cos mi strasznie trzeszczy gdy skrecam koła tak jak bym otwieral jakies stare wrota ! czasem tak sie robilo i przestawalo a teraz jest tak non stop co to moze byc ?
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Zapiekła się końcówka drążka kierowniczego lub swożeń wachacza naktórym opiera się kolumna macpersona.
Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-09-03, 14:01
no i jak to rozwiązaliści? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myślałem, że to popsuły się przeguby od wariowania na skręconych kołach
no i jak to rozwiązaliści? ... u mnie też ostatnio zaczęło popiskiwać i myślałem, że to popsuły się przeguby od wariowania na skręconych kołach
Nie rozwiazalismy niestety bo zeby zdemontowac maglownice trzebabyło rozebrac troszke samochodu a własciciel nie miał czasu - od dołu nie było miejsca na podejscie.Aaaaa powiem ze mówie o silniku m50 w e34.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
To może też być zacierająca sie pompa wspomagania (np.za mało płynu smarującego) ja miałem tak w vectrze i na początku popiskiwało a później już cały czas piszczało i to głośno...
_________________ E36 316i M43 Compact 1996
greg [Usunity]
Wysany: 2005-09-04, 00:27
Witam.
W moim e34 było dokładnie to samo, strasznie trzeszczało podczas skręcania kół. Po sprawdzeniu wszystkiego okazało się zapiekły się sworznie w drążkach od stabilizatora. Wystarczyło zdjąc wpóscić strzykawką trochę oleju i nagle nastała cisza. Teraz jest OK.
Pozdrawiam.
Zapiekła się końcówka drążka kierowniczego lub swożeń wachacza naktórym opiera się kolumna macpersona.
Mielismy taki przypadek wlasnie w e34 i nie była to zadna z tych rzeczy - po odpiecu całego układu kierowniczego nadal piszczało odgłosy dochodziły z maglownicy.
z czego ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic.
z czego ????? przeciez w e34 nie ma maglownicy .... chyba ze chodzi o przekladnie .... ale jak tam huczy to juz balbym sie jezdzic.
Oj chodziło mi o przekładnie
Miałem podobny problem w poprzednim aucie. Sworzeń jęczał jak opętany. Do strzykaweczki WD-40, igła - napuścic troche tego pod gumę i powinno przestać.
oki panowie wszystko ladnie pieknie tylko gdzie mam psikac ma ktos jakies fotki bo ja jestem laikiem jesli o to chodzi ! wczoraj tym wd 40 psikalem tak ze sluchu i jest to samo
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW