Ktoś kiedys powiedział że BMW nie nadaje sie na auto klasy WRC...a ja powiem ze żaden sport samochodowy nie jest sportem samochodowym jak niema tam BMW.......SUPER
ale czy ktos wie dlaczego BMW nie produkuje aut typowo rajdowych?
Kreują prestiz, luksus,sport tez...ale w cywilu...
Czyzby inna polityka firmy?
Pewnie, dlatego że wszystkie beemki mają w sobie coś z rajdówki, tzn.dobry silnik i świetne prowadzenie i to, co beemki maja w standarcie i seryjnej produkcji inne firmy maja dopiero w samochodach rajdowych WRC. 8)
_________________ Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.
to jest bardziej styl GTR niż WRC
do wyścigów górskich wystawia się maksymalnie przygotowane autka (B grupa), może podam wam link wieczorem do fajnego filmidełka gdzie takie M3GTR w E36 śmiga po winklach
Czemu BMW nie ma aut WRC mnie się wydaje zę chyba napęd na 4 koła mają na kiepskim poziomie a druga sprawa maja obstawione wiele innych klas sportów motorowych najwazniejsze to FORMUŁA 1, wyścigi WTCC podejżewam też że BMW niema czasu lub tak dużo pieniędzy aby zainwestowac w nowinki z Klasy WRC, np. Toyota musiała zrezygnowac z WRC na rzecz F1 bo finansowo by się nei wyrobili.
Moim zdaniem lepiej niech nie będą w WRC niech inwestują w nowinki do cywilnych aut i ulepszają je żebyśmy znowu mogli cieszyć się bezproblemową jazdą 10-cio lub nawet 15-Letnią Beemką hehe 8)
Nie po prostu BMW wie że napęd na 4 koła to gra niewarta świeczki bo to dodatkowe opory i zero frajdy z jazdy ... dlatego celuje tam gdzie może sie pościgac klasyczny RWD którego technikę opanowali do perfekcji przy okazji REKLAMA RWD w BMW
Nie po prostu BMW wie że napęd na 4 koła to gra niewarta świeczki bo to dodatkowe opory i zero frajdy z jazdy ... dlatego celuje tam gdzie może sie pościgac klasyczny RWD którego technikę opanowali do perfekcji przy okazji REKLAMA RWD w BMW
Nic dodać, nic ujac
sorry za OT
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...