witam w weekend zabieramy sie z znajomym za wymiane u niego tuleji tylniej belki.
ponoć jest sposób na wymiane tzw malo inwazyjna:PP nie chce mi sie zdejmowac calej belki bo to mase roboty jak najszybciej i najprosciej mozna je wymienic i wyprasowac i wproasowac nowe!!!
prosze o jakies rady moze pomoga nam oszczedzic czas i nerwy bo u mnie to myslalem ze zemby zjem jak zawieche remontowalem :PPPP
"malo inwazyjna"-jest przy tym troche roboty,młtotki,breszki,cierpliwość,troche czasu,kilka piwek.Jak robiłem u siebie to rokręcalem całą zawieche,wymieniałem wszystko co sie da za jednym razem zeby miesc wsio z głowy.Aha nie wiem czy sie czasem bez prasy nie obejdzie,chyba,że masz jakies dobre imadło.Good luck!
_________________ BMW E30 323i 84r
cypis [Usunity]
Wysany: 2005-09-30, 18:33
hmm wiem ja tak u siebie robilem u znajomego jest ten problem ze poprzedni wlasciciel wymienil wszystko prócz tego i nie mamy zamiaru spedzac 2 dni w garazu a gdzies czytalem ze idzie to zrobic bez demontarzu wszystkiego
ten patent stosowalem pomimo ze o nim nie wiedzialem naprawde skuteczny..... co nie znaczy ze zrobisz to w 15 min
powodzenia i pozdrawiam wrona
cypis [Usunity]
Wysany: 2005-10-01, 10:41
witam tak dokladnie e30 ale kiepsko z moim niemieckim jak by ktos powiedzial gdzie mam tego szukac na tej stronce albo dokladnego linka to byl bym wdzieczny i zrobie fotorelacje i dam na nasze forum jak sprawdza sie ten patent moze przyda sie przyszlym pokoleniom:))
pozdrawiam
DO IT YOURSELF->Fahrwerk/Bremsen->Tonnenlager E30 wechseln
_________________ BMW 318is 1990r
cypis [Usunity]
Wysany: 2005-10-02, 08:59
dzieki ten pomysł ze sciagaczem jest rewelacyjny mała zabawka a jak cieszy oszczedza strasznie sporo czasu i nerwów polecam naprawdze znajomy w 1 godzinke zrobil mi takie urządzonka a potem wymaiana to formalnosc 2,5 godziny i obje wymienione!!!!!