BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wosk Na Szybie
Autor Wiadomo
Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-09-27, 20:25   Wosk Na Szybie

Mam pytanie, poniewaz sie zaczynaja coraz czesciej deszcze, a ze czesto wracam z pracy po 21 zdarza mi sie jechac w ulewie po drodze krajowej, i .... nic nie widze, nie wiem czy sie tak zalatwilem na myjni samochodowej, gdzie szczoty po woskowaniu szoruja tez szyby, poprostu po przejechaniu wycieraczka mam mgliste smugi na szybie ktore poteguja dodatkowo swiatla nadjezdzajacych z naprzeciwka aut. Nie wiem czym to usunac, kiedys takie cos mialem w innym aucie i padaka straszna z tym byla :| moze macie jakies metody

gg 3437874

Filos51 

Doczy: 12 Maj 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-09-27, 20:53   

Witam

Proponuje spróbować jakiegoś srodka do czyszczenia (niemylić z myciem :) )zwykłych szyb najlepiej zawierającego amoniak lub pochodne byle nie był to środek oparty na bazie wody.
Mi zawsze pomaga środek o nazwie "See Spray" (w formie śmierdzącej amoniakiem pianki) robiony przez Amway. Sądze więc że powinieneś poszukać czegoś podobnego.

Pozdrawiam.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2005-09-27, 21:10   

Moze masz jakies tluste swinstwo na piorach i sie rozmazuje? Po wosku raczej woda ladnie splywa, wiec nie winil bym za to myjni.
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2005-09-27, 21:44   

Mi często zdarzało się coś takiego gdy umyłem sobie szyby na stacji. Wycieraczka elegancko czysta i wytarta a mimo to zamazywała :/ Zawsze potem musiałem pod domem poprawiać jakims środkiem do mycia szyb i problem znikał.

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-09-27, 22:17   

Panowie panowie!!!!!!!!!!!Bo jak wam ktos poleci na myjni woskiem po szybie to wycieraczki sie nie włacza!!!Same krople uciekaja tak jak z magicznym płynem co sie myje szybe!!!!

I nie gadajcie ze to nie działa BO DZIAŁA.Myłem samochod u jednego z naszych kolegów na myjce i szok,po umyciu woskiem krople same uciekały z szyb pod wypływem jazdy.

Wypróbujcie srodek co sie nazywa NIEWIDZIALNA WYCIERACZKA - odrazu mówie ze własnie właczanie wycieraczek niszczy efekt.Mój ojciec uzywa tego od 4 lat i jest super.Oczywiscie nie mówie ze nie uzywa wycieraczek bo to norma ale nie az tak czesto.

marcinkosky 

Doczy: 28 Sie 2005
Skd: Wu-wu-a
Wysany: 2005-09-27, 22:28   

kirek napisa/a:

Wypróbujcie srodek co sie nazywa NIEWIDZIALNA WYCIERACZKA - odrazu mówie ze własnie właczanie wycieraczek niszczy efekt.Mój ojciec uzywa tego od 4 lat i jest super.Oczywiscie nie mówie ze nie uzywa wycieraczek bo to norma ale nie az tak czesto.

Witam. Tez uzywm :NIEWIDZIALNEJ WYCIERACZKI" i efekt jest naprawde dobry. Po przekroczeniu ok. 60-70 km/h kropelki "uciekaja" :D z szyby. Polecil mi ja tez moj ojciec :D . Wkoncu chlopaczyna smiga juz ponad 10 lat na tirach to chyba wie co mowi 8)

Mazda MX6 2.5 V6

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Pomg: 1 raz
Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2005-09-27, 22:30   

marcinkosky napisa/a:
kirek napisa/a:

Witam. Tez uzywm :NIEWIDZIALNEJ WYCIERACZKI" i efekt jest naprawde dobry. Po przekroczeniu ok. 60-70 km/h kropelki "uciekaja" :D z szyby. Polecil mi ja tez moj ojciec :D . Wkoncu chlopaczyna smiga juz ponad 10 lat na tirach to chyba wie co mowi 8)

no to trzeba będzie sie w to zaopatrzyc , jaka jest cena? jaka ilosc tego preparatu w opakowaniu?

Marek E30

Doczy: 24 Kwi 2005
Wysany: 2005-09-27, 22:33   

Też nie wydaje mi się eby to był wosk. Jak woskuję samochód to tą samą szmatką na koniec zawsze przejadę szyby i na pewno nie wpływa to negatywnie na widoczność, a w czasie deszczu krople lepiej sie "wycierają"

Pozdrawiam

E30 320i 88'
BMW - na granicy perfekcji!

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-09-27, 22:36   

Ścigany >>--> pora na nowe piórka

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

marcinkosky 

Wysany: 2005-09-27, 23:06   

[quote="Piotrek"][quote="marcinkosky"]
kirek napisa/a:
[b][color=green]

no to trzeba będzie sie w to zaopatrzyc , jaka jest cena? jaka ilosc tego preparatu w opakowaniu?

Cena jest dosyc przystepna. Ja placilem cos ok 10-15 zyli, a opakowanie chyba 500 ml. Ale do tego warto miec dobre piora wycieraczek, bo jak masz stare i je wlaczysz to widzidz tylko biel :D

Mazda MX6 2.5 V6

Tommec 
Mietko

Doczy: 06 Kwi 2005
Skd: WGM
Wysany: 2005-09-27, 23:33   

Z moich doświadczeń wynika, że do usuwania wielu zanieczyszczeń z karoserii i szyb (m.in. wosku) bardzo dobry jest Ludwik z wodą (ten do naczyń).

Darek W-wa 735 

Doczy: 30 Sie 2004
Skd: Warszawa YELONKI
Wysany: 2005-09-28, 00:01   

:lol: Ale jesteście powaleni.Tata jeździ Tirem i>>>>Ja po umyciu przecieram tą samą szmatką szyby>>>>>>poczekam na jeszcze inne opinie i kopsne Wam wiadomości na temat "mycie pojazdu z zastosowaniem HYDROWOSKU"Pozdro.Ja ,jak mi sie szybki mamroczą ,to tylko:gaza+jagodzianka(czyt.denaturat-to co misie lubia najbardziej)10 minut zrównoważenia psychicznego,które można poświęcic dla szyb w naszej ukochanej BECIUNI i efekt zajebioza.I nie piszcie o jakis "niewidzialnych rekach" :lol: czy tam innych panach samochodzikach :P :wink:

DAREK-użytkownik forum
E34 525 -SPRZEDANE> Jest: PRIMERA P12,YAMAHA Fazer 600 , E36 COUPE,E 38

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Wysany: 2005-09-28, 08:55   

bawilem sie juz w nowe piora, sprobuje denaturatem, kiedys w serwisie citroena bylem bo znajomy tam robi i jeszcze jak mialem golfa to powiedzialem im o tym problemie, no i goscie mieli specjalny srodek wlasnie na to, jakis tam specyfik do szyb citroena, smarowalo sie szybe taka pasta , trzeba bylo poczekac az wyschnie a pozniej sie to scieralo cos a'la wata stalowa tylko z tworzywa i pomoglo, no teraz juz nie mam do tego dostepu

gg 3437874

marcinkosky 

Wysany: 2005-09-28, 11:40   

Darek W-wa 735 napisa/a:
:lol: Ale jesteście powaleni.Tata jeździ Tirem i>>>>Ja po umyciu przecieram tą samą szmatką szyby>>>>>>poczekam na jeszcze inne opinie i kopsne Wam wiadomości na temat "mycie pojazdu z zastosowaniem HYDROWOSKU"Pozdro.Ja ,jak mi sie szybki mamroczą ,to tylko:gaza+jagodzianka(czyt.denaturat-to co misie lubia najbardziej)10 minut zrównoważenia psychicznego,które można poświęcic dla szyb w naszej ukochanej BECIUNI i efekt zajebioza.I nie piszcie o jakis "niewidzialnych rekach" :lol: czy tam innych panach samochodzikach :P :wink:

Witam. Skoro taki madry jestes i mowisz ze masz taki dobry sposob na szyby :?: :?: To wyproboj sobie ta jak to nazwales "niewidzialna reke" jak bedziesz jechal gdzies w trase albo w zime. Wtedy dopiero zrozumiesz o czym mowilem :twisted:

Mazda MX6 2.5 V6

Darek W-wa 735 

Wysany: 2005-09-28, 13:28   

:lol: Madry nie jestem,tylko z własnej autopsji wiem ,jak postepowac z woskiem na szybach.I co jeszcze moge dodac.Gdy myje auto na Statoil-u ,to dają specjalne ściereczki do usuniecia wosku z szyb.I po co????????

DAREK-użytkownik forum

Darek W-wa 735 

Wysany: 2005-09-28, 13:34   

:lol: Madry nie jestem,tylko z własnej autopsji wiem ,jak postepowac z woskiem na szybach.I co jeszcze moge dodac.Gdy myje auto na Statoil-u ,to dają specjalne ściereczki do usuniecia wosku z szyb.I po co????????
A jeszcze jedno.Podczas jazdy faktico-woda splywa.Ale stań na światlach,i :cenzura: -wszystkie kolory tęczy.Szyba powinna być bezwarunkowo odtłuszczona.A propos DENATURATU.Jak zaczyna sie okres zimowy,ja zalewam do spryskiwaczy czyściusieńki denaturat,bąź spirytus(tani jest na stadionie :lol: )i nigdy nie wiem co to znaczy zaszroniona szyba.Psikunio na szybke 3 razy i odjazd,a inni skrobia i chetaja przezierniki czołowe swoich autek. :wink:

DAREK-użytkownik forum

marcinkosky 

Wysany: 2005-09-28, 16:05   

Darek W-wa 735 napisa/a:
A jeszcze jedno.Podczas jazdy faktico-woda splywa.Ale stań na światlach,i :cenzura: -wszystkie kolory tęczy.Szyba powinna być bezwarunkowo odtłuszczona.A propos DENATURATU.Jak zaczyna sie okres zimowy,ja zalewam do spryskiwaczy czyściusieńki denaturat,bąź spirytus(tani jest na stadionie :lol: )i nigdy nie wiem co to znaczy zaszroniona szyba.Psikunio na szybke 3 razy i odjazd,a inni skrobia i chetaja przezierniki czołowe swoich autek. :wink:

Wiesz co z ty denaturatem lub spirytem to pierwszy raz slysze :D ale wcale nie przecze ze to nie dziala. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia :? , a mianowicie ja psikniesz na szybe plynem z "dodatkiem" to musi byc fajniusi zapaszek w srodku :D . A co do mycia bryczki na myjakch automatycznych to moim skromnym zdaniem lepiej jest myc na myjkach recznych albo jak ktos chce to samemu :D

Mazda MX6 2.5 V6

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: