Wysłany: 2005-08-27, 23:31 [E30] Grzesio ->> 325iS ///M-Technic II
BMW E30 325iS ///M-Technic II
Silnik:
M20B25 niestety z instalką LPG i brakiem modyfikacji jedynie co znalazło się pod maską to rozpórka kielichów Wiechers Sport oraz została wypolerowana pokrywa zaworów, kolektor też będzie taki Pięknego brzmienia silnika 6-cio cyl. dodaje tłumik końcowy SuperSprint'a
Wnętrze:
Fotele Recaro, ringi zegarów, kiera ///M Techinic, gałka zmiany biegów z BMW E46 ///M3 CSL SMG , podpórka pod lewą nogę AC Schnitzer, czarna podsufitka.
Zewnątrz:
Czarne lampy przód Hella + Xenony, tył MHW, boczne i kierunki dymione, felgi MK Motorsport MKI 7,5 x 16" opony Michelin Pilot 195/45 i Platin 225/45, berwki Kamei i czarny grill, poza tym kompletny i orginalny ///M-Technic II
Zawieszenie:
Krótkie amortyzatory INXX Advantage (srebrne) oraz sprężyny -60/-80 PATEC (niebieskie), które przeważnie jest podniesione poprzez zastosowanie gum usztywniających ze względu na nasze piękne drogi.
CarAudio:
Jednostka sterująca obecnie to Blaupunkt LONDON RDM 104, wspomagana poprzez dwa wmacniacze 2-kanałowe Pioneer GMX-722 o mocy MAX 480W każdy, zasilane z akumulatora Varta umieszczonego fabrycznie z tyłu auta poprzez kondensator Lanzar'a Vibe Qntact 1F z pełną elektroniką impulsową. Głośniki to z przodu w miejscach fabrycznych 13cm system ze zwrotnicami DEGO ProSeries i 30cm subwoofer Rockford Fosgate z serii RFZ umieszczony w skrzyni magnesem na zewnątrz i zamontowany w miejscu otworu na narty którego u mnie nie było. Została wycięta blacha w tym miejscu i usunięta gąbka z tylniego oparcia. Wszystko pięknie zabudowane przez firmę Dobry-Ton z Lublina której właścicielem jest nasz były kolega Agent.
wszystko git naprawde ladna tylko ten spojler i brewki bym wyj... ta prawa brewka cos zle lezy, a spojler bym zamienil na cos innego poza tym naprawde ladna
Grzesiu masz naprawdę piękną E30stkę
Mało jest szerokich lamp i to jeszcze nie Coupe które tak mi się podobają, a Twoja mi się baaardzo podoba.
Zadbana E30 w M Techu jest poprostu piękna
Felgi MK-Motorsport dodają jej jeszcze bardziej takiego szczególnego i wyjątkowego charakteru...
Cieszę się że taka Beemka jest w klubie
Oby tak dalej...
Brawo Grzesiu
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Jest naprawde oki- i nie pytaj sie czemu !
No moze te felgi, ale to inna sprawa...
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-28, 13:15
musisz sobie dokupić wsówki (spinki) do podczepienia przedniego zderzaka, bo trochę wisi -u mnie jest to samo - słyszałem, że to jakieś grosze .... ale do tej pory nie zrobiłem tego
piękna, ale jednak skoro chciałeś krytycznych uwag to mówisz masz )
- spojler na klapie jakoś nie bardzo mi podchodzi
- co się stało z dekielkami na alu???
- te tylne odblaski bym wyrzucił
a co do brewek to nie wiem czemu się tak czepiacie??? przecież ładniusie są takie zmrużone oczęta e30-tki
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Troszkę odpowiem na wasze zarzuty
Spoiler: rzeczywiście można by go usunąć, ale to orginalny M-Technic, raz że szakoda psuć orginalny styl, a dwa za dużo z tym roboty (trzeba by klape malować, a po co )
Dekielki są Na jednym zdjęciu widać, dopiero je dostałem.
Tylne odblaski zerwę, nakleiłem je tylko na wyjazd do Niemiec, bo "Polizei" się czepiała że nie ma.
Przedni spoiler: Trzyma się (dobrze że wogóle jeszcze jest ) na dwóch spinkach i dwóch bocznych śrubach, ale wydaje mi się że jakoś mam przdeni pas cały opuszczony bo pod zderzakiem mam dużą przerwę, ale może mi się wydaje.
Brewki: Mi się podobają, jedna trochę nie pasuje bo błotnik i maskę mam stukniętą, wogóle mam troszkę poobijaną tę moją beeme
cacy i to bardzo!!!
mnie podobaja sie te kołka nawet bez dekielków. jakos tak bardziej zadziornie wygladaja.
z zmnienilbym jedno: zatankowalbym ja 8) 8)
_________________ Kuba
już nie Mczy.
duchPW [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-30, 23:07
spoko - te spinki można kupić w ASO za jakieś śmieszne pieniądze - jak będę niedługo kupował dla siebie, to wezmę więcej
poza tym, to żaden zarzut - zwykłe stwierdzenie - sam bym chciał czarną
grzesiu...
ladna, zadbana i wogle OKa!
ale... jakos sie przyzwyczailem do tych pomaranczowych naklejek... i szczerze Ci powiem ze brakuje ich na Twoim autku... pasowaly do stylu nie byly na sile... jak dla mnie to byla taka "wisienka na torcie"
ale... jakos sie przyzwyczailem do tych pomaranczowych naklejek... i szczerze Ci powiem ze brakuje ich na Twoim autku... pasowaly do stylu nie na siłe... jak dla mnie to byla taka "wisienka na torcie"
Naklejki,naklejki....może i były ładne na początku, ale po roku jazdy jedne wyblakły, inne zmieniły kolor, samochód zrobił się matowy bo nie pastowałem żeby nie powłaził w naklejki biały osad. Postanowiłem je usunąć, wypolerować lakier i już chyba nie nakleję na nią żadnych naklejek, szkoda lakieru. A samochód i tak się za bardzo rzuca w oczy. Przez te naklejki dwa razy szybę wyciągałem odkurzaczem po włamaniu. Pierdzielę .
ILe ci Wychodzi ona do Setki tylko tak rzeczywiście może mierzyłeś to kiedyś G-tech'iem korde przymierzam sie do E30 Coupe 325i i chciałbym żeby tak wychodziła koło 8,3s to by mnie zadowalało teraz obecnie mam równiutkie 10sec i brakuje troshki wrażeń
Dziś na lotnisku wykręciłem 8,7 do 100km/h ze zwężką i na LPG z Lukasem na pokładnie i sprzętem grającym (a trochę to waży) w bagażniku. Na 1/4 mili wyszło ok 16sek. Uważam że bez rewelacji, ale spodziewałem się na LPG gorszego wyniku
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)