Wysany: 2005-08-30, 15:02 amorki kayaba czy dobre?
musze wymienic amorki z przodu bo mi wysiadly a nie mam zbyt wiele kasy na rozpuste. koles w warsztacie zaspiewal monroe za 320 i kayaba olejowki za 178 zl. warto wstawiac te kyb? cos jeszcze spiewal o gazowkach ale troche drozsze. myslalem zeby samemu kupic i wstawic ale gosc zaczol cos motac ze w beemkach to h...j wie jak jest porobione i nie dojdziesz jaki amorek pasuje dopuki nie rozbierzesz. mowil cos o plaskich koncowkach i stozkowatych i o roznych srednicach amorkow. zamotal mi troche i nie wiem co robic. jechac do niego i zdac sie na jego doswiadczenie o ile je wogole ma
ja mam kayaby olejowo gazowe i nienarzekam olejowki sa za miekie wiec jesli zmieniasz to zmien na olejowo gazowe i sam zmienisz niech ci glupot nie gada idziesz do sklepu podajesz rok i model samochodu i wszystko gra a jak nie bedzie pasowac to mozesz wymienic i ci powiem ze ladne ceny tam maciee ja zaplacilem za jednego amorka na przod placilem 140zl olejowo gazowy
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-08-30, 15:26
zależy czego oczekujesz, ale:
1* nie polecałbym olejówek, bo są za miękkie i na polskich drochach auto będzie się gibać na wszystkie strony
2* ktoś ostatnio narzekał na KYB, a ja jeżdżę na al-ko i nie narzekam
no i u mechanika 178 to jeszcze nie tak drogo, bo ten zawsze swoje musi wziąć (poszukaj w necie po ile można takie kupić)
no to chyba prawda ze mechanik bedzie chcial sam zarobic szukalem tych amorkow al-ko w bialymstoku jest oddzial tej firmy. zadzwonilem tam a koles zdziwiony ze ja chce amortyzatory mowi ze oni tylko czesciami od przyczep handluja i on nie ma pojecia o tym ze produkuja tez amortyzatory. chyba tylko wybrane oddzialy posiadaja takie informacje aha i ja sie pomylilem z tym ze te kayaba to olejowki. to sa gazowki za 178 zl czyli chyba nienajgorzej jade jutro na 8 wymieniac. w koncu bede mogl normalnie (czytaj szybko) jezdzic
dzieki za pomoc.
pozdrawiam !
artvi [Usunity]
Wysany: 2005-08-30, 23:06
rellim napisa/a:
... gazowki za 178 zl czyli chyba nienajgorzej jade jutro na 8 wymieniac. w koncu bede mogl normalnie (czytaj szybko) jezdzic
dzieki za pomoc.
pozdrawiam !
jak mozesz to spytaj jutro w jakiej cene sa KYB na tyl do E36
z gory dziekii
pozdro
u siebie mam olejowo - gazowy KYB wyniosły mnie jakieś 125 - 130 zł za montaż zapłaciłem 80 czy 90 zł i jestem zadowolony, moim zdaniem to są najlepsze zamienniki, co do al-ko to hmm zastanawiał bym się, może są dobre ale do przyczepek ; ]
rellim [Usunity]
Wysany: 2005-09-01, 22:37
zrobilem amorki ale nie wstawilem tych co mowilem. gosc rozebral wyciagnal stary (siedzialy tam sachs-y olejowe) i sie okazalo ze te co ma maja stozkowa koncowke tloka a te co ja mialem mialy plaska. zeby bylo malo to nowe byly jakies 2-3 cm krotsze a wedlug katalogu powinny pasowac gosc podzwonil i wyszlo ze zalozyl takie same jak byly czyli sachs-y. z cena to chyba cos :cenzura: ale sam nie wiem chyba dalem sie w bambuko... 220 zl za sztuke + oslony i odboje 80 zl kpl + 80 zl zalozenie czyli 6 stowek wszystko wyszlo. i prawde mowil ze pojebane to z tymi katalogami i amortyzatorami w bmw. zeby bylo pewne na 100% jakie siedza to moze sam bym cos poszukal ale jak taka sytuacja zaistniala to juz nie chcialo mi sie latac i szukac. aha i smemu wymieniac to mi sie odechcialo jak popatrzylem co robi bez odpowiedniego sprzetu to od groma piiiiiiiiiiiii <NIE PRZEKLINAMY NA TYM FORUM>. ale zalozylem i mam spokoj przynajmniej nie rzuca mnie po poboczach przy wyprzedzaniu:) pzdr.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-09-01, 22:44
Lufcik napisa/a:
u siebie mam olejowo - gazowy KYB wyniosły mnie jakieś 125 - 130 zł za montaż zapłaciłem 80 czy 90 zł i jestem zadowolony, moim zdaniem to są najlepsze zamienniki, co do al-ko to hmm zastanawiał bym się, może są dobre ale do przyczepek ; ]
tylko, że jak na razie to napisałeś na forum 19 postów, więc postaraj się przedstawić coś bardziej przekonującego niż swoje zdanie - wiele osób jeździ na tych al-ko - m.in. ja i kilka osób, które wiedzą o BMW na prawdę sporo, więc jak nie masz nic konkretnego do dodania i polegasz wyłącznie na własnym zadowoleniu, którego nie popierasz żadnym przykładem, to lepiej nic nie pisz
Lufcik [Usunity]
Wysany: 2005-09-01, 23:44
Pioter_W napisa/a:
tylko, że jak na razie to napisałeś na forum 19 postów, więc postaraj się przedstawić coś bardziej przekonującego niż swoje zdanie - wiele osób jeździ na tych al-ko - m.in. ja i kilka osób, które wiedzą o BMW na prawdę sporo, więc jak nie masz nic konkretnego do dodania i polegasz wyłącznie na własnym zadowoleniu, którego nie popierasz żadnym przykładem, to lepiej nic nie pisz
nie wiedziałem że jak ktoś ma 19 postów to nie może wyrażać swojego zdania, sorry
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-09-01, 23:56
Widzę, że nie dość, że jesteś zadufany w sobie i bezwzględnie polegasz na własnych spostrzeżeniach, to jeszcze czytać nie umiesz - podzielić to co napisałem na zdania proste?
nie chodzi mi o to, że masz mało postów, ale poza tym, że napisałeś, że Twoim zdaniem KYB to najlepsze zamienniki (bo takie akurat masz), to nie napisałeś nic konkretnego.
Inne natomiast, na których podejrzewam, że miałeś okazji jeździć uznałeś za chłam.
... więc napisz coś konkretnego - dlaczego tak uważasz, bo to tylko, że tak uważasz, to jeszcze trochę mało - nie sądzisz?
... chyba, że wolisz tupnąć nóżką i się obrazić, to proszę
zrobilem amorki ale nie wstawilem tych co mowilem. gosc rozebral wyciagnal stary (siedzialy tam sachs-y olejowe) i sie okazalo ze te co ma maja stozkowa koncowke tloka a te co ja mialem mialy plaska. zeby bylo malo to nowe byly jakies 2-3 cm krotsze a wedlug katalogu powinny pasowac gosc podzwonil i wyszlo ze zalozyl takie same jak byly czyli sachs-y. z cena to chyba cos :cenzura: ale sam nie wiem chyba dalem sie w bambuko... 220 zl za sztuke + oslony i odboje 80 zl kpl + 80 zl zalozenie czyli 6 stowek wszystko wyszlo. i prawde mowil ze pojebane to z tymi katalogami i amortyzatorami w bmw. zeby bylo pewne na 100% jakie siedza to moze sam bym cos poszukal ale jak taka sytuacja zaistniala to juz nie chcialo mi sie latac i szukac. aha i smemu wymieniac to mi sie odechcialo jak popatrzylem co robi bez odpowiedniego sprzetu to od groma piiiiiiiiiiiii <NIE PRZEKLINAMY NA TYM FORUM> sie. ale zalozylem i mam spokoj przynajmniej nie rzuca mnie po poboczach przy wyprzedzaniu:) pzdr.
No i git - jak masz seryjne zawieszenie jest okej - przelatasz pewnie nastepne 15 lat