BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dlaczego nie moge sprzedać auta??
Autor Wiadomo
Biały
[Usunity]

Wysany: 2005-09-02, 23:09   Dlaczego nie moge sprzedać auta??

Jak w temacie dlaczego nikt nie chce mojej beemki?? Prosze o szczere i pewnie nierzadko krytyczne uwagi. Na początek chce obniżyć cenę do 4000. Wiem, że rynek jest przesycony ale może mi jakoś pomożecie?? Jak napisać ogłoszenie żeby kogoś zainteresować a nie skłamać?? Link macie w podpisie. Pozdrawiam i prosze o pomoc :P

Go

Wysany: 2005-09-02, 23:19   

Pierwsze co to zmień zdjęcia.. bo na tym głównym to wygląda jak terenówka... zrób jakieś ładne, nie koniecznie w słońcu i rób zdj. "z góry" żeby nie było aż tak bardzo widać tych prześwitów...
Rynek jest przesycony to fakt, tymbardziej że za 5000zł to można kupić od jakiegoś Helmuta bardzo ładne autko..

P.S.
Wklej sobie ołoszenie na szybie i postaw w jakimś miejscu gdzie przechodzi dużo ludzi- skutkuje ;)

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-09-02, 23:22   

1) Wywal pierwsze zdjecie, albo wstaw na jego miejsce inne - przod wyglada jak by byl na sprezynach od Stara
2) Samochod nie jest "zadbany jak na swoj wiek", tylko poprostu zadbany
3) Nie pisz ze byla lakierowana - to moze odstraszac, a jak juz sie ktos zainteresuje i przyjedzie ogladac, a samochod bedzie naprawde w dorbym stanie i nie walony, to moze jakos przelknie to lakierowanie.
4) Na mnie stwierdzenia w stylu "bardzo atrakcyjny wyglad" dzialaja odstraszajaco i przewaznie od razu zamykam taka strone
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90
Ostatnio zmieniony przez Bruner 2005-09-02, 23:24, w caoci zmieniany 1 raz  

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-02, 23:22   

albo zamiast sprzedawać zrób swapa

Biały
[Usunity]

Wysany: 2005-09-02, 23:41   

Bruner napisa/a:
1) Wywal pierwsze zdjecie, albo wstaw na jego miejsce inne - przod wyglada jak by byl na sprezynach od Stara
2) Samochod nie jest "zadbany jak na swoj wiek", tylko poprostu zadbany
3) Nie pisz ze byla lakierowana - to moze odstraszac, a jak juz sie ktos zainteresuje i przyjedzie ogladac, a samochod bedzie naprawde w dorbym stanie i nie walony, to moze jakos przelknie to lakierowanie.
4) Na mnie stwierdzenia w stylu "bardzo atrakcyjny wyglad" dzialaja odstraszajaco i przewaznie od razu zamykam taka strone

Więc zastosowałem się do zaleceń.
1 zdjęcie zmienione.
2 pisze tylko zadbany
3 nie pisze o lakierowaniu
4 nie ma juz atrakcyjnego wyglądu.

Powiedzieliście mi co skasować a co moge dodać do ogłoszenia żeby zainteresować potencjalnego nabywcę??

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-09-03, 02:30   

niestety ale musisz klamac..taki rynek
zrob lepsze fotki ,gdzies na rownej powerzchni i ustaw rowno kola itd.wystarcza fotki pod katem z przodu, z tylu i srodek.i nie rozpisuj sie tak.napisz stan idealny i koniec.jak ktos jest zainteresowany to przyjedzie ,inni tylko dupe zawracaja telefonicznie i juz.walnij ten gril na czarno bo nie pasuje do przodu.

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-09-03, 09:52   

nie pisz ze mozliwa zamiana - ludzie moga myslec ze juz zlom i szukasz czegos lepszego - napisz cos ze sprzedajesz z powodu potrzeby kasy dlatego cena tak niska :twisted:

Marcin 
Nurburgring Fan

Pomg: 2 razy
Doczy: 10 Sie 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-09-03, 10:22   

Urbi teraz tak radzisz a potem pojedziesz gdzies po auto i bedzie klnal na forum, ze ludzie w ogloszeniach bzdury wypisuja, ze niby stan idealny a tu zlom. SAMI ICH TAK UCZYCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-09-03, 10:32   

yo!
hehe raczej komuna nas uczyła 40 lat kłamac :D i mamy to we krwi :D
pozdro

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2005-09-03, 11:11   

Tak jak ktoś wcześniej napisał - wydrukuj sobie ogłoszenie i zawieś na szybie. Potem postaw auto w ruchliwym miejscu. Niech ludzie widzą, że nim jezdzisz. Ja tak sprzedałem poprzednie autko (w necie też miałem ogłoszenia, zainteresowanie było i na tym się kończyło).
Pozdrawiam!

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Piotr_1 
Tempiciel sekund

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Sie 2005
Skd: Bydgoszcz
Wysany: 2005-09-03, 18:45   

Sory, możesz ją sprzedać komuś, kto nie ma zielonego pojęcia o bmw i samochodach, a jeżeli jest w naprawdę dobrym stanie, to tylko komuś kto się bardzo zna, za dobrą cenę :)
Jak szukałem ofert to takie omijałem z daleka (przyciemniane szyby, jakieś nieoryginalne koła (lepiej założyć stalówki), najlepiej oryg. kołpaki, rzadko widywany kolor, sterczące zawieszenie). Masz za niskie opony do tych obręczy. Opony 175/70 rozwiążą problem prześwitów. Ale bez załamki, zawsze się ktoś znajdzie, najwyżej obniżysz cenę. W naszym kraju w ogłoszeniu dobrze działa szczerość, napisz co jest ok, co do naprawy - ludzie są już bardzo wyczuleni na machloje. Staraj się być wiarygodny, napisz że na miejscu istnieje możliwość dobrze zapoznać się z samochodem a także wizyta sprawdzająca w warsztacie.
E30 M332 1991........ ....U__________\
Ostatnio zmieniony przez Piotr_1 2005-09-03, 18:49, w caoci zmieniany 1 raz  

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-09-03, 18:47   

hehe bialy...klam jak z nut...ile wlezie.taki rynek.kazdy klamie to dlaczego ty nie mozesz :lol:
zobaczysz ze znajdzie sie jakis naiwniak :wink:
pozdro

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-09-03, 20:19   

Biały, FOTKI są najważniejsze, a czarny kolor najtrudniejszy, bawię się w fotografię, to powiem parę słów.

1.Nie rób fotek w słońcu. Powód prosty, czarne palstiki przy czarnym samochodzie w słońcu są brzydkie. Niestety czerń wymagająca jest. Umyj nadkola w środku, nasmaruj czymś opony i plastiki, fotki z góry, z przodu, jakieś zbliżenie. Nie ukrywaj nic, tzn fotki całości samochodu.

Przykłady:

To ten sam samochód. Zdjęcia robione w odstępie ok 1 miesiące. Jedne z ogłoszenia drugie moje. Tez gość miał problemy ze sprzedaniem a fura igiełka. Mimo fotek, których mi wysłał ze 40 (!) mailem zdecydowałem się pojechać obejżeć, a dlaczego ? Bo wysłał mi każdy szczegół samochodu (!), dzrwi od dołu itp.

Acha pisz superlatywy, nie pisz o lakierze. Ale jak ktoś zauważy to pokaż fotki , dlaczego to robiłeś, koniecznie!!! Bo jak bym go zobaczył to bym stwierdził ze ostro walony bo nowy lakier, ale żemasz fotki że otarty i widać tablice, to co innego :)

FAKT: Jak na swój wiek dobry stan. Ja widziałem trupy z takim opisem i słyszałem: Panie jak na 18lat to to jest super, przecież to nie nowy samochód. a ja szukałem takiego co wyglądał własnie jak nowy... Efekty widać na spotach :D

Pozdrawiam i jak mi coś wpadnie do łba to napisze.

Acha , jak stoi za wysoko to moze na krawężnik podjechać na góke, przechylić go jakoś :P

P.S.: z nadkolami chodzi o błoto i wytrzyj go! Pokaż ranty ewentualnie, miejsca gdzie w BMW jest rdza i dopisz ANI grama RDZY!, Samochód ideał DLA KONESERA!!

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-09-03, 20:39   

i nie fotografuj w miejscu w ktorym go dopiero myles - ooo patrz jaki odpicowany na sprzedaz ... ;)
w cieniu duzo ladniej wychodza - potwierdzam slowa kotasylwestra :)
ps. sliczniutki ten baur :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-09-04, 11:46   

Cytat:
Biały, FOTKI są najważniejsze, a czarny kolor najtrudniejszy, bawię się w fotografię, to powiem parę słów.

Nie do końca profesjonal są te fotki, też sie bawie w fotografie, czeba mieć naprawde dobry aparat żeby dobre zdjęcie auta zrobić, i najważniejsze jest tło, auto nie może być na całym zdjęciu, musi być zachowana odległośc, równa z każdej strony, fotka ma być w środku a nie z boku albo w rogu, no i tło nie może być ostre ani bardzo ciemne, najlepszym tłem są skałki, woda i wszystko inne w jednym kolorzem, no i kolor auta nie może być podobny od tła. Najlepiej fotki robić w cieniu bez lampy, chyba że aparat nie daje rady to można włączyć lampe.
Zobacz moje fotki na dziale nasze śmigiełka, świeciło słońce i wyszło tragicznie, do tego średniej jakości aparat.

Biały co do twojego auta to nie obniżaj ceny tylko może to głupie zainwestuj pare złotych, obniż auto, przyciemnij szybki z przodu i jak wyżej zrób lepsze fotki. Nie pisz że uszczelka pod głowicą po wymianie !! ! pisz tylko o wymianie elementów które sie wymienia często klocki,tarcze,drążki,świece itp. Fotki rób cyfrówką i potem dobra obróbka w photoshopie lub innym graficzny programie

Przykład, jak opętał mnie szatan i chciałem sprzedać swoje auto to na stalówkach dałem cene 4 tyś. i nie było nawet telefonu. NA felgach aluminiowych 17" ceniłem 5500 i miałem kilka telefonów i ofert zamiany, fakt nie dojechał nikt bo sprzedałem alusy.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2005-09-04, 12:22   

A le Łukasz do allegro itp, to lepiej żeby było jak najmniej a jak największa fura, no i rozdzielczosc w szerokości 800, i tak sie male wyswietla a jak ktos chce kliknac to powieksza... moje zdanie. a skałki pewnie:) ale kto będzie szukał ternów;) Ja robiłem u siebie w ogrodzie:) Acha fakt lepiej żeby komórek na węgioel nie było w tle po kupiec pomyśli że samochód w kurniku parkował i do przewozu gołębi na bazar służył, a myty był przed wielkanocą:)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: