BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Proszę o Wasze opinie.Klima w Is-sie
Autor Wiadomo
tomek10
[Usunity]

Wysany: 2005-09-11, 21:52   Proszę o Wasze opinie.Klima w Is-sie

Ojciec kupił 318is 96r.Jest problem z klimą.Włącza sie kiedy chce.Raz od razu innym razem po godzinie lub wcale.Jak się włączy to działa dobrze.Poradzcie od czego zacząć żeby to naprawić.
I jeszcze jedna prośba o radę.Mój e36 318 m43 zawieszają mu się obroty.Na gazie i na benzynie.Raz spadają na 1200 innnym razem zatrzymują się na 2000.Komputer nie wykazzuje błędów.Czujnik temp.płynu wymieniony.Dolot szczelny.Wiem że to już było ale sugestie kolegów nie poskutkowały.To dzieje się tylko na rozgrzanym silniku.Filtry czyste.Sprawdzane było wszystko-czujnik położenia przepustnicy,przepływomierz.Bardzo proszę może ktoś z was miał podobny przypadek.Jeszcze jedno,nie zawsze się to dzieje.Mam wrażenie ze na mocno nagrzanym silniku i po porządnym przegazowaniu.Z góry dzięki.Pozdrawiam.

tomek10
[Usunity]

Wysany: 2005-09-21, 21:57   

Naprawde nie wiecie.Mam wrażenie że forum jest dla wybranych jak w naszym rządzie stanowiska.To co jak nie mam niku gruby,mafioso,pudzian,bandit,ruchacz,jebak,dreso,łysy to nikt nie nie zawraca sobie głowy postem.Pozdrawiam.

ZACHOWUJ SIĘ -KTOŚ CI ODPISZE -POCZEKAJ
Jedynak

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-09-21, 22:07   

Proszę nie pieklić się kolego :D -Może akurat nikt nie ma pomysłu na ten problem -pozatym troszkę o tym lub podobnym przypadku (nie zchodzenia z obrotów )było więc Poszukaj Proszę :twisted: . Ico do zazinteresowania tym problemikiem ma twój nick?-chm? 8)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-21, 22:22   

jakbyś miał nick gruby lub ruchacz, to byś nie miał problemów z klimą :lol:

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-09-21, 23:22   

no to sie tomek popisales.teraz to nawet nie chce mi sie nic pisac ...a z twoim problemem nawet pan juzio by ci pomogl.

adrian e30 
Reanimator

Pomg: 3 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Czernikowo k/Torunia
Wysany: 2005-09-22, 08:42   

silnik krokowy

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-09-22, 08:47   

TOMEK NAPISAŁ
Mam wrażenie że forum jest dla wybranych jak w naszym rządzie stanowiska.To co jak nie mam niku gruby,mafioso,pudzian,bandit,ruchacz,jebak,dreso,łysy to nikt nie nie zawraca sobie głowy postem.Pozdrawiam.

yo!
:shock: :shock: :shock: :shock:
pozdro

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-23, 09:38   

Co do klimy:
Czy po wciśnieciu przycisku słychac charakterystyczne klikniecie sprzegła na sprężarce klimy? czasmi nie zaskakuje kontrolka przycisku sie pali a klima nie działa bo sprzegło nie załączyło sprężarki Czy wentylator przed chłodnica klimatyzacji rusza od razu po właczeniu klimy? padniety lub przepalony rezystor wentylatora... jeżeli powyższe działa czy przewód od sprężarki klimy wchodzacy z komory silnika do wnętrza samochgodu jest zimny powrotny powinien też być chłodny? zawiesza się elektrozawór w nagrzewnicy i nie otwiera się powodując brak obiegu czynnika chłodzącego w efekcie brak wewnątrz chłodu...
co do wolnych obrotów...
po wyciśnieciu sprzegła schodzą powoli lub zawieszają się pomiedzy 1000-2000 obrotówa po przygazowniu spadają czy rosna dalej?
- zacinająca się linka gazu w pancerzu może gdzieś zagieta lub przełamana...
- nie domyka się przepustnica lub luźna kostka od czujnika położnia przepustnicy...
- zasyfiony silnik krokowy ( czy w gumie przepływomierza jest sucho czy jest mokro?)

Duży PLUS -postarałeś się

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: