BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Problem ze wspomaganie w e30 2,5 l
Autor Wiadomo
Go

Wysany: 2005-09-05, 19:58   Problem ze wspomaganie w e30 2,5 l

Witam
Zalozylem sobie wspomaganie do mojej e30 2,5 l. niestety wspomagane nie dziala wogole. Kierownica kreci sie gorzej niz na maglu bez wspomagania.
Wspomaganie podobno bylo przed demontazem sprawne w 100 %
Olej nigdzie nie cieknie pasek sie nie slizga pompa raczej odpowietrzona.
Nie wiem za bardzo co sprawdzic. Caly uklad lezal przed zamontowaniem prawie rok. Moze gdzies sie jakis syf zebral i blokuje olej i wspomaganie nei dziala.
Prosba o jakies sugestie jak pokolei elminowac elementy sprawne i dotrzec do sedna klopotu.
Z gory dzieki za sugestie i pozdrawiam

Zochu

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-09-05, 20:48   

a moze przewodu odwrotnie przykręcone? (nie wiem czy wogóle da się to zrobić i czy ma jakieś znaczenie.. zgaduję...

Go

Wysany: 2005-09-05, 20:52   

loko napisa/a:
a moze przewodu odwrotnie przykręcone? (nie wiem czy wogóle da się to zrobić i czy ma jakieś znaczenie.. zgaduję...

Wydaje mi sie ze sie nie da odwrotnie przewody podlaczyc. Wszystkie sa wyprofilowane i do tego roznia sie gruboscia.

Ma ktos jeszcze jakis pomysl

Zochu

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-09-05, 22:20   

sprawdź czy napewno chodzi dobrze pompa

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2005-09-05, 23:33   

nie da sie na odwrot podlaczyc bo srednice otworow sa rozne jezeli pompa ci nie wyje to znaczy ze jest zalana i nie zapowietrzona to moze raczej magiel cos nie domaga

była E30 320i coupe

Go

Wysany: 2005-09-06, 09:25   

sebo napisa/a:
nie da sie na odwrot podlaczyc bo srednice otworow sa rozne jezeli pompa ci nie wyje to znaczy ze jest zalana i nie zapowietrzona to moze raczej magiel cos nie domaga

No wlasnie moze magiel tylko jak go sprawdzic jakies zaworki czy cus tak siedza w srodku nie mam pojecia jak to naprawde dziala w srodku wiec nie wiem co sprawdzic

Zochu

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-07, 08:50   

Czy po skręceniu kół na maxa do oporu słyszysz bzyczenie pompy wspomagania ? jeżeli tak to pompa działa jeżeli nic nie słychac to pompa nie chodzi i nie będziewsz miał wspomagania... zacznij od sprawdzenia pompy jeżeli magiel nie ma wycieków w sumie tam się nie ma co zapychac w maglu nie wiem może nie oryginalne wkeciłeś śruby te które łaczą końcówki przewodów od pompy do magla te śruby maja wewnątrz otwór i z boku przez który płynie płyn może sa nie drożne kiedyś koleś tak zrobił nie miał oryginalnych i wkrecił tajkie jakie miał i wspoma właśnie nie działała...

Go

Wysany: 2005-09-07, 14:14   

MARAS napisa/a:
Czy po skręceniu kół na maxa do oporu słyszysz bzyczenie pompy wspomagania ? jeżeli tak to pompa działa jeżeli nic nie słychac to pompa nie chodzi i nie będziewsz miał wspomagania... zacznij od sprawdzenia pompy jeżeli magiel nie ma wycieków w sumie tam się nie ma co zapychac w maglu nie wiem może nie oryginalne wkeciłeś śruby te które łaczą końcówki przewodów od pompy do magla te śruby maja wewnątrz otwór i z boku przez który płynie płyn może sa nie drożne kiedyś koleś tak zrobił nie miał oryginalnych i wkrecił tajkie jakie miał i wspoma właśnie nie działała...

No wlasnie z ta pompa nei jestem pewien niby jak skrece do oporu to cos slychac ale jakos mnie to nie przekonuje. Czy jest w wawie jakis warsztat ktory mi sprawdzi pompe i powie ile daje cisnienia????

A R N I E30 

Doczy: 20 Mar 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-09-08, 18:24   

Warszawa wesoła ul. Broniewskiego??

Go

Wysany: 2005-09-08, 21:26   

A R N I E30 napisa/a:
Warszawa wesoła ul. Broniewskiego??

Ja mam pompe juz wyjeta i szukam warsztatu gdzie mi sprawdza pompe na warsztacie a nie na samochodzie. Co to za warsztat w tej wesolej ?? ??

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: