BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
prędkościomierz
Autor Wiadomo
wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-09-11, 22:02   prędkościomierz

słuchajcie mam problem licznik i ekonomizer przestaje mi dzialc po czym znow działa i nie działa i pozniej jak juz zacznie to dziala normalnie co to moze byc???

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-11, 22:13   

wyjmij zegary i sprawdź - pewnie coś nie styka

wilczy1985
[Usunity]

Wysany: 2005-09-11, 22:17   adad

a to nie raczje czujnik w dyferencjale bo tam chyba jest czujnik od predkosciomierza moze zabrudzony styk tam a nie w zegarach??

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-09-12, 21:12   

Miałem kiedyś tak samo, tylko po jakimś czasie takiego przerywanego działania przestał działać na dobre, co ja się naszukałem to moje, zmieniałem zegary, zmieniałem czujnik w dyfrze, czyściłem wszystkie styki i lipa, co się okazało? w instalacji od radia miałem jakiś kabelek luźny i stykał sie z masą (dlatego raz działał a raz nie działał) po jakimś czasie po prostu spalił się bezpiecznik i dlatego nie działał, usunąłem zwarcie, założyłem nowy bezpiecznik i wszystko zaczęło działać :)

e36 318ti compact szrotex

aro
[Usunity]

Wysany: 2005-09-12, 22:07   

zacznij od czujnika na dyferencjale, potem dopiero zegary, ( ale z objawów ktore opisujesz to chyba czujnik i jego brudne,zasniedziale styki-miałem to samo...)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-12, 23:35   

spoks - nie wiem czemu miałem na myśli obrotomierz :roll: , ale przy okazji - wyjęcie zegarów, to nie jakiś problem, więc jak czujnik będzie ok, to i tak proponuje je sprawdzić - sam miałem kiedyś coś podobnego (z obrotomierzem) - podczas grzebania się poluzował i potem nie zaskakiwał ... ale to już inna historia

ziggy
[Usunity]

Wysany: 2005-09-13, 10:49   

Jezeli przestaje ci dzialac w tym samym momencie rowniez ekonomizer to raczej nie jest to problem z czujnikiem w dyfrze. W/g Mnie ucieka Ci jakies napiecie z deski posprawdzaj od poczatku zlaczki poczynajac od fuse box'a, albo jakas zgnila wiazka ew. cos zdechlo w zegarach ()jakis stabilizator czy cus.

--
Pozdrawiam Ziggy

wrona 
PRAWY DO LEWEGO ;)

Pomg: 15 razy
Doczy: 10 Cze 2005
Skd: radzyn
Wysany: 2005-09-13, 11:17   

ziggy napisa/a:
Jezeli przestaje ci dzialac w tym samym momencie rowniez ekonomizer to raczej nie jest to problem z czujnikiem w dyfrze.

i tu sie kolego mylisz poniewaz po odpieciu czujnika w dyfrze nie dziala predkosciomierz a ekonomizer jest wychylony na max. wiec raczej z dzialaniem tym bardziej prawidlowym ma niewiele wspolnego :)
pozdrawiam wrona

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2005-09-13, 12:37   

Wychylanie się strzałki ekonomizera na maksa, podczas braku sygnału prędkości to właśnie całkiem poprawne jego działanie, ponieważ ekonomizer pokazuje nam spalenie w litrach na 100km czyli jeśli nie bije kilometrów to tak jakby samochód cały czas stał. Mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi.

e36 318ti compact szrotex

karas25
[Usunity]

Wysany: 2005-09-13, 14:45   prędkościomierz

Witam ja mam podobny problem ale nie do końca :D
Mianowicie też mi nie działa predkościomierz ale kilometry" idą" i ekonomizer zachowuje śię normalnie!
Czy zatem to wina zegarów czy też czujnik może być jak sądzicię? :lol:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-09-13, 15:44   Re: prędkościomierz

karas25 napisa/a:
Witam ja mam podobny problem ale nie do końca :D
Mianowicie też mi nie działa predkościomierz ale kilometry" idą" i ekonomizer zachowuje śię normalnie!
Czy zatem to wina zegarów czy też czujnik może być jak sądzicię? :lol:

obstawiam padnęty prędkościomierz - spróbuj podpiąć od jakiegoś kolegi (dla sprawdzenia nawet od 4-o garówki, choć oczywiście wskazanie będą wtedy ostro zakłamane... ale będą jeśli to właśnie to)

ziggy
[Usunity]

Wysany: 2005-09-13, 19:01   

wrona11 napisa/a:

i tu sie kolego mylisz /CIACH

Fakt ;)

--
Pozdrawiam Ziggy

Freeride 

Doczy: 08 Lip 2005
Skd: Bielsko-Biała
Wysany: 2005-09-14, 12:09   

Cytat:
a to nie raczje czujnik w dyferencjale bo tam chyba jest czujnik od predkosciomierza moze zabrudzony styk tam a nie w zegarach??

sorry za lekki OT
ale czy to oznacza że po założeniu do autka nieoryginalnych felg i oponek (tzn innych rozmiarów niż oryginalne) licznik będzie dobrze wskazywał prędkośc ?

Jacek E30 
em pała E30

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Lis 2004
Skd: P O Z N A Ń
Wysany: 2005-09-14, 15:11   

A może akumulatorki czy jak to tam sie nazywa znajdujące sie w zegarach!!!

Artur C. 
Zawsze naprawić!

Pomg: 37 razy
Doczy: 31 Sty 2005
Skd: Lubuskie - Cybinka
Wysany: 2005-09-14, 15:45   

[quote="Freeride"]
Cytat:
ale czy to oznacza że po założeniu do autka nieoryginalnych felg i oponek (tzn innych rozmiarów niż oryginalne) licznik będzie dobrze wskazywał prędkośc ?

Niestety będzie fałszował bo to są zmiany za punktem pomiaru co innego jak byś zmieniał dyfer czy skrzynię biegów wtedy odczyt nie będzie fałszowany.

karas25
[Usunity]

Wysany: 2005-09-14, 18:42   Zegary

A czy może mi ktoś powiedzieć gdzie dokładnie znajdują się te akumulatorki czy tam baterie??????(jak zwał tak zwał :lol: )
Może to i to bo jeszcze czasami mi wariuje kontrolka od klocków hamulcowych(mryga) a klocki sprawdzałem i dobre!!! :D

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-09-14, 19:08   

jak wyjmiesz zegary i je odkrecisz to bedziesz widzial, nie da sie nie zobaczyc :)
2 akumulatorki wielkosci 'paluszkow' 1.5V...

mgr inż. Jędrek ;)

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-09-16, 14:19   

No nie wiem czy to bedzie wina akumulatorków...
mnie na pocztku w 320 nie działały temperatura, prędkościomierz, obrotomierz i ekonomizer... po podmiance na sprawne liczniki od 320 nadal nie działały prędkościomierz i ekonomizer
Po wymianie akumulatorków wróciły paliwo ok. temperatura ok. obroty ok. brak wskazań prędkosci i ekonomizera... po założeniu do drugiej beemki wszystkie wskazania prawidłowe wszytsko jest i działa
Po założeniu z powrotem do mnie brak wskazań prędkościomierza licznika przebiegu kilometrów i ekonomizera natomiast dzienny licznik kilometrów przeskakuje 100m na tydzień od zlotu w Borsku do dzisiaj przeskoczył o 700m
Sprawdziłem przewody kostkę łączacą z czujnikiem w dyfrze rozebrałem wyczyściłem przejście jest został tylko sam czujnik stawiam że jest na 99% zwalony ale nie mam drugiego na podmiankę. Pozosło mi tylko kupno nowego.

karas25
[Usunity]

Wysany: 2005-09-16, 14:35   zegary

No i się wyjaśniło!!!!!!!:D
Jednak wina leżeła po stronie samego zegara a nie akumulatorków!
Na szczęście kolega miał szafę luzem ipożyczył na sprawdzenie !
Wymieniłem sam predkościomierz i wszystko OK! :lol:

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2005-09-16, 22:59   

Niedobrze bo dziś mi przestał działać prędkościomierz i licznik przebiegu :/ Co dzwine po paru kilometrach znów zaczął działać ale tylko wtedy gdy jechałem z wciśniętym pedałem gazu (podczas hamowania silnikiem wskazówka natychmisat opadła na dół). Potem troche autko postało i na razie działa dobrze. Co wy na to? Czójnik w dyferencjale czy coś z samym zegarem?

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-09-17, 09:38   

Mi na dziórach umierał czasami na chwile prędkosciomierz i sie okazało że wtyczka na płycie z zegarami nie łączy, wymieniłem płyte i działa ok. Jak komuś tak przerywa to warto w czasie jazdy włożyć ręke pod deske i poruszać wtyczkami, nie pamiętam zabardzo ale u mnie to była chyba ta z lewej strony.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

michasmaniak
[Usunity]

Wysany: 2005-09-29, 21:21   

U mnie był problem następujący - brak wskazań prędkościomierza, ekonomizera i licznik nie nabijał kilometrów. Powód - spalony bezpiecznik. Wymieniłem i to samo. Skojarzyłem że problem zaczął się po zamontowaniu radia... odłączyłem radio, wymieniłem bezpiecznik i wszystko działa, wpinam radio bez anteny - nie działa radio. Wpinam antene - poszedł bezpiecznik. Wniosek - mam + na antenie bo przy małym dotknięciu obudowy radia wtyczką anteny leci bezpiecznik. Jak to możliwe z tą anteną? :roll:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: