czy aby nikt nie wie gdzie stoi jakies ladne 318 coupe.
POZDRO PINCET !
Urbi ostatnio w czwaretk zaczelismy szukac Beemka dla kumpla widomo nastawieni ze bedzie lipa pojechalismy obejrzezc 1 w raszynie szrot po maksie dwukolorowa e30 na waskiej lampie,podjazd dalej podkowa lesna miało byc e28 528i - w sumie niezłe ale tu i ówdzie slady palenia gumy itd.Wracamy juz głodni i wkurzeni i na skrzyzowaniu smigneła nam grafitowa e30 coupe dawaj za nim podjezdzamy 320 e30 88 rocznik poogladalismy tu i ówdzie jakis kibel ale ogolnie stan gitarra negocjajcie i kupno - jedno popołudnie i samochod fartem zakupiony.
Jak bede gdzies jechał to lookne czy gdzies nie stoi jakies 1.8 nie ma problemu.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Biały [Usunity]
Wysany: 2005-08-18, 11:31
Mieszkam bardzo blisko zachodniej granicy (20km) w związku z czym koło mnie jest po 5 komisów w każdej wiosce, więc nie widze problemów, żeby sie troszke rozejrzeć. Jak znajde coś ciekawego napewno napisze. Pozdrawiam. A może chcesz kupić moją?? Tylko to nie coupe ale 1.8
Bialy wez luknij ! jutro jade na poznan (jesli pojdzie wsio dobrze) moze cos sie znajdzie.
dzis na allegro wylukalem z Luk325 takie cudo :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=61047243
sadze ze warte uwagi - jade to jutro ogladac a jak nie to szukam po komisach i po domach bo ponoc kolo poznania tegmo mnostwo.
szukajcie chlopaki szukajcie
Urbi e30 to mój szósty samochód. Uwierz mi jeżdżąc po komisach tracisz czas i pieniądze. Niestety w komisach bardzo często stoją szroty. Bo zobacz masz fure, chcesz sprzedać, wiesz ze mozesz wziąć za nią 10tys zł, w komisie gostek Ci mówi 6-7tysi. Sprzedajesz? Tak bo wiesz że masz grata i zaraz się rozleci. Mało osób to Ci co mają komfort że e niech sie sprzeda za 60-70% ceny i tak mam pieniądze, a jeszcze mniej takich co mogą wstawić "w komis" i poczekać na kase pare miesięcy czasem. Jak znajdziesz sprowadzoną w komisie to będzie znowu znaczylo ze gosc sprowadza i nie ma w tym nic zlego, ale cena wysoka. Co innego komisy przy granicy niemieckiej. Wydaje mi się że tam ludzie idą na ilość a nie na przebitke na maksa na sztuce, bo kazdy stamtąd moze skoczyc do niemiec i sam kupić.
JA zawsze gratka, trader, allegro, oglądam zdjęcia 20razy dzwonie dopytuje o szczegóły, powtaram sto razy ze jestem fachowcem i ze jak sie okaze walona to i tak nie kupie itp. Acha, zawsze mowia nie bita, a jak pojedziesz i sie okaze ze bok lakierowany to ci powiedza nie bita tylko porysowana i polakierowana, wiec pytaj: Ile elementow miala lakierowane... gdzie widać rdze. Precyzyjnie zadawac pytania, zeby sprzedawca nie mowgl ogolnikow walić. A jak zaczyna gadac sto razy ze on sie nie zna itp to odpuscic...
Oczywiscie i tak nie wróży to udanej podróży po fure. Ja wczoraj bylem w poznaniu po smaochod, na fotkach sliczny a sie okazal szrot do potęgi.
Zakup samochodu i tak wiekowe jak nasze e30 to serio trudna sprawa...
Trzyam kciuki.
P.S. Ja zawsze drukuje sobie z gratki po 6-7 ogłoszeń o glądam po drodze, notabene pierwszy Baur był z Mielca, jakiego oglądałem, drugie e30 miało być w pionkach ale jak dojeżżałem to sie sprzedało.. wałsnie is.
Klapa z tyłu ma tak jakby inny kolorek ale może to tylko światło a przód albo celowo albo przypadkowo sfotograwofał w słabym świetle, to tylko takie moje przypuszczenia, spytaj o lepsze fotki.
Urbi kupuj conajmniej 2 lub 2,5 litra w 6 garach.Koszty nie są wcale takie wielkie, a przyjemność z jazdy jest o wiele więklsza! Wiem co mówię! Ten dzwięk mówi sam za siebie 8)
Urbi jesli Cie to pocieszy to tydzien temu jechalem do wloclawka )650 km w obie strony) po silnik. mialy byc papiery i wszystko cacy. okazalo sie ze silnik zarzygany olejem, numery przebijane ale bym chcial to za 60 zl przyjechalby facet i zrobilby mi takie numery jakie sa mi potrzebne...
zawsze najpierw sporo dzwon! to pozwala uniknac takich wycieczek.. popytaj tez wsrod znajomych! czasami mozna cos fajnego znalezc!
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-08-18, 21:59
Cytat:
skad takie przypuszczenie ?
kto normalny zaklada jeden np. zderzak mtechnik 2 do zyklej e30 ?
albo w tyl byla walona albo z przodu miala juz kiedys zalozonego mt2 i ktos dokupil zwykly..
no ale srodeczek 1 klasa 8)
a co do silnika poruszany byl temat..1.6 - 1.8 spali tyle samo przy normalnej jezdzie co 2.5 ( bo chyba 1 litr nie robi na nikim roznicy )
no wlasnie to ze jest ten tylny mtech to mnie bardzo dziwi !
jak ja kupie to jak ktos chce to sie z aniego zamienie na serie
narazie to czekam na ojca az wroci z trasy i podejmie decyzje co do wyjazdu
Moje 1.8 M 10 spaliło w trasie 7.7 litra benzyny, przy spokojnej jezdzie a 9,3 przy srednio agresywnej;) tzn momenty 160-180, czesto 140 a generalnie 120...
Urbi we Wolsztynie (niedaleko Poznania) w komisie stoi ładna czerwona e30, niestety nie wie jaki silnik, rocznik itp. widzę ją tylko przejeżdzając we czwartki, na alusach wrażenie robi pozytywne.... komis przed przejazdem kolejowym droga na Mochy > Wschowa > Leszno.........
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Tę w Wolsztynie widziałem przejeżdżając obok komisu jakieś dwa tygodnie temu, ale nie chciało mi się zatrzymywać... Zniechęcił mnie bardzo błyszczący czerwony lakier. Widać, że świeżo malowana...
Jutro wyjeżdżam nad morze, więc dokładnie mógłbym obejrzeć tę e30 dopiero za jakieś dwa tygodnie.
Osobiście cały czas rozglądam się za e30 na komisach, ale tak jak już ktoś tu napisał - w komisie nie znajdziesz w super stanie. Trzeba poszukać w reichu
BTW Cinek, Wolsztyn leży ok. 80 km na zachód od Poznania, to nie takie "blisko"
Wysany: 2005-08-19, 01:10
poszukaj urbi na allegro i olej komisy
tu masz np http://www.realoem.com/bm...del=318i&arch=0
ale oczywiście, to tylko przykładowa oferta, a i tak trzeba sie wybrać i oblukać, bo tak, to nic nie wiadomo
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-08-19, 02:20
dlaczego sie uparliscie na komisy? przeciez oni na was zarabiaja..
a w komisach tez sprzedaja szczepy wiec bez sensu
mialem tego nie wklejac ale kto pierwszy ten lepszy 8) kumple po nia sie wybieraja...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61158650
no i bez gazu
a co do czerwonych to wybij sobie z glowy..najgorzej taki sprzedac pozniej nie biorac pod uwage bialego
pzdr
Sorry ze sie tak wcinam w temat, ale jest on o szukaniu fury wiec moze zapytam, jezdzil ktos na litwe?? ja przed wyjazdem do usa bylem, ale niestety zly dzien trafilismy i 300 km na marne, niewiem czego sie tam spodziewac i czy warto pojechac??Podobno same wytluczone, ale mozna kupic taniej niz w niemczech nawet bo litwincy ciagaja fury od szwabow juz dluugo dlugo i maja z nimi dobre uklady jak biora w hurcie
i tak pozaytm to nie ma ladnej 318 jesli chodzi o komisy obok poznania to raczej te gdzie stoi maaasa samochodow a nie 5 swiezo lakierowanych cukiereczkow bitych po 3 razy z kazdej strony
ten iS jak dla mnie sie nie oplaca (ten do malowania) - trzeba wsadzic jeszcze ze 2 tys jak w morde strzelil z resdzt koles sie juz z tym buja od dluzszego czasu i pogonic nie moze
szukam jakiegos coupety z ladnym wnetrzem (najlepiej jakies kubelki ) kolor oczywiscie czarny chociaz to juz jest kwestia 2rzedna (no jesli nie czarny to podoba mi sie taki szary )
w poniedzialek zamiatam na poznan - moze cos sie uda upolowac w dobrej kasie !
350tys km
mysle ze ten przebieg moze byc prawdziwy, jest jakas szansa ze nikt nie bawil sie w cofanie licznika bo chyba juz nigdy nie uwierze ze beemka rocznik`88 przejechala 100tys km