Oglądam relację z wyścigów rallycrossowych na PULSie i komentatorzy wspomieli, że nasz młody kierowca startujący na tę chwilę w formule renault został zaproszony do teamu Minardi F1 ... nie wiem czy jest to coś poważnego, czy tylko jedna z okazji pojeżdżenia F1, ale chyba nie ... chyba jest to zainteresowanie Kubica przez team Minardi ...
czy ktoś zna jakieś szczegóły
Byłobuy zajefajnie ... Polak w F1
Co do zaproszenia, to niepodniecałbym się tym zbytnio. Wielu kierowców dostaje zaproszenia od teamów na testy, w zależności od czasów jakie kręcą na testach w bolidach F1, albo dostają angaż, albo odchodzą z "tylko" nowym doświadczeniem.
Miejmy nadzieje że mu pujdzie dobrze
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Nie podniecajcie sie
F1 to przede wszystkim kasa (a gdzie jej nie ma w sporcie wyczynowym(
gdzieś przeczytałem w zeszłym roku, że Kubica jakby nie jeździł - nie zostanie zaangażowany do poważnego teamu, z tego powodu, że Polska nie jest żadnym rynkiem dla szefów formuły... może teraz coś się zmieniło nie wiem... sponsorzy też mają dużo do powiedzenia....
a Minardi jest na ostatnim miejscu...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
to ze jest na ostatnim miejscu to najmniej wazne..
najwazniejsze zeby jezdzil, zeby trzepal kase z f1 i od sponsorow, niech chlopak ma dobrze jak jest dobry...:)
kasa to kasa, a jeszcze jak bedzie mu dobrze szlo to juz w ogole super, ktos musi jezdzic, nawet dojezdzajac na ostatnim miejscu...
I co najwazniejsze sodówa mu nie uderzyła jeszcze do głowy, jak przyjezdza czasmi to ludzi jeszcze poznaje trzymam kciuki z niego!
bo ROBKI to fajne chłopaki
napewno dobrze by było gdyby jakiś Polak jeździł w F1,
Węgrzy mają tor to my chociaż kierowce, który by po nim
jeździł...
pzdr
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Wyczytałem ze Kubica bedzie startowła jako jeden z 3 kierowców Team Minardi (czy jak to zwał) w GP Japonii - w testach dzien wczesniej czy w kwalifikacjach tylko dwóch bedzie jechało w GP wiec najpierw sie chłopak musi postarac.
Jak znajde ten materiał w gazecie to zeskanuje.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Witam!!!
Zapytana kobieta odpowiada, że na swoje dobre imię każdy mężczyzna pracuje sam i nie jest ważne jakie to imię ma.
Ważne, aby był miły, sympatyczny, czuły, serdeczny............ i td., i tp.
A wtedy zawsze pozdrowienia i całuski od kobiet zapewnione - M.
Racja!!! całe szczęsie , jakoś ostatnio nie narzekam, nie muszę się przypodobywać jakiejś wrednej @%$@^#!#; jestem wolny i mam wszystkie @#$@# W :cenzura: ; polecam biały kolor 8)
Co to Roberta Kubicy jeździł w Formule Renault 3000 cup cosik takiego, "całkiem dobrze sobie radził" to mało powiedziane zapewnił sobie mistrza Świata na ten rok, a od tej formuły jest własnie tylko krok do F1 dlatego Minardi już inwestuje w naszego Roberta, ponieważ zrobił mistrza świata a ma troche ponad 20lat. Ja 3mam za niego kciuki i wierze że to będzie POLSKI SENNA niech chłopak sie objeżdza w F1 i zobaczycie za pare lat będzie walczyl z najlepszymi.
PS: szkoda że nie ma żadnego Polaka w WRC(minuta ciszy dla Richard'a Burns'a) i i MotoGP było by ciekawiej.
A jkaos w tym tygodnu wyczytałem o koeljnym polskim talencie za kierownica niestey nie pamietam jak sie nazywa ale tez cos wspominali o F1
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
"Robert Kubica będzie przez najbliższy rok trzecim kierowcą w szwajcarskim zespole Sauber-BMW - poinformował jeden z niemieckich serwisów. Oprócz tego został oczywiście kierowcą testowym w zespole. Polak będzie zastępcą dwóch kierowców Saubera: Niemca Nicka Heidfelda i Kanadyjczyka Jacques Villeneuve'a. W wypadku słabszych występów bądź kontuzji któregoś z nich Kubica dostanie szansę na udział w zawodach Grand Prix!!!
- To dla mnie fantastyczna szansa. Dotychczas jeździłem tylko jako kierowca testowy, a tera zbędę miał okazję uczestniczyć we wszystkich 19 Grand Prix - powiedział pochodzący z Krakowa Kubica''