Zakładaj woltomierz bo na podstawie jego wskazan otrzymasz więcej informacji m.in. stan ładowania ,napięcie spoczynkowe aku po nocy, widzisz kiedy pasek pękł bo spadnie napięcie ,czy padł regulator.Pozatym łatwiej go zamontować ponieważ wystarczą cieńkie kabelki od aku co przy amperomierzu trzeba znacznie grubsze (min 16mm2) bo płunie przez nie cały prąd na instalkę (oprócz rozrusznika).
Dobra to tak z ciekawosci. Moze mi ktos wytlumaczy ale tak "łopatologicznie" (jestem humanista) co pokazuje amperomierz a co voltomierz i co jedno i drugie oznacza.
Co np. jak wskazowka w amperomierzu spadnie na "-" to co sie stalo???
Witam !! Wypowiem sie jako elektryk z zawodu.
Wszystkie powyższe wypowiedzi są trafne i słuszne.Mimo to uważam ,że cenniejsza jest informacja ,że aktualnie mamy "ładujący" prąd alternator , niz wnioskowac po wskazaniach woltomierza ,że akurat ładowanie bylo ,ale sie skończylo.Sam miałem zamontowany woltomierz i nie ustrzegł mnie we własciwym momencie ,że koniec ładowania.Amperomierz będzie prawdopodobnie wymagał bocznika ,zatem przewody idące do niego nie muszą byc grube.Marcin ,jak masz problemy pisz do mnie na PW..........PZDR - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!